r
Nosalty Logó

Füge mézes kecskesajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Füge mézes kecskesajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 349 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1396 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 349 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 1396 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 179 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fügéket kettévágjuk és tepsibe tesszük.
  2. A kecskesajtot elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd egy púpos kiskanálnyit teszünk minden félbe vágott fügére.
  3. Még egy tekerésnyi bors mindegyik tetejére, majd mézzel megcsurgatjuk.
  4. A sütő felső harmadára tesszük a tepsit, az utolsó öt percben - ha van grill - meggrillezhetjük a tetejét.
  5. Pirított fenyőmaggal vagy dióval tálaljuk, még egy kis mézzel megcsurgatva.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6722
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 05.

Ajánló

pH besorolás: közepesen savasít

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Megérkeztek az első hatalmas lila fügék a zöldségeshez. Gyönyörűek, lédúsak, finoman puhák és nagyon édesek. Ilyenkor mindig ez az étel kerül az asztalra. Ezt a receptet először jóuram születésnapjára készítettem el, azóta is maradt a listán. Sokat nem tudok róla modani, egyszerűen csak finom, de nagyon. Emellett rendkívül egyszerű, és igen kellemes előétel, de magában is fogyasztható akár reggelire vagy uzsonnára is.

Hozzászólások

nyamóka

Wooooow, húúú, meg minden! Ez valami gyönyör?! Megláttam, és akkorát nyeltem! :-) Nem sokára érnek a fügéink, az idén rengeteg lesz rajta, a kecskesajtot meg folyamatosan gyártom itthon, és még sosem jutott eszembe, hogy együtt milyen finom lehet! Amint lesz leszedhet? fügém, kipróbálom, állati jól néz ki! Neked mindig akkora ötleteid vannak!!! :-) Nagyon tetszik!

Törölt felhasználó

Nyamóka kedves...most igazán irigyellek!!!!:))) Nekünk idén nem lesz füge, mert télen kifagyott a fügefa, ugyan hála égnek kihajtott a tövér?l, szép nagy, csak termés nem várható. No sebaj, majd jöv?re! Azt a kecskesajtkészítést házilag - még nem gondoltál véletlenül arra, hogy megosztod itt a néppel?:D Lennénk olyanok, akik várnánk... Eszter, mint már mondtam, ez gyönyör?, gyönyör?...de tudod úgy is mi a véleményem...:DD Puszi nektek: Mrs Smith

P.

Jaj, köszönöm nagyon! Nahát, milyen szerencsés vagy, hogy nálatok van füge! Mindig vágytam egy fügefára, de hát majd talán egyszer, ha lesz kertünk. És saját kecskesajt? A szó legszorosabb és legjobb értelmében irigyellek. :-)))) Azt nem tudom, hogy ez a recept milyen friss kecskesajttal, itt csak a bolti krémesebb változatot lehet kapni. De majd meséld el milyen volt!

P.

Egyetértek Mrs. Smithszel! Nem tennél fel kecskesajt házilag receptet? tuti, hogy sokan keresnek rá a neten, nagyon jó lenne, ha a NoSalty repertoárjában is lenne!

nyamóka

Az az igazság, hogy a kecskesajt gyártás nálam is csak egy éve megy, ugyanis akkor került anyósomékhoz Bori, a kecske, akit a család képtelen volt megenni, hát, igen ez egy külön történet. Mindenesetre Bori szorgalmasan adja a tejet azóta is, talán attól tart, ha ezt nem teszi, fazékban végezné. :-D Elkezdtem hát gyártani a kecsketúrót a tehéntúró mintájára, aztán, mikor már nem gy?ztük enni, utánanéztem a neten, és utánakérdez?sködtem, hogy hogyan lehetne sajtot csinálni. Rájöttem, hogy sok különbség nincsen a sajt és a túró készítése között, úgyhogy gondoltam, hajrá!. Több módszert kipróbáltam, általában natúran hagyom, néha ízesítem, hol így, hol úgy. Mivel van fenn sajtrecept, nem gondoltam, hogy feltegyem, da ha már így biztattok, akkor nekilátok! :)))) Szívesen küldenék fügét is, mert tényleg rengeteg van rajta, valaki feltalálhatná már a fénypostát! :)) Egyébként a fügefa is anyósoméknál leledzik, mi sajna "polcos házban" lakunk, viszont jóformán szomszédok vagyunk, külön, de mégis együtt éldegélünk. Egyikünk sem tud meglenni kert nélkül, az a mániánk, hogy teremjen meg minden itthon, ami megteremhet. Nem vagyunk bio-mániásak, de azért minél természetesebb valami, annál jobb. :-)

Törölt felhasználó

OMG! Ez valami csoda! Összefutott az összes nyál a számban! ;)

nyamóka

Kedves Eszter! Most azonnal muszály megírnom, hogy megcsináltam és állati jó lett, ahogy elképzeltem!!! :-) Valami csúcs, nem tudom abbahagyni, pedig muszály, mert életem párja még nem ért haza, és neki is hagynom kell! Meggondolatlanul megf?ztem a fügém felét lekvárnak, igaz, csak azokat aprítottam bele, amik kicsit kirepedeztek a nagy es?ben, de így most várnom kell a következ? adag érett fügére. :-DD Amíg lesz fügém, biztos, hogy sorozatban gyártani fogom ezt a finomságot. Ezer köszönet és puszi az ötletért! Éva

P.

Jaj, de örülök! :-) Igen, mi is így vagyunk vele...mindig egy csomót kell gyártanom, amíg fügeszezon van. Remélem, a párodnak is ízlik majd! :-)

Aurore

Hmmm...ma megcsináltam!Pár házzal lejjebbi szomszédom mézet,pár házzal feljebbi kecskesajtot készít,a kertben pedig két hatalmas,termést?l rogyadozó fügefa...egyértelm? volt hát a döntés,és szenzációs az eredmény!Köszönöm a remek receptet!

P.

Szeretnék én hasonló szomszédságot!... :-) Örülök, hogy ízlett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek