Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis egytál

Krumplis egytál
Krumplis egytál
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor nem sok idő van a hosszadalmas előkészületekre, nagyon leleményes tud lenni az ember lánya.:) Így készült ez a fogás is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Savanyúsággal nagyon jó tud lenni.:)
A chili elhagyható, ha valaki nem olyan kapszaicinfüggő, mint én.:)
Ha tepsiben sütjük, kicsit több olajat tegyünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, kicsit fűszerezzük sóval, borssal, és félretesszük, amíg a krumplit meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, 4-6 cikkre vágjuk.
  3. Nyersen összekeverjük a húst, a krumplit, a hagymát, majd megszórjuk a fűszerekkel. Lazán összekeverjük, rányomjuk a fokhagymát, rátesszük a paradicsompürét, és az olajjal meglocsoljuk.
  4. Szintén átforgatjuk, tepsibe öntjük, és lefóliázzuk, vagy sütőzsákba tesszük, lezárjuk, a tetejét megszurkáljuk, és megsütjük. Kellemesen szaftos, fűszeres és omlós egytálétel az eredmény.:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 26 759
elküldve: 3
receptkönyvben: 624
elkészítve: 23/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsos-krumplis egytálétel sütőzacskóban, gyors sertéspecsenye burgonyával

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

f.detti
f.detti Fri, 2011-11-11 18:47

Nagyon szuper ez a recept. 5 perce vettem ki a sütőből, isteni az illata:) És tényleg nagyon gyorsan elkészíthető. És most próbáltam ki a sütőzacskót és a kedvencem lett! Köszönjük a receptet!!

Geleva
Geleva / Geleva Sat, 2011-11-12 09:02

Kedves Detti!
Én köszönöm a visszajelzést, és nagyon örülök, hogy elégedettek voltatok! :-)
A sütőzsák nagyon jó dolog tud lenni más, egyben készítendő vagy sima husikhoz is. Nyugodtan próbáld ki és rájössz majd, hogy mit érdemes ebben készíteni, mert így jobban sikerül, vagy maradsz a régebben bevált módszernél, mert úgy jobban ízlik. Én sem minden ételnél használom, de néha kimondottan előnyös az ízeknek és nem is tud kiszáradni így.
Sok sikert és jó főzőcskézést!
Üdv.: Éva

turzoeniko
turzoeniko Thu, 2011-09-29 11:54

Tegnap megcsináltam nagyon -nagyon izlett az egész családnak és az a jó benne hogy nagyon hamar össze lehet dobni!!!! ez egy nagyon jó recept!!!!!!!!!!!!!!

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-09-29 14:11

Nagyon örülök a sikeretnek! :))) Köszi a pozitív visszajelzést!
Éva

wkata
wkata / wkata Mon, 2011-05-16 19:51

Szia kedves Geleva!A kovászos ubit bevallom nem én tettem el, hanem a kedvenc vecsési savanyúságosomnál vettem.Mennyei dolgokat tudnak produkálni:)Olyan erőspaprikái vannak,hogy még...Én is kapszacin függő vagyok!!!!!!Ha egy nap kimarad,és valami véletlen folytán nem jutok erőshöz,hiányérzetem van.Továbbra is várom az "erős" receptjeidet!
Üdv.:wkata

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-05-17 13:41

Kedves wkata!
Jaaaj, nagyon irigyellek a beszerzési forrásod miatt. Sajnos nekem úgy kell eltennem ha valami finomat szeretnék, mert sehol sem lehet kapni olyan igazi, házijellegű savanyúságokat. Erre viszont nincs mindig elég időm, és van amikor kifogyunk már ilyenkorra.:-(
Ugye???? szerintem is tudnak elvonási tünetek lenni!!!:-))) A családom már azon nevet, hogy hogyan tudnám a gyümölcslevesbe is belecsempészni a chilit.:-)))
Én mindent megteszek, teszem fel a recepteket...:-)))
Puszi, Éva

wkata
wkata / wkata Sat, 2011-05-07 11:54

Szia!
Én tegnap vacsira készítettem el,kovászos uborkával kínáltam.Ez valami fantasztikus!!!!!!!!!!!!
kell bele ez a mennyiségű chili.Köszönet ezért a receptért.
Üdv.:wkata

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-05-16 13:26

Kedves wkata!
Bocsi, hogy csak most...de jobb későn...:-). Sok szeretettel a receptet és nagyon örülök, hogy ízlett ez az egyszerű étel.Nagyon fini lehetett a kovi ubival. :-))) (azt most készítetted frissen vagy úgy tetted el?) Ugye, hogy ugye..., kell bele az a kis pikáns csípősség!;-) (szerintem mindenbe :-)))
Üdv.: Éva

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-05-04 19:51

Évikém ez isteni, én is így szoktam készíteni. És a chili nagyon kell!!! Legalábbis mi imádjuk.
Puszi, Edit

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-05-04 21:00

Nagyon összhangban vagyunk a konyhában!:-))) Na és a chili....az csúúúúcs!:-)
Közösen kellene éttermet nyitnunk! :-)))
Puszi, Éva

bevuk
bevuk / bevuk Tue, 2011-05-03 11:54

És emberek megveszik a zacskós hülyeségeket... Pedig itt az otthoni, egyszerű, tartósítószermentes változat! :)

307
sertéscomb 60 dkg
burgonya 90 dkg
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 1 kk
napraforgó olaj 1 ek
sűrített paradicsom 2 dkg
chili 0 ízlés szerint