Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér kenyér tang zhonggal

Fehér kenyér tang zhonggal
Fehér kenyér tang zhonggal
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kenyér tang zhonggal készült. Mindent ezzel készítek, még a szilvás gombócot is. Nem is gondoltam volna még kb. 1 évvel ezelőtt, amikor megkaptam a szilvás gombóc receptjét és elkészítettem, hogy hasonlít erre a módszerre. Ott is tejben kell megfőzni a lisztet, és utána dolgozzuk bele az egész tojásokat, azért volt olyan finom a tésztája, nem olyan fullasztó, mint a burgonyás tészta.

hozzávalók / 4 adag

Tang zhong

Kenyértészta

ajánlat

Én tettem bele 1/2 C vitamint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrűre főzzük.
  2. Az élesztőt kevés meleg, cukros tejben felfuttatjuk.
  3. Kenyérsütőbe készítjük a hozzávalókat, és 20 percig dagasztjuk a tésztát.
  4. Duplájára kelesztjük.
  5. Átgyúrjuk, megformázzuk, és megint kelesztjük 40 percig.
  6. Zsilettel bevágjuk 3 helyen, és vízzel megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 177
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

burgonyás kenyér, fehér burgonyás kenyér tang zhonggal, krumplis kenyér tang zhonggal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

583
tej 2.5 dl
finomliszt 2.5 púpozott ek
finomliszt 50 dkg
2 kávéskanál
burgonya 1 közepes db
friss élesztő 2.5 dkg
tej 1.5 dl
cukor 1 teáskanál