r
Nosalty Logó

Krémsajtos-paradicsomos farfalle

Vargamóni
Krémsajtos-paradicsomos farfalle
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1300
Kalória
61.6g
Fehérje
163.9g
Szénhidrát
41.9g
Zsír
308.2g
Víz
91.3g
Koleszterin
11.1g
Élelmi rost
10.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1300 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    308.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1300 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    327.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    616.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1010 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1091 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 2600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    844 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a fokhagymát, fokhagymanyomóval zúzzuk össze.
  2. A fokhagymát 2-3 ek olajon sűrűn kevergetve fonnyasszuk meg alaposan, de vigyázzunk, hogy ne piruljon vagy égjen meg.
  3. Öntsük rá a paradicsomot és a levét (ha nem darabolt, előtte vágjuk fel, vagy nyomkodjuk szét főzés közben a fakanállal).
  4. Tegyük a paradicsomba a krémsajtot.
  5. Forraljuk össze, és adjuk hozzá az oregánót, amit kicsit a tenyerünkkel morzsoljunk össze.
  6. Fűszerezzük frissen őrölt borssal, és sózzuk. Figyeljünk a sózásnál arra, hogy a krémsajt már sós lehet!
  7. Ha a mártás túl sűrű, a tészta főzővizével hígítsuk.
  8. Ha húst is teszünk bele, vágjuk kis kockákra.
  9. Sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, serpenyőben süssük aranybarnára.
  10. Adjuk a mártáshoz, és rotyogtassuk együtt még 10 percig.
  11. Főzzük ki sós vízben a tésztát.
  12. Tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p

Aki ezt a tésztát eddig megkóstolta, annak nagyon ízlett. Még a magyaros étel-függő "apóskezdeményem" is szereti. Az eredeti recept Stahl Judité, én kicsit módosítottam rajta. Készíthetjük hússal vagy hús nélkül. Utóbbi esetben készüljünk fel arra, hogy a mártás gyorsabban megfő, mint  a tészta! Ne ijedjünk meg a sok fokhagymától, az ételnek nincs átható fokhagyma íze.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...