r
Nosalty Logó

Koviubi (Kovászos uborka 3.)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
modosa
Koviubi (Kovászos uborka 3.)
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 203 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 811 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 28 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6157.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    5457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 203 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24628.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    21827 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2582.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    385 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    1007 micro
  • β-crypt
    580 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 811 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 28 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát nagyon alaposan, folyóvízben, körömkefével megtisztítjuk, egyik végét körülbelül a kétharmadáig négybe vágjuk.
  2. Egy ötliteres üvegbe töltjük úgy, hogy közédobjuk a megtisztított, megmosott fokhagymát és a tormát. Annyi helyet hagyunk az üvegben, hogy a tetejére ráférjen majd a kapor és a kenyér.
  3. Hozzáadjuk a sót, és forrásban lévő vízzel felöntjük.
  4. Tetejére jön a kapor és a kenyér, illetve egy kistányér, utána jöhet a napfürdő.
  5. A második nap végén levesszük a kenyeret és további egy napig érleljük.
  6. Amikor kész, hideg vízzel leöblítjük és hűtőben tartjuk - arra a kis időre..... :).
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 30977
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 06.

Ajánló

Tipp: Ha cserbenhagyna bennünket az időjárás, állítsuk az üveget egy forró vízzel teli vödörbe és ügyeljünk rá, hogy ne hűljön ki.

Receptkategóriák

Dédnagymamám császári és királyi savanyúságszállító volt, ez az ő eredeti receptje.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gyönyör? ez a kép!

modosa

Köszönöm, Emil :)

Törölt felhasználó

Nekem a hangulata tetszik nagyon, szeretnék ott ülni az asztalnál:)

modosa

Hát ha még a lecsó is látszana, ami szintén ott volt, csak nem látszik a képen... :)

kovacsnekatica

Pontosan lecsóval!! Nyaminyami..

Törölt felhasználó

Ez a recept tetszik eddig a legjobban. Nincs túlvariálva, biztosan nagyon fini. Ma el is rakom az ubit , köszi.

Törölt felhasználó

Ha két- három nap múlva kész az ubi,akkor miért kell lemosni?Nem lehet simán az üvegben hagyni,és onnan falatozni?

modosa

Kedves Anna, ha még nem kés? a válasz: azért kell lemosni, hogy leállítsuk az érési folyamatot, illetve gusztusosabb is, mert a kenyérfoszlányok, a kapor, a fokhagyma vízben ázva nem tartoznak a legínyencebb falatok közé... :) Remélem jól sikerült az ubi, üdv, Anikó

Törölt felhasználó

Most raktam ki a napra, kiváncsian várom a végeredményt :)

modosa

Várom a beszámolót :) üdv, Anikó

kovacsnekatica

A nagymamám néha csak sós vízzel, kaporral és kenyérrel készítette, de még ilyen egyszer?en is nagyon finom tudott lenni.

Oli(E)va

Megcsinaltam a kovaszos uborkat, az ize fantasztikus, ahogyan a nagykonyvben meg van irva, de az 5 kanal so nekem nagyon sos...Szeretnek meg kesziteni, szerinted kevesebb soval is ok? Van valami funkcioja a sonak benne, hogy ilyen sokkal kell kesziteni? Udv, Eva

Törölt felhasználó

Kezd?ként megcsináltam és tankönyvi lett! Köszönöm!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek