r
Nosalty Logó

Korhelyleves lencsével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Korhelyleves lencsével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 598 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3595 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2704.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    2095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 598 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.1 g

Zsír

  • Összesen
    231 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16227 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    12569 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    3590.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    990 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2397 micro
Összesen 3595 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt csülköt hideg vízbe feltesszük főni pár szem feketebors, 1 db hagyma és 1-2 gerezd fokhagymával.
  2. Időközben a lencsét beáztatjuk.
  3. Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük, kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük. Erre kerül a savanyú káposzta.
  4. Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből és a csontokról leválasztjuk, darabokra vágjuk fel. A kolbászt is felkarikázzuk és a káposztához adjuk. Ugyanígy a lencsét, a babért és zúzott fokhagymát.
  5. A főzőlével felöntjük, de csak 5 dl legyen. Ha minden megpuhult, akkor a tejfölt a liszttel, mustárral kikeverjük, és behabarjuk vele a levest. Végül forrón tányérokba szedjük, locsoljunk rá még tejfölt, és már jó étvággyal neki is állhatunk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10495
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Korhelyleves lencsével
Zsuzsamama56 312 recept

Benke Laci bácsitól tanultam ezt az ételt, évek óta szilveszterre megfőzöm. Nagy kedvencünk, és mindig más, sós jellegű tésztát sütök hozzá. A képen sonkával töltött szezámos kifliket kínáltam mellé.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Elképeszt?en istenien hangzik. Januárban kipróbálom!

Zsuzsamama56

Érdemes feltétlenül muszáj!Mi megint ezt fogyasszuk,csak pogácsával.Boldog újévet!Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?