Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-joghurtos tortácskák

Málnás-joghurtos tortácskák
Málnás-joghurtos tortácskák
44 perc / előkészület: 30 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom mutatós desszert, ha nincs kedvünk piskótát sütni, morzsoljunk el egy-pár kakaós kekszet, majd dolgozzuk össze kevés olvasztott vajjal, és azt nyomkodjuk a desszertkarika aljára. A tortácskákat kb. 2 órára betehetjük a fagyasztóba is.

hozzávalók / 2 adag

Piskótatésztához:

A joghurtos krémhez:

A málnapüréhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótatésztához a tojásfehérjét kézi mixerrel habosra verjük, hozzádolgozzuk a cukrot, majd a tojássárgáját. Rászitáljuk a kakaóval elkavart lisztet, és óvatosan hozzákeverjük.
  2. A tésztából sütőpapírral bélelt tepsibe 2 halmot rakunk, majd kb. 9-10 cm átmérőjű körökké simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 percig sütjük.
  3. Kivesszük, hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 8 cm átmérőjű kerek formával kiszúrjuk.
  4. A málnát fagyosan egy edénybe tesszük, megszórjuk a cukorral, hozzáadunk 1-2 kanál vizet, felfőzzük, és kb. 2 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk. A végén kb. 150 ml málnapüré kel legyen, kb. 50 ml-t félreteszünk a tálaláshoz.
  5. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  6. A joghurtot simára kavarjuk a cukorral és a vanília kivonattal. A zselatint kicsavarjuk, 2 lapot felolvasztunk, 2-3 ek. joghurtot hozzákeverünk, majd hozzákeverjük a maradék joghurthoz. A megmaradt zselatinlapot felolvasztjuk, hozzákavarunk 2 ek. málnapürét, majd a maradékhoz keverjük
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kocsonyásodó joghurthoz keverjük. Elosztjuk 3 egyforma részre, az egyikhez hozzákeverünk kb. 70 ml zselatinos málnapürét, a másikhoz a maradék zselatinos málnapürét, a harmadik megmarad natúrnak.
  8. A piskótaköröket desszertkarikákba helyezzünk, elosztjuk rajta a sötétebb málnakrémet, kb. 10 percre betesszük a hűtőbe, kivesszük, elosztjuk rajta a világosabb málnakrémet, ismét 10 percre a hűtőbe, majd elosztjuk rajta a natúr krémet. Kb. 6 órára hűtőbe tesszük.
  9. A tortácskákat a desszertkarikákból óvatosan kinyomjuk, tányérra helyezzük, és a maradék málnapürével leöntve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 668
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1961 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mini torta, málnatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

492
tojás 1 db
cukor 1 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 0.5 ek
lapzselatin 3 db
joghurt 200 g
cukor 2 ek
vanília kivonat 0.5 teáskanál
habtejszín 150 ml
málna 225 g
cukor 1.5 ek