Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos tortácskák

Krémsajtos tortácskák
Krémsajtos tortácskák
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémsajtos sütik (cheesecake) nagy kedvenceim. Könnyű őket elkészíteni, nem kell feltétlenül drágát venni belőlük, mégis nagyon különleges ízűek.


hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

  • 15 dkg málna (vagy egyéb bogyós gyümölcs: eper, szeder)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A muffinsütőt kibéleljük papírkapszlikkkal.
  2. A kekszet robotgépben összemorzsoljuk. (Robotgép hiányában műanyag zacskóba téve összetörjük vagy ledaráljuk.)
  3. Tálba tesszük a darált mandulát, az olvasztott vajat és a kekszmorzsát, és jól összekeverjük. Mindegyik papírformába 1-1 kanál tésztaalapot töltünk, és jól lenyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe.
  4. A töltelékhez jól kikeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot, a tojást és a tojássárgáját. Hozzáadjuk a vaníliaaromát és a lime reszelt héját és levét.
  5. A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztaalapon. Gyümölccsel díszítjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. Kihűlve hűtőszekrénybe tesszük.
  7. A krémsajtos tortácskákat kivesszük a papírformából, friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 783
elküldve: 8
receptkönyvben: 629
elkészítve: 20/25
Facebookon megjelent: -

szakács

szederliget

Mióta szakács: 2010.06.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

sajtkrémes tortácska, cheesecake tortácska, sajttorta muffinformában, krémsajtos muffin

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

potol
potol Mon, 2016-02-15 16:46

Kedves Szilvi!

Nagyon ígéretesnek tűnt a kép és a hozzávalók alapján, így én rögtön dupla adaggal kezdtem hozzá. Muffin papirba tettem az egyik felét, másikat szilikon sütőformába. A zabkeksz és vaj kombináció elég morzsalékosra sikerült, de a szilikonban sült egybemaradt.

A krémhez nem adtam tejfölt, ellenben így is nagyon híg volt. Kevertem bele viszont kukorica keményítőt, ami segített az állapotán.

Sütés után nekem is besüppedt a teteje.

Az íze így is fantasztikus!

andypandy
pandrea / andypandy Sun, 2012-12-02 16:36

Iszonyúan finom!!! :) Viszont az lenne a kérdésem, hogy torta("cakkos" pite)-formában is elkészíthető? :)

szederliget
szederliget / szederliget Mon, 2012-12-03 20:51

Már nem emlékszem, hogy pontosan hány darab lett belőle, így lehet, hogy tortaformában túl lapos lenne. De ezt leszámítva szerintem nincs akadálya :)

tmnora
tmnora Tue, 2012-02-14 17:39

Szia! Ízre finom,de az alja nekem málik.. :( direkt ezért vettem Zabfalatokat. Nekem a krém is sok lett szerintem,mert szétrepedezett a teteje,pedig nem tettem bele annyi mascarponét sem,tejfölt sem..

tmnora
tmnora Tue, 2012-02-14 21:28

Az íze tényleg finom volt.. mindegy,majd legközelebb.. :) :(

enimöl
enimöl / enimöl Fri, 2011-11-18 18:08

Kedves szederliget!
Ma én is elkészítettem, és ízre tökéletes, viszont az enyémek nem lettek olyan szépek, mint a Tiéd! Teljesen beestek miután kivettem őket a sütőből. A második tepsit próbáltam, hogy hagyom a sütőben kihűlni, viszont így is beestek. Valamit rosszul csinálhattam?

szederliget
szederliget / szederliget Fri, 2011-11-18 21:41

Kedves enimöl!
Az enyémek is kicsit beestek, ha jól megnézed a képet, akkor látszik is. Én oda tettem még pár szem szedert és így már nem is látszódott :)

enimöl
enimöl / enimöl Fri, 2011-11-18 23:17

Akkor nagyon jó a kép, mert nem nagyon látszik. Az enyémek ennél is jobban beestek. De nem baj, nem adom fel, teszt a lelke mindennek. Ők voltak a tesztalanyok. Majd legközelebb kicsit több sajtkrémet teszek, hátha akkor jobban megállnak. Mindenesetre köszönöm :)

timke1979
timke1979 Wed, 2011-07-13 20:47

Kedves Szederliget!

Nemrégen akadtam rá a receptedre. Tegnap elkészítettem mint évfordulós szerelemsütit :) Isteni finom lett, ketten befaltuk az összeset. Köszi a receptet.

moszilvi
moszilvi Tue, 2010-06-29 06:54

Kedves Szederliget!
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat,biztosan nagy sikere lesz,olyan jól néz ki!!
Majd beszámolok az eredményről!

Szilvi

moszilvi
moszilvi Mon, 2010-06-28 23:33

Ja,és a gyümölcsöt is megsütöd,vagy csak a végén teszed rá?

Köszönettel!

Szilvi

szederliget
szederliget / szederliget Tue, 2010-06-29 00:13

Kedves Szilvi!

25 percig sütöttem /ez amúgy rajta van a fényképen is, előkészület: 15 perc, sütés: 25 perc :) / és 12 darab lett belőle.
Tolle tejszínes krémsajtot használtam, de ugyanúgy jó a mascarpone is. Sőt, azzal lehet még finomabb is.
Mindegyikre tettem pár szem gyümölcsöt sütés előtt, azok picit besüllyedtek, ezért díszítésképp még egyet-egyet ráültettem a sütikre, miután kisültek.
Akkor a legfinomabb, miután jól kihűlt a hűtőszekrényben.

Sok sikert hozzá, remélem nagyon-nagyon fog ízleni! :)

moszilvi
moszilvi Mon, 2010-06-28 23:29

Kedves szederliget!

Iszonyatosan guszta a sütemény,úgyhogy pénteken el is készítem!
Lenne viszont két fontos kérdésem: Kb. mennyi ideig sütötted?
Hány darab lesz belőle?
A tejszínes krémsajt az a camping,vagy a mascarpone is jó hozzá?

Válaszaidat előre is nagyon köszönöm!

Szilvi

779
zabkeksz 10 dkg
mandula 10 dkg
vaj 5 dkg
krémsajt 40 dkg
tejföl 1 dl
cukor 7 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
lime 1 közepes db
limelé 1 fél lime-ból nyert
málna 15 dkg