Sütős lángos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
389
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
350g finomliszt1274 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g víz0 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
1555
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
195
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 407 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
389
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2560.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 1627 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 288.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 318.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
1555
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
35 dkg finomliszt
-
1 közepes db burgonya
-
1 dl tej
-
2 dl víz
-
2.5 dkg élesztő
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
1 csipet cukor
Elkészítés
- A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepébe mélyedést formázunk, ide öntjük a langyos tejbe morzsolt élesztőt és egy kis mokkáskanálnyi cukrot.
- Ameddig az élesztő felfut, a reszelő legkisebb lyukú részén lereszelünk egy közepes megtisztított burgonyát. Megsózzuk, és ha levet enged, akkor majd a vízből kevesebb is elég lesz a tésztához.
- A reszelt burgonyát kézzel finoman összekeverjük az élesztős liszttel, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy laza tésztát kapjunk. (Nem kell sokáig kevergetni.) Pici liszttel megszórjuk, és konyharuhával letakarva fél óráig szobahőmérsékleten kelni hagyjuk.
- A tésztából olajozott kézzel kisebb adagokat formázunk (egy-egy maroknyi gömböcöket, ebből a mennyiségből úgy 8 db lesz), és egy másik tálra tesszük őket újbóli 15-20 percnyi kelésre.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit egy picit beolajozunk. Olajos kézzel széthúzzuk a tésztagömböcöket egyenként, és a sütőpapírra lapogatjuk. Egyidőben maximum 2-3 darabot tegyünk be a sütőbe. 4-5 perc alatt megsül az egyik fele, ekkor átforgathatjuk a másik felére, de hagyhatjuk még további 3-4 percig sülni így is, hogy megbarnuljon kissé a teteje.
- A sütőből kivéve hagyjuk picit pihenni. Tejföllel, sajttal isteni. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 562
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 62856
- Feltöltés dátuma: 2014. július 20.
Ajánló
Aki szereti, kenjen alá fokhagymát. A legfinomabb kapros sós tejföllel, de édesszájúak, amilyen a fiam is, lekvárral is eszik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
578 recept
Igazából nem volt kedvem összemaszatolni az egész konyhát, és az olajban sütés szagától is mentesíteni akartam a családot, így készült az első sütős lángos. Ha fánkot lehet sütőben sütni, akkor lángost miért ne lehetne ugyanúgy, gondoltam. És milyen jól, mert nagyon finomak lettek a kis korongok. Ugyan kissé sűrűbb lesz így a tésztája, de legalább nem szívja tele magát olajjal.