Camamberttel sült burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
75g burgonya43 kcal
-
30g camembert sajt90 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
246 kcal
Összesen
379
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
300g burgonya173 kcal
-
120g camembert sajt360 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
Összesen
1516
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
52.6g burgonya30 kcal
-
21.1g camembert sajt63 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
26.3g kolozsvári szalonna172 kcal
Összesen
265
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
379
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 133.7 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2342.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 499 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 674 mg
-
Nátrium 1061 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 273.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
1516
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg burgonya
-
120 g camembert sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
150 g kolozsvári szalonna
Elkészítés
- A sütőt bekapcsoljuk.
- A burgonyát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
- Egy sütőformát kibélelünk a szalonnacsíkokkal úgy, hogy az oldalára is jusson bőven (a tetejére is jusson, ami a tálaláskor ha megfordítjuk, akkor ez lesz az "alja").
- Rápakoljuk a burgonya kb. egyharmad részét, majd borsozzuk.
- A burgonya rétegre kerülnek a camembertszeletek, amire megint egy kevés, friss borsot csavarunk.
- Utána ugyanígy még egy réteg burgonya borsozva és kicsit megsózva, és még egy réteg camembert következik.
- A tetejére kerül az utolsó adag burgonya (megborsozva), majd ráhajtjuk a szalonnát.
- A sütőforma tetejét letakarjuk folpack-kal, majd az egészet becsomagoljuk alufóliába, és a sütőben egy órát sütjük.
- Majd kivesszük a sütőből, leszedjük az alufóliát (a folpack-kal együtt, ami ráolvad az alufóliára), és hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük minimum 5-6 órára.
- Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, egy deszkára borítjuk, (az a lényeg, hogy egybe jöjjön ki belőle!), és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8236
- Feltöltés dátuma: 2011. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy újabb hideg vendégváróval bővült a repertoárunk. Ez egy olyan recept, melyet csak előre lehet elkészíteni. Érdemes előző nap elkészíteni, de minimum 5-6 órát hűtőben kell tartani, hogy összeérjen/összehűljön. Ha nagyobb vendégség várható vagy nagyobb étkűek, érdemes dupla adagot készíteni, de akkor a sütési idő is duplázódik!