Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós perec vagy bajor sörperec

Sós perec vagy bajor sörperec
Sós perec vagy bajor sörperec
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története. Elkészítettünk először fél adagot... Még aznap este elfogyott. Elkészítettünk másodjára egy teljes adagot... Az még a másnapot kibírta, utána viszont elfogyott. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A csurgatáshoz

ajánlat

Baráti beszélgetések kísérője, illetve bármilyen alkoholos ital tökéletes „szivacsa”. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az élesztőt, megvárjuk, míg felfut.
  2. A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat. Sima tésztává dolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk.
  3. Ceruzavékony rudakat sodrunk belőle, és perecformára hajtjuk. Megkenjük a tojással és kikent, lisztezett tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőben sütjük, amikor elkezd színesedni, kivesszük és megcsorgatjuk őket a lisztes-sós-vizes masszával. Amikor szép színt kapnak, és a massza is megkötött, kivesszük a sütőből.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 33 285
elküldve: 16
receptkönyvben: 409
elkészítve: 28/44
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kathy0529

Mióta szakács: 2010.03.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: croissant, briós, pita, zsemle, hamburger-buci, burek, kifli, buci, édes leveles, bagel

egyéb elnevezések

perec, sós perec, bajor perec, sörkorcsolya

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vod4fone
Vod4fone Wed, 2014-12-31 14:30

elkészítettem. ez lesz a szilveszteri csemege. :) istenifinom. ha jó vastagon kenitek tojással, sötétebb barnára süssétek, mert úgy kívül ropog, belül meg puha. :)
nagyon szépen köszönöm!! remélem itt a dánok is szeretni fogják.
csak veszélyesen abbahagyhatatlan!

Csilla03
Mazsolacska / Csilla03 Fri, 2013-08-16 17:41

Masodjara mart jol sikerult :) szep kis ceruza vekony rudakat tudtam kesziteni igy most meg finobbak lettek.. Megegyszer koszonom a receptet!

Csilla03
Mazsolacska / Csilla03 Sat, 2013-08-10 19:26

nagyon jok lettek es finomak. Koszonom a receptet. Egyetlen gondom az volt hogy nem tudtam olyan vekonyra nyujtani a rudakat. Vajon miert? igy egy kicsit tul nagyok lettek, de attol meg finomak.

Nerika81
Nerika81 Mon, 2013-08-05 16:01

Én is kipróbáltam a receptet, és nagyon finom lett! Más receptet ki sem próbálok, maradok ennél!

lameva
lameva Sat, 2013-06-15 14:02

Hmm, isteni! Most sült ki, tényleg nagyon finom, olyan, mint az igazi bajor! Csak most nézem a képen, hogy elfelejtettem megcsavarintani a két belső rudacskát, de mindegy így is guszta!

1473
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 2 ek
tej 5 dl
1 ek
napraforgó olaj 1.5 dl
tojás 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
finomliszt 9 evőkanál
3 ek
víz 3 dl