r
Nosalty Logó

Krémes házi piskóta

Walaky
Krémes házi piskóta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás krém

Csokiöntet

Rétegezéshez

685
Kalória
15.3g
Fehérje
88g
Szénhidrát
28g
Zsír
142g
Víz
204.4g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
37.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Csokiöntet

Rétegezéshez

Összesen 685 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Csokiöntet

Rétegezéshez

Összesen 5480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Csokiöntet

Rétegezéshez

Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 685 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7582.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    3049 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    1945 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    703.8 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1136.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    293 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1705 micro
Összesen 5480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 150 fokra beállítva előmelegítjük – mielőtt elkezdjük a tésztát készíteni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal, a csipet sóval habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket (liszt, kakaópor, sütőpor, fahéj), alaposan kikeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tűzhely tepsijét kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, s 150 fokon készre sütjük - körülbelül 30-40 perc alatt -, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet, majd a csokiöntetet.
  4. Ha elkészültek, kihűltek a krémek is, jöhet a rétegezés.
  5. A piskótát a tepsiben kis darabokra felvágjuk. Akár kézzel is tépkedhetjük.
  6. Egy nagy méretű, lefedhető jénai tálba rakunk egy sor piskótát – nem kell "szabályosan" lerakni, szinte "beledobáljuk", lazán -, kevés meggylével meglocsoljuk, megszórjuk meggyel, megöntözzük csokoládéöntettel, erre öntünk a vaníliás krémből. Ismét egy réteg piskóta, ezt meglocsoljuk kissé a trópusi gyümölcslével, megszórjuk a trópusi gyümölcs felével, megöntözzük a csokoládéöntettel, erre ismét kenünk a vaníliás krémből.
  7. Addig ismételjük, amíg elfogynak a hozzávalók, de a tetejét vaníliakrémmel zárjuk, melyet a felvert tejszín félretett harmadával befedünk – nem kell simára elkenni, inkább borzas maradjon.
  8. A végén 2-3 evőkanál csokiöntetet locsolunk a tetejére, villával kissé "összekócoljuk". Lefedjük, s mehet a hűtőbe pihenni!
  9. Az a legjobb, ha egy éjszakát ott pihen, vagy reggel készítjük, s estig jól kihűtjük.
  10. Ez nem szeletelős, hanem kanalazós desszert, tetszés szerint tálkákban tálaljuk, szórhatunk még tálaláskor az adagokra gyümölcsöt – de ez el is maradhat.

Vaníliás krém

  1. 8 dl tejet felteszünk melegedni, közben a maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingporokat, hozzáadjuk a cukrot és a narancsok kifacsart levét. Amikor felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos tejet, összeforraljuk, hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, a habfixálóval kemény habbá vert tejszín kétharmad részét (a maradék harmadát majd a tetejére használjuk fel) beleforgatjuk a vaníliás krémbe, hogy egyenletes, sima krémet kapjunk.

Csokiöntet

  1. A lisztet, a cukorral, kakaóporral összekeverjük, s a tej felével csomómentesre kikeverjük - miután feltettük a tej másik felét melegedni -, majd a felforrt a tejhez öntjük, összeforraljuk, amíg besűrűsödik.
  2. A végén hozzáöntjük a rumot, elkeverjük az öntetben, levesszük a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Amikor majd rétegezzük, hagyjunk belőle a végén 3-4 evőkanállal a tetejéhez.

Rétegezéshez

  1. A gyümölcsöket külön-külön tálba leszűrjük, lecsöpögtetjük, a levüket felfogjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x38x5

Nem éppen diétás desszert, de mennyei, érdemes elcsábulni......nem is olyan pillanatok alatt kész, de azért nem bonyolult, az íze pedig feledteti a ráfordított időt.....aki nem hiszi, jobb, ha elkészíti.....

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek