Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett édeskömény-saláta

Grillezett édeskömény-saláta
Grillezett édeskömény-saláta
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frissen, akár faszénen grillezve az édeskömény egy új arcát mutatja. Az ánizsos ízt felturbózza a grillezés, a chili dob rajta még egyet, a mozzarella pedig lágyít rajta. A bazsalikom pedig összehozza egy egésszé ezt a kellemes, tavaszvégi-nyáreleji salátát.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesköményt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és közepesen magas lángon hevített olajon mindkét oldalukon 1-2 perc alatt meggrillezzük. Ha szabad tűzön grillezünk, akkor viszont jobban járunk, ha megkenjük az édeskömény szeletek mindkét oldalát olajjal, és ezután sózzuk és borsozzuk.
  2. Tányérra szedjük, a közepére helyezzük mozzarellát, de szét is téphetjük nagyobb darabokra.
  3. Megszórjuk a bazsalikom levelekkel és a friss csilivel, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a citromlével.
  4. Langyosan tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 341
elküldve: 3
receptkönyvben: 216
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

langyos édeskömény-saláta, grillezett édeskömény-saláta chilivel és mozzarellával, mozzarellás édeskömény-saláta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

annam
annam / annam Fri, 2014-05-09 22:09

életem első találkozása édesköménnyel. köszönöm. nagyon ízlett, így elkészítve.

Nananyó
Nananyó Thu, 2014-05-08 17:01

Kedves Cook,
örömmel olvastam a receptedet, és választékbővítésnek leírom az én változatomat. Előre bocsátom, hogy én nem túlságosan szeretem az ánizsos ízt, de ezzel a módszerrel imádom.
Az édesköményt tisztítás után úgy szeletelem fel, illetve karikázom fel, mintha hagymát karikáznék. Olyan vastagra szeletelem, hogy keresztül tudjam szúrni egy fogpiszkálóval, de jobb ha egy bambusznyárssal rögzítem, vigyázva, hogy a karikák egyben maradjanak.
Bordázott teflon serpenyőbe teszem, megsózom a tetejét és körben kevés olivával megöntözöm. Pár percig sütöm, megfordítom, továbbsütöm. És most jön a csavar: mielőtt kiveszem az edényből csorgatok rá egy kevés sűrű balzsamecetet, picit még hagyom az edényben, hogy leszivárogjon a karikák közé. Grillezett csírkemellhez , szűzérméhez nagyon finom. Próbáljátok ki, megéri. Ugyanezt nagy fehér hagymával is szoktam sütni, szabadtűzön is. Nagyon jól kezelhető a bambusznyársakkal. Ha nem sikerül szép karikákat vágni, akkor sincs pánik, vastag szeletekre vágva, rázogatva sütöm. Minden változat nagyon finom, próbáljátok ki! Nananyó

301
édeskömény 1 közepes db
mozzarella 150 g
chili 1 db
bazsalikom 10 levél
olívaolaj 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
3 csipet
bors 0 ízlés szerint