r
Nosalty Logó

Vaníliahabos piskótakocka Gabystól

Gabys
Vaníliahabos piskótakocka Gabystól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

302
Kalória
7.2g
Fehérje
40.2g
Szénhidrát
11.9g
Zsír
24.1g
Víz
113.3g
Koleszterin
308.1mg
Élelmi rost
29.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2194.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    321.9 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1229 micro
Összesen 2422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját és a cukrot fehéredésig keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, rászitáljuk a lisztet és a kakaót, és óvatosan, hogy ne törjön nagyon a hab összekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, tűpróbáig sütjük.
  3. Ha megsült a piskóta, sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és óvatosan alányúlva (de a papíron hagyva) a papírtól elválasztjuk. Amíg hűl a piskótánk, elkészítjük a krémet.
  4. A pudingot a zacskón lévő előírás szerint megfőzzük 4 ek cukorral, közepes sűrűségűre. Ha kész, beletesszük a vaníliás cukrot. Kevergetve, hogy ne bőrősődjön be, teljesen hagyjuk kihűlni.
  5. A tejszínhabot robotgéppel keményre felverjük, és a teljesen kihűlt vaníliapudingot hozzáadjuk,óvatosan összekeverjük.
  6. A piskótatésztát kb. 2x2 cm-eskockákra vágjuk. A felét tálkákba rakjuk, evőkanállal ráteszünk a vaníliás habból, majd a maradék piskótakockát és a maradék habot.
  7. A tetejét tejcsokiforgáccsal díszítjük.
  8. Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x30

Ezt a sütit anno a kényszer szülte. Egy elrontott piskótámból született. Sikerült olyan vastagra sütnöm, mivel elméreteztem a tepsit, hogy törések nélkül képtelenség volt felcsavarni. Pontosabban sehogy se lehetett. Tanácstalanságomban ezt a megoldást találtam ki, mivel a hozzávalók mindig fellelhetőek a konyhámban. Mivel nagyon ízlett mindenkinek ez a habkönnyű süti, azóta tudatosan készítem el. Elég gyakran, mert gyorsan elkészíthető. A fenti mennyiségből 8 tálkám lesz. Másnapra a hab kicsit összeesik, a piskóta puhább lesz, de az élvezeti ízéből mit sem veszít. Ritkán marad:))  A költséget csak saccoltam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek