r
Nosalty Logó

Tejporos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gurulókrumpli
Tejporos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 707 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4236 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 707 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7632.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    4859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    802.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 4236 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, és megfuttatjuk.
  2. A tészta alapanyagait összekeverjük, és sima felületű, lágy tésztát gyúrunk.
  3. A tésztából gömböcöt formázunk, és tálban pihentetjük, míg kétszeresére nő (kb. 30 perc).
  4. A pihent tésztát 25 részre osztjuk, a darabokat kedvünk szerint formázzuk. (Én 8 zsemlét, 8 szezámmagos zsemlét és 9 kiflit csináltam belőlük.)
  5. Sütőpapírozott tepsibe tesszük a formázott tésztáinkat, és kétszeresére kelesztjük (kb 30 perc).
  6. 250 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3379
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejporos kifli
Gurulókrumpli 3 recept

Ez a kedvenc alapreceptem. Kiflit, zsemlét, császárzsemlét is szoktam belőle csinálni, de mint "tejes" tészta hivatalosan ez kifli alap. Lágy, egyszerű. Ha esetleg tejjel akarná valaki elkészíteni, akkor annyit kell tennie, hogy a 6 dl víz helyett 3 dl vizet és 3 dl tejet ad hozzá. A sütőiparban többnyire a tejport használjuk, így én azt szoktam meg, de volt, hogy anya kávéfehérítő porát nyúrtam be, azzal is nagyon finomra sikerült.

Hozzászólások

kreditke

Gyönyör?ek!

Gurulókrumpli

Köszönöm! Örülök hogy tetszenek! ^^

Ufooh

Köszönöm szépen a receptet. Megcsináltam, nagyon finom lett. Kívül ropogós, belül puha. De a 250 fok légkeveréses sütés nálam túl sok lett. Kis híján megégett a teteje.

Törölt felhasználó

Köszi a receptet. Fél adagból csináltam, de én is úgy vélem, hogy sok a 250 fok és légkeverés. Lehetne ezt kissebb h?fokon és alsó-fels? sütéssel. Nekem majdnem meg égettt a teteje.

Törölt felhasználó

A tied, hogy lett ilyen csodaszép?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek