Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós-csokoládés karácsonyi likőr

Mogyorós-csokoládés karácsonyi likőr
Mogyorós-csokoládés karácsonyi likőr
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemsokára nyakunkon a Karácsony és az ajándékozás. Idén is saját készítésű ajándékkal kedveskedek a szeretteimnek. Mióta ezt készítem, nem telt el úgy ünnep, hogy ne készült volna belőle 3-4 adag.

Fantasztikusan egyszerű és nagyon karácsonyi :)

Kellemes készülődést!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyon fontos mozzanat, mielőtt nekiállunk elkészíteni e csodás nedűt, ne felejtsük el a karácsonyi lemezt felrakni! Anélkül nem történik meg a csoda.:)
  2. Készítsünk elő egy nagy lábast, forraljunk benne vizet. Hiszen gőzfürdőben készítjük el a likőrt. Nagyon fontos momentum, semmiképp se spórolj vele időt, mert a végeredmény látja kárát… a tejszín leéghet, és ugyebár azt senki nem szeretné! Első lépésként olvasszuk fel a csokoládékrémet. Ha már teljesen folyós állagúvá vált, szórjuk meg a fűszerkeverékkel - ha nem találnánk a boltban, mert előfordulhat az évnek ezen szakában, ne aggódjunk, mert mi is elkészíthetünk, csupán annyit kell tennünk, hogy 1 mokkás kanál fahéjat, 1/4 mk gyömbért, szegfűszeget, kardamomot és egy leheletnyi szerecsendiót összekeverünk. Ezután jöhet a narancs lereszelt héja, majd jól keverjük el a csokoládéban.
  3. Kicsit húzzuk félre a lángról, és öntsük bele a tejszínt, ezután kevergessük addig, míg egyneművé válik. Majd helyezzük vissza a tűzre, és jöhet a narancs leve, végül a legfontosabb összetevő, a vodka! A receptben az én ízlésem szerint van kimérve az alkohol, de természetesen önthetünk bele még bátran.:)
  4. Miután minden összetevő a tálban csücsül, nem kell mást tennünk, mint összemelegítenünk ezt a csodásan illatozó keveréket úgy 10-15 percig. Közben kóstolgassuk nyugodtan, hiszen lehet, hogy még hiányzik belőle valami. Ha kell, rakhatunk bele még plusz fahéjat, az nem árt :) Nem csak az emésztésünknek tesz jót, hanem az érzékeinkre is jó hatással van.
  5. Míg melegszik a likőr, készítsük elő az üveget, sterilizáljuk forró vízzel, és már csak megtölteni kell majd. A likőrt hagyjuk kihűlni, addig ne zárjuk le! Majd ha már meghűlt, helyezzük a hűtőbe! Ügyeljünk, hogy mindig hidegen legyen, és akkor sokáig fogyasztható marad.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 553
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Róka a fazékban

Mióta szakács: 2016.02.11.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny, Somat Karácsonyi Receptverseny
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
diéta: tojásmentes
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Saját készítésű krémes itóka, csokoládélikőr

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

173
nutella 100 g
kávétejszín 4 dl
vodka 1.5 dl
mézeskalács fűszerkeverék 2 kávéskanál
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 dl