r
Nosalty Logó

Burgonya rizottó

Évi néni
Burgonya rizottó
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

237
Kalória
10.1g
Fehérje
17.5g
Szénhidrát
12.1g
Zsír
139.6g
Víz
21.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 951 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3870 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    1019 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    558.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 951 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, és apró, főtt rizsszemnyi darabokra felvágjuk.
  2. 2 ek olajon megpirítunk 1 fej apróra vágott vöröshagymát.
  3. Amikor karamellizálódott, hozzákeverjük az apróra vágott erdei gombát. Picit sózzuk, borsozzuk, tovább pirítjuk, és amikor a gomba leve elpárolgott, hozzátöltünk 1 dl fehérbort, amivel 2-3 percig forraljuk, míg a bor alkoholtartalma elillan.
  4. Hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett apró krumplidarabokat, átforraljuk, majd felengedjük a húslevessel, lefedve kis lángon 10 percig pároljuk.
  5. Ha a burgonya megpuhult, hozzákeverjük a kanál vajat és a frissen reszelt parmezán sajtot, elkeverjük, míg elolvad benne, és máris tálalhatjuk.
  6. Tálalásnál ízlés szerint frissen vágott petrezselymet adhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

Ezt a fogást egy Gordon Ramsay műsorban láttam, melynek címe: "Étterem életre, halálra" volt. A győztes Michelin csillagos bristoli Casamia étterem séf testvérpárja készítette el. Nagyon kíváncsi voltam, milyen lehet ez az étel. Igazán kiváló körete volt a hirtelen, tarka borssal sütött libamáj szeleteknek.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek