r
Nosalty Logó

Krumplis fehér kenyér cseréptálban sütve

Évi néni
Krumplis fehér kenyér cseréptálban sütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

508
Kalória
15.8g
Fehérje
93.2g
Szénhidrát
6.8g
Zsír
65.8g
Víz
14.4g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6269.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    4241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    559.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    394.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 3057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe halmozzuk úgy, hogy alul legyen az összes folyadék, felülre kerüljenek a szilárd dolgok, de a só és az élesztő ne találkozzanak közvetlenül (mert a só rontja az élesztő hatását). Összedagasztjuk 20 perc alatt, majd egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát deszkán átgyúrjuk, hogy kidolgozzuk belőle a keletkezett légbuborékokat, kenyérformára gyúrjuk, majd egy előre beáztatott Pataki tálba sütőpapírt rakva belehelyezzük a tésztát és újra kelesztjük kb 20-25 percet (én lefedve a sütőben szoktam 60 oC-on).
  3. Ha újra megkelt, lespricceljük langyos vízzel, kevés lisztet szitálunk a tetejére, pengével bevagdaljuk, tetejével lefedve, 40-45 percig 210 oC-ra feltekervea sütőt, hőlégkeveréssel sütjük, majd ezt követően 180 oC-ra mérsékeljük a hőt és újabb 5-10 perc alatt piros ropogósra sütjük.
  4. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25

Reggel korán kellett keljek, mert fiam és az apja gombfoci versenyre indultak, ahova friss kenyérből készült szendviccsel szerettem volna útra bocsátani őket. Nem szívesen vagdalom melegen a kenyeret, de muszáj volt, mert a kelesztés alatt kissé elnyomott a buzgóság, így sietve kellett sütnöm a kenyeret. Szerencsére nem lett semmi baja, pedig 10 fokkal emeltem is a hőt, ahhoz képest, ahogy szoktam sütni a kenyeret. Ezentúl nem leszek szívbajos, kipróbálom még egy kicsit magasabb hővel, bár illik vigyázni, mert a hőlégkeverés így is + 20 oC produkál az alul-felül sütéshez képest. Olvastam olyat is, hogy 270 oC is sütnek, bár ez számomra elég hihetetlen.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...