Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos kenyér Évi néni konyhájából

Kovászos kenyér Évi néni konyhájából
Kovászos kenyér Évi néni konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jenő nevű kovászommal egyre szebb dolgokat sütök-főzök. Öröm vele az élet.

hozzávalók / 9 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kenyérsütőgép üstjébe mérjük a szobahőmérsékletű hozzávalókat, és dagasztó programra kapcsoljuk.
  2. Ha a tészta duplájára kelt, egy sütőformát kiolajozunk, és olajos kézzel a tésztát belehajtogatjuk (mintha zsemlét formáznánk). A tetejét is megkenjük olajjal, fóliával lefedve kelesztjük újra a duplájára.
  3. Hideg sütőbe tesszük. A sütő aljára egy kis edénybe vizet teszünk, és a sütőt 170 fokra állítjuk hőlégkeverésen.
  4. 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük benne a kenyeret.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 883
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

vadkovászos kenyér, kovászos tönköly kenyér, házi kenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-07-30 02:01

Szia Vass! Hogy tudsz ennyi különbözõ kenyér receptet összehozni?? Milyen íze, állaga lett az olajjal? Azt látom, hogy "megemelte a kalapját elõtted"!!!! :P Meg is érdemled :) Tetszik az ázsiai salátád is a blogodon....meg a hosszú kovászos tészta. Mindegyik recepted tetszik, mert változatosak, ízesek, jók a hozzávalók, az arányok, a fūszerezés. Remélem írod a szakácskönyvedet is?
Minden jót a nyárban (kellemes "nádszálozást" is ;)- ez az igazi évszak a legfinomabb ételek készítéséhez! Gyönyörûre sikerült az aszalt paradicsomod is!!! Puszi, Torma :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-07-30 09:43

Szia Torma!
Nagyon köszönöm. Közben én sokszor gondolok rád, mert reggelenként munka előtt Niel Perryt nézek és irigykedem rád. Tervezem a könyvet, de még nem kezdtem bele. Ősszel szerintem neki állok. Puszi: Vass

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-07-29 16:30

Természetesen nem. Elírtam sajnos, dkg-ról van szó. Köszönöm szépen a figyelmeztetést. Korrigálom a hibát.

541
kovász 30 dkg
tönkölybúza liszt 60 dkg
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
1.5 tk
citromlé 1 ek
joghurt 3 ek
napraforgó olaj 3 dl