r
Nosalty Logó

Körtés-banános croissant

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Körtés-banános croissant
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 628 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3138 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 190 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 628 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3413.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 3138 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A körtét és a banánt kis darabokra vágjuk, elkeverjük a citromlével és a mézzel és félretesszük, amíg elkészül a tészta.
  2. A tejet megmelegítjük, hogy éppen langyos legyen. Belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk, addig egy dagasztótálban előkészítjük a többi hozzávalót a vaj kivételével. Ha kész az élesztő, a tálba öntjük, tésztát gyúrunk, légmentesen lezárjuk és 1 órára meleg helyre tesszük, ahol meg fog kelni.
  3. A hideg vajat nagylyukú reszelőn lereszeljük és 7 részre osztjuk.
  4. Fogjuk a megkelt tésztát és 1/8 résznyit veszünk belőle. Lisztezett deszkán pici kör formájúvá nyújtjuk (nem kell, hogy nagy legyen, nekem 10 centisek voltak a körök), rárakunk, vagyis eloszlatunk rajta 1 rész vajat. Fogjuk a következő nyolcad résznyi tésztát, nyújtjuk, az előző, vajjal beszórt tészta tetejére rakjuk. Ezt is megszórjuk vajjal. Így teszünk minden 8-ad résznyi tésztával és 7-ed résznyi vajjal. A tetejére nem kell vaj.
  5. Én ezután kissé kinyújtottam a tésztát (ne felejtsük alatta, felette lisztezni...), majd 4-be hajtottam, kinyújtottam és még egyszer megismételtem a műveletet. Akinek van nagy helye, az ezután 1-ben is nyújthatja a tésztát (nekem nem volt, ezért 3 körben oldottam meg), vágjon belőle 10-12 hosszú háromszöget. Mindegyik háromszög alsó részéhez helyezzünk a töltelékből, majd csavarjuk fel, a csúcsa felé, hogy ott érjen véget a történet. 1 tojást felverünk és megkenjük vele a croissant-ok tetejét.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Langyos sütőbe helyezzük és ezután kapcsoljuk a sütőt 180 fokra, hogy odabent még kicsit nőni tudjanak. Nekem a felmelegedéstől számítva úgy 15 perc alatt sültek meg, a következő adagoknál (amig addig lefedve pihentek és növögettek) úgy 20 percre volt szükség (Limara másképp írja a sütést és 15 perc alatt sültek meg neki).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2747
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Akartam valami érdekes készíteni az otthonról hozott finom körtéimmel. Utánakerestem, nem volt találat körtés croissant-ra. Azután elgondolkoztam, hogy ha nem lesz elég a körtém, vajon mivel dobom fel, mivel egészítem ki? Először pudingra gondoltam, de aztán eszembe jutott, hogy a sütőben megsülve a banán kellőképpen édes lehet. Végül emellett döntöttem. Amúgy sokkal több tölteléket is lehet bele rakni, bármennyit elbír. Finom, puha, foszlós croissant-ok lettek. A tészra receptjét Limara oldalán találtam. Szokás szerint a híg hozzávalókkal nem bántam elég csínján, ezért először folyékony lett, de később több liszttel helyre tudtam rázni a dolgot. A különbség annyi, hogy én azért mégiscsak kissé hajtogattam is a tésztát annak ellenére, hogy ez hajtogatás nélkül készülő express croissant. Sajnos nagyon pici helyen dolgozom, így mivel 20-30 centire vagyok kényszerítve, nem tudtam elég hosszú háromszögeket kivágni ahhoz, hogy sokszor csavart croissant készüljön. Ennek ellenére a végeredmény nagyon tetszett. Egy picit talán még lehet édesebb, de ha valakinek erre van szüksége, akkor a tölteléket készítse édesebbre.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek