Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Koviubi (Kovászos uborka 3.)

Koviubi (Kovászos uborka 3.)
Koviubi (Kovászos uborka 3.)
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dédnagymamám császári és királyi savanyúságszállító volt, ez az ő eredeti receptje.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp:
Ha cserbenhagyna bennünket az időjárás, állítsuk az üveget egy forró vízzel teli vödörbe és ügyeljünk rá, hogy ne hűljön ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát nagyon alaposan, folyóvízben, körömkefével megtisztítjuk, egyik végét körülbelül a kétharmadáig négybe vágjuk.
  2. Egy ötliteres üvegbe töltjük úgy, hogy közédobjuk a megtisztított, megmosott fokhagymát és a tormát. Annyi helyet hagyunk az üvegben, hogy a tetejére ráférjen majd a kapor és a kenyér.
  3. Hozzáadjuk a sót, és forrásban lévő vízzel felöntjük.
  4. Tetejére jön a kapor és a kenyér, illetve egy kistányér, utána jöhet a napfürdő.
  5. A második nap végén levesszük a kenyeret és további egy napig érleljük.
  6. Amikor kész, hideg vízzel leöblítjük és hűtőben tartjuk - arra a kis időre..... :).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 861
elküldve: 4
receptkönyvben: 209
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kovászos uborka

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2012-08-28 21:22

Megcsinaltam a kovaszos uborkat, az ize fantasztikus, ahogyan a nagykonyvben meg van irva, de az 5 kanal so nekem nagyon sos...Szeretnek meg kesziteni, szerinted kevesebb soval is ok? Van valami funkcioja a sonak benne, hogy ilyen sokkal kell kesziteni? Udv, Eva

kovacsnekatica
kovacsnekatica Sat, 2012-07-07 21:19

A nagymamám néha csak sós vízzel, kaporral és kenyérrel készítette, de még ilyen egyszerűen is nagyon finom tudott lenni.

n_dorka
n_dorka Thu, 2012-07-05 10:03

Most raktam ki a napra, kiváncsian várom a végeredményt :)

anna975
anna975 Tue, 2012-06-26 14:21

Ha két- három nap múlva kész az ubi,akkor miért kell lemosni?Nem lehet simán az üvegben hagyni,és onnan falatozni?

modosa
modosa / modosa Sat, 2012-07-07 13:22

Kedves Anna, ha még nem késő a válasz: azért kell lemosni, hogy leállítsuk az érési folyamatot, illetve gusztusosabb is, mert a kenyérfoszlányok, a kapor, a fokhagyma vízben ázva nem tartoznak a legínyencebb falatok közé... :) Remélem jól sikerült az ubi, üdv, Anikó

kamforka
kamforka Tue, 2012-06-26 09:29

Ez a recept tetszik eddig a legjobban.
Nincs túlvariálva, biztosan nagyon fini.
Ma el is rakom az ubit , köszi.

kovacsnekatica
kovacsnekatica Sat, 2012-07-07 21:14

Én is onnan szedtem le. Egy biztos, ha az 1 kanál só/ 1 liter víz aránnyal készíti az ember, bárhogy is ízesíti az egyéni szájíze szerint, csak jó lehet. Nagyon köszönöm, mert évek óta kínlódtam, és mint kiderült nem a hozzávalókat kellett variálnom, hanem a só volt benne mindig kevés. Ugyanis ezzel a mennyiséggel az elkészült lé a felöntés előtt szinte mar, de az üvegben megszelidül, megízesül, illetve mennyei lesz!!!!!!

modosa
modosa / modosa Fri, 2009-08-07 14:44

Hát ha még a lecsó is látszana, ami szintén ott volt, csak nem látszik a képen... :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-08-07 13:29

Nekem a hangulata tetszik nagyon, szeretnék ott ülni az asztalnál:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-08-07 09:46

Gyönyörű ez a kép!

203
apró uborka 2.3 kg
kapor 2 csokor
5 ek
fokhagyma 1 fej
torma 1 db
kenyér 1 szelet