r
Nosalty Logó

Mangós-tejszínkrémes tortácskák

Glaser
Mangós-tejszínkrémes tortácskák
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához:

A mangós-tejszínkrémhez:

443
Kalória
7.9g
Fehérje
30.7g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
142.9g
Víz
201g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
24.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához:

A mangós-tejszínkrémhez:

Összesen 443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához:

A mangós-tejszínkrémhez:

Összesen 2662 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához:

A mangós-tejszínkrémhez:

Összesen 185 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    202.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2267.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    184.3 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    857.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1876 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2178 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 2662 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A piskótához:

  1. A piskótatésztához a tojásfehérjét 3 ek hideg vízzel és a sóval habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz keverjük egyenként a tojássárgákat.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóval, majd óvatosan a tojáshabhoz keverjük. A tésztát (25 x 20 cm-es kikent, sütőpapírral bélelt) tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített (alul-felül sütés) sütőben kb. 8 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  3. Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 8 cm átmérőjű kerek formával 6 kört szúrunk ki. Mindegyik kört egy-egy desszertgyűrűbe állítjuk.

A mangós-tejszínkrémhez:

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst a magról levágjuk, kockára vágjuk. A mangót, a gyümölcslevet és a citromlevet egy edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk. A mangópürét a cukorral ízesítjük, kb. 6 evőkanálnyit félreteszünk. Kb. 300 ml pürének kell megmaradnia. Kevés pürét felmelegítünk, a kicsavart zselatint felolvasztjuk benne, majd a maradék püréhez keverjük. Hidegre tesszük.
  2. A tejszínt a vaníliacukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a kocsonyásodó püréhez keverjük. A krémet elosztjuk a desszertgyűrűkbe, és kb. 4 órára hidegre tesszük.
  3. A desszertgyűrűket eltávolítjuk. A félretett mangópürét elosztjuk a tortácskákon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x6

Ha nincs kedvünk piskótát sütni: 150 g kakaós kekszet ledarálunk, elkeverjük 100 g folyékony vajjal. Egy 8 cm átmérőjű desszertkarimát egy sütőpapírral bélelt tálcára rakunk, beletesszük a kekszmassza 1/6-át, kanállal enyhén lenyomkodjuk, a karimát óvatosan elvesszük. A maradék masszából ugyanígy még 5 lapot állítunk elő. Lefedve kb. 30 percre hidegre tesszük.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...