Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplipacsni

Krumplipacsni
Krumplipacsni
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék krumplipürét ily módon parktikusan felhasználhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sósan, tejföllel vagy édesen pl. házi baracklekvárba mártogatva fogyasztjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
  2. Lecsöpögtetjük, krumplinyomón átnyomjuk, összekeverjük a tejjel és a zsírral. Hűlni hagyjuk.
  3. Mikor langyos, összedolgozzuk a tojássárgákkal és a liszttel.
  4. A tésztát kb. 4 mm-esre nyújtjuk és kb 6-7 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (A leeső részekete értelemszerűen összegyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk.)
  5. Forró olajban kisütjük és konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 939
elküldve: 2
receptkönyvben: 577
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: köretek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyapacsni, krumplis puffancs, burgonyás puffancs, krumplipogácsa, burgonyás pogácsa

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

arkantak
arkantak Thu, 2012-11-15 16:32

Mi mindíg gulyásleves mellé esszük, kb mint a sima pogácsát. Fura olvasni a hozzászólásokat, h mások lekvárral/tejföllel eszik.

vakri
vakri / vakri Thu, 2012-08-09 09:28

Anyukám csak simán kinyújtotta és késsel kockákat vagdosott úgy sütötte ki olajban. Én is így készítem, lekvárral, mogyorókrémmel megkenve, a gyerekek imádják. Jah és a közepét kicsit be kellett vágni, hogy ne púposodjon fel sütés közben :-)

Elisabeth
Elisabeth Sun, 2009-08-30 18:18

  én is krumpli pogácsának ismerem, az hiszem, nálunk a tej marad ki belőle..
mi sajttal-tejföllel vagy házi szilvalekvárral esszük!
kedvet kaptam hozzá, köszi :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-08-30 11:21

Mi ezt krumplis pogácsának hívjuk, de a krumplin és a liszten (kevés) kívül nem teszünk bele semmit. Próbáld ki, így is nagyon finom.

1165
burgonya 50 dkg
finomliszt 25 dkg
tojássárgája 2 db
mangalica zsír 3 dkg
tej 1 dl
napraforgó olaj 4 dl