r
Nosalty Logó

Krumplis fehér kenyér cseréptálban sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Krumplis fehér kenyér cseréptálban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
római tál
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6269.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    4241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 3057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 217 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe halmozzuk úgy, hogy alul legyen az összes folyadék, felülre kerüljenek a szilárd dolgok, de a só és az élesztő ne találkozzanak közvetlenül (mert a só rontja az élesztő hatását). Összedagasztjuk 20 perc alatt, majd egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát deszkán átgyúrjuk, hogy kidolgozzuk belőle a keletkezett légbuborékokat, kenyérformára gyúrjuk, majd egy előre beáztatott Pataki tálba sütőpapírt rakva belehelyezzük a tésztát és újra kelesztjük kb 20-25 percet (én lefedve a sütőben szoktam 60 oC-on).
  3. Ha újra megkelt, lespricceljük langyos vízzel, kevés lisztet szitálunk a tetejére, pengével bevagdaljuk, tetejével lefedve, 40-45 percig 210 oC-ra feltekervea sütőt, hőlégkeveréssel sütjük, majd ezt követően 180 oC-ra mérsékeljük a hőt és újabb 5-10 perc alatt piros ropogósra sütjük.
  4. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 382
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 64590
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis fehér kenyér cseréptálban sütve
Évi néni 1830 recept

Reggel korán kellett keljek, mert fiam és az apja gombfoci versenyre indultak, ahova friss kenyérből készült szendviccsel szerettem volna útra bocsátani őket. Nem szívesen vagdalom melegen a kenyeret, de muszáj volt, mert a kelesztés alatt kissé elnyomott a buzgóság, így sietve kellett sütnöm a kenyeret. Szerencsére nem lett semmi baja, pedig 10 fokkal emeltem is a hőt, ahhoz képest, ahogy szoktam sütni a kenyeret. Ezentúl nem leszek szívbajos, kipróbálom még egy kicsit magasabb hővel, bár illik vigyázni, mert a hőlégkeverés így is + 20 oC produkál az alul-felül sütéshez képest. Olvastam olyat is, hogy 270 oC is sütnek, bár ez számomra elég hihetetlen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek