Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Steak burgonya mustárral

Steak burgonya mustárral
Steak burgonya mustárral
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rizs vagy krumpli? Krumpli??? Király! Én is!!!
Ha te is így vagy ezzel, akkor könnybe fog lábadni a szemed, ha ezt megkóstolod.
Ha a rizsre szavaztál, akkor pedig meg fog változni a véleményed.
A recept egy 2007-es Gourmet magazin alapján készült, én itt találtam rá.
A dolog pofonegyszerű, minden volt hozzá, így a maradék húsokat könnyű volt vele feldobni.
Annyira, hogy én csak krumplit ettem. Sajnáltam a helyet másra :-D

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumpli kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd ráöntjük a krumplikra a katyvaszt és jól összeforgatjuk.
  2. Kibélelünk egy nagy tepsit (vagy két tepsit) sütőpapírral és rátesszük a krumplit, úgy hogy egy sorban legyenek.
  3. 220 fokos sütőben időnként átforgatva kívül ropogósra, belül puhára sütjük őket kb egy óra alatt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 204 908
elküldve: 44
receptkönyvben: 3 555
elkészítve: 204/227
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mustáros burgonya, mustáros sült krumpli, mustáros tepsis burgonya

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

albert81
albert81 Sun, 2014-10-19 19:38

Köszi a receptet, én is fokhagymával csináltam, citromhéj nélkül, pici rozmaringgal. Szuper lett!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-10-10 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nensy
Nensy Mon, 2014-08-11 13:29

Annyira édes a bevezető szöveged? "rizs vagy krumpli....?" Én rizspárti vagyok. Már nagyon vártam, hogy kipróbáljam a krumplicskádat. Nagggyyyon finom. (De azért a rizs az mégiscsak rizs. Bocsi-bocsi) Amúgy tényleg finom, párom nagy krumpli imádó, nagyon izlett neki. Olyan érdekes, úgy féltem, hogy meg fog égni mielött megpuhulna a belseje, de nem. Én két tepsit tettem be egyszerre légkeverésen, így viszont csak 200 fokon. Szépen megsültek.

Aniikó
Aniikó Sun, 2014-06-22 19:07

fincsi, mi is megcsináltuk, megjegyzés: sütőpapír nélkül is működik, csak ki kell zsirozni a tepsit + a miénk fél ora alatt puha lett :)

jucus60
jucus60 Tue, 2014-05-27 11:46

Én ma készítettem el ebédre, fokhagymásan, ahogy az eredeti receptben van. Nagyon finom volt, köszönöm a receptet! ...és amikor sül, az az isteni illat! :)

licya
licya Sat, 2014-04-05 22:56

Szuper finom lett! Én kevertem hozzá egy kis zúzott fokhagymát is :)

VargaBea
B / VargaBea Sun, 2013-08-25 10:16

Ez még mindig a kedvencem. Sokadjára készítem el, ma csirkeszárnyhoz.

Gyermely2009
Gyermely2009 Sat, 2012-08-25 08:34

Eszméletlen finom a recept alapján elkészített burgonya!Gyorsan elkészíthető, különleges!! Köszönöm Pákosztos macska !!!!!!!!!!!

cattyee
cattyee Mon, 2012-02-13 17:29

Kedves Pákosztos Macska! A párom kedvéért készítettem el ezt a köretet, én ugyanis sokkal inkább rizspárti vagyok. Megeszem a krumplit is szívesen, de a rizs az igazi. :) Ez a krumpli azonban kivételt képez a szabály alól. A fél tepsivel megettem üresen miután kisült...:O Isteni recept! Én még egy kis tejfölt is tettem a szószba. Úgy is fincsi. :)

irissi
irissi Wed, 2012-01-25 13:29

Tényleg nagyon finom...kedvencünk lett! Azóta nővérem is és anyukám is rendszeresen elkésziti...köszi a receptet!!

apollonia
apollonia Thu, 2012-01-05 15:44

Nagyon finom,de az eredeti recept fokhagymát is ír, ami ittt kimaradt, legközelebb azzal is megpróbálom. Isteni lett nélküle is...kedvenc lesz nasszem... :)

VargaBea
B / VargaBea Sun, 2011-01-23 11:24

Ezt rendszeresen kell készíteni. És nem is kell hozzá semmi. Hmmmmmmmm

Titta
Titta Thu, 2010-10-28 09:22

Incsi fincsike.Mi nem is ettünk húst mellé, hanem kotyvasztottam egy kis rokfortos tejfölt. Nem lehet abbahagyni...

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Sat, 2010-09-18 16:02

Nagyon finom lett, fehérboros magos mustárral, ketchuppel, steak - fűszerrel csináltam..... Tényleg megpuhult az 1 óra alatt! Szuper recept, megtartjuk! Ui: mi kolbásszal töltött karaj mellé ettük..... :))))

irissi
irissi Tue, 2010-03-16 12:07

Nagyon finom..de en is sok citromlet tettem bele,legközelebb csak módjával...Isteni!!!köszi

dzsorsi
Dzsorsi / dzsorsi Mon, 2010-03-15 16:26

Elkészítettem, nagyon finom lett!
A mi ízlésünk szerint még kicsit utána kelltt sózni, de jól sikerült. Oldalast sütöttünk hozzá :)

szaffi11
Zsófika / szaffi11 Sat, 2010-03-13 17:58

Elkészítettem. A férjem azóta időnként kisettenkedik a konyhába, és teli szájjal tér vissza. "Mit eszel? Semmit..." Asszem, vacsorára nem marad belőle. Pedig óriás adagot csináltam.

syllah
Syllah / syllah Tue, 2010-02-09 11:12

Elkészítettem, tökéletes, nagyon finom! Újabban már anyukám lop tőlem recepteket, ezt is ;)
Moncsika, nem kell letakarni, puhára megsül.

moncsika
moncsika Sun, 2009-11-22 23:24

Nagyon jól hangzik!!!Csak egy kérdés:nem kell letakarni fóliával?így is meg fog főni?

petra
Petra / petra Thu, 2009-11-12 11:13

szia A-nett,
az Intersparban biztosan kapsz magvas dijoni mustárt!
üdv
Petra

A-nett
A-nett Thu, 2009-11-12 11:04

érdekelne, hogy úgy el lehet-e készíteni, hogy mustármagot kicsit megtöröm és sima mustárral összekeverem, mert sehol sem kapokmagvas mustárt. köszi

inf3rno
inf3rno / inf3rno Wed, 2013-01-30 16:17

A magos mustár = sima mustár + mustármag... Attól függ a krémessége, hogy mennyi ideig őrlik... A dijoni mustár annyiban különbözik a simától, hogy borecet van benne ételecet helyett, meg hogy kb 10x annyi az ára a boltban, csak azért mert ráírják, hogy dijoni. Valaki biztos jól keres vele...

Szóval a válasz igen, lehet úgy készíteni magvas mustárt...

Én is kipróbáltam az íze jó lenne, csak nekem egy óra alatt simán leégett... Nem tudtam forgatni közben, mert más dolgom volt... :S Na majd legközelebb...

mesi
mesi Sat, 2009-09-19 11:27

Nagyon finom volt, köszönöm a receptet! Legközelebb kicsit kevesebb citrommal fogom elkészíteni. Ja, és sima mustárral csináltam - nem kaptam magvasat - de így is nagyon jó lett!

159
burgonya 1.5 kg
mustár 85 g
vaj 2 ek
olívaolaj 2 ek
citromlé 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
oregánó 1 ek
1 tk
bors 0 ízlés szerint