r
Nosalty Logó

Körte Szép Heléna módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Körte Szép Heléna módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2585 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 646 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.9 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    994.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 2585 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk, héjából kétujjnyit lehántunk, levét kinyomjuk, átszűrjük, és 2 liter vízzel együtt akkora fazékba töltjük, amekkorában a körték éppen elférnek.
  2. A kemény, de érett, lehetőleg azonos nagyságú körtéket megmossuk, száruk épségére ügyelve meghámozzuk, majd azonnal a citromos vízbe tesszük, hogy meg ne barnuljanak. A vízhez adjuk a cukrot, a szegfűszeget, a citromhéjat, fahéjat, valamint – ha szükséges – még annyi vizet, amennyi a körtéket teljesen ellepi.
  3. Mérsékelt tűzön, fedő alatt majdnem puhára főzzük őket, a főzőlében hagyjuk kihűlni, majd 3-4 órára (akár egész éjszakára) betesszük a hűtőbe.
  4. Tálalás előtt a körtéket rácsra emeljük, lecsepegtetjük, aljukról levágunk egy vékony szeletet, hogy ne billegjenek, majd lapos tálra ültetjük őket.
  5. A csokoládét forró vízfürdőbe állított edénykébe tördeljük, hozzáadjuk a porcukrot és a tejszínt, folyamatosan keverve felolvasztjuk. Bevonjuk vele a körtéket, és azonnal tálaljuk, mert a hideg-meleg összhatás teszi jellegzetessé, különlegessé. Mandulaforgáccsal, citromfű levelekkel díszíthetjük. További kényeztetésképpen édes ostyát, rolettit, tejszínhabot kínálhatunk mellé.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6963
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A körte Szép Heléna módra klasszikus francia desszert: édes szirupban posírozott gyümölcs, amelyet forró csokoládéöntettel tálalnak. A modern francia konyhaművészet legendás alakja, Auguste Escoffier kreálta Párizsban, az 1864-ben bemutatott és kirobbanó sikert arató, antik tárgyú, Trójai Heléna történetét feldolgozó Offenbach-operett, a Szép Heléna tiszteletére. Ez a változat Lajos Mari receptje alapján készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek