Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés édeskömény saláta

Körtés édeskömény saláta
Körtés édeskömény saláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnapi zöldségbevásárló körutam során vettem egy édeskömyényt, bár akkor még magam sem tudtam, hogy mi lesz a sorsa. Nézegettem a recepteket, de fogalmam sem volt, mi lenne igazán finom belőle. Végül arra jutottam, hogy legegyszerűbb, ha megkóstolom és eldöntöm, hogy nekem mivel ízlene. Így született ez a recept.

hozzávalók / 2 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

A saláta ízvilágához szerintem remekül passzol a camembert sajt: akár a salátát is dúsíthatjuk vele vagy rántott camembert és rizs mellé kínálhatjuk  ezt az édeskömény salátát (áfonyaszósz helyett).  Természetesen magában is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a hozzávalókat. Az édesköményt apró kockára, a körtét nagyobbakra vágjuk, a saláta leveleket összetépkedjük.
  2. Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a mézet, balzsamecetet, olívaolajat, a fél narancs levét és némi frissen őrölt borsot.
  3. A salátát és az öntetet összeforgatjuk. Érdemes negyed órát, 20 percet pihentetni, hogy az ízek összeérjenek és az édesköményből is kioldódjon ánizsos aromája.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 347
elküldve: 4
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

gabssy

Mióta szakács: 2010.11.29.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

édeskömény saláta, édeskömény saláta körtével

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

150
édeskömény 1 db
körte 1 nagy db
salátalevél 5 db
méz 1 teáskanál
balzsamecet 1 ek
olívaolaj 1 teáskanál
narancslé 1 fél narancsból nyert
bors 0 ízlés szerint