adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A konyakos kacsamáj
-
2 ek konyak
-
3 dl félszáraz fehérbor
-
2 ek méz
-
2 ek sherryecet
A hagymalekvár
-
250 g lilahagyma
-
3 teáskanál barna cukor
-
20 g vaj
-
1 ek balzsamecet
-
0.5 kk só
426
Kalória
29.8g
Fehérje
33.2g
Szénhidrát
11.3g
Zsír
282.5g
Víz
783.3g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
22.5g
Cukor
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A konyakos kacsamáj
-
150g kacsamáj204 kcal
-
3 kcal
-
4g konyak9 kcal
-
63 kcal
-
13g méz38 kcal
-
3g sherryecet0 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
58g sárgabarack26 kcal
-
0g só0 kcal
A hagymalekvár
-
63g lilahagyma23 kcal
-
4g barna cukor14 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
426
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A konyakos kacsamáj
-
600g kacsamáj816 kcal
-
20g salottahagyma13 kcal
-
16g konyak37 kcal
-
300g félszáraz fehérbor252 kcal
-
50g méz152 kcal
-
10g sherryecet2 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
231g sárgabarack103 kcal
-
0g só0 kcal
A hagymalekvár
-
250g lilahagyma91 kcal
-
15g barna cukor57 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
0g bors1 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
1706
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A konyakos kacsamáj
-
29.7g kacsamáj40 kcal
-
1 kcal
-
0.8g konyak2 kcal
-
14.9g félszáraz fehérbor12 kcal
-
2.5g méz8 kcal
-
0.5g sherryecet0 kcal
-
24.8g alaplé2 kcal
-
11.4g sárgabarack5 kcal
-
0g só0 kcal
A hagymalekvár
-
12.4g lilahagyma5 kcal
-
0.7g barna cukor3 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.2g balzsamecet0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g só0 kcal
Összesen
85
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 783 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1534.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 282.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18062 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 81 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1125 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 18010 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 596 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
426
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 119 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 3133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6136.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 405 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 186 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1804 mg
-
Nátrium 3254 mg
-
Réz 36 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 132.8 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 1130 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72247 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 324 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4502 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 72038 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 2385 micro
-
β-crypt 223 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
1706
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3578 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 3568 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
85
kcal
Elkészítés
A konyakos kacsamáj
- A hagymalekvárt már előre elkészítjük.
- Az alaplevet lábasba öntjük, beletesszük a felaprított hagymát, fehérbort, mézet, sherry-ecetet.
- Felforraljuk, majd lassú tűzön besűrítjük.
- Leszűrjük, majd megsózzuk, félretesszük.
- A barackokat meghámozzuk és hosszanti cikkekre vágjuk.
- Serpenyőben olívolajon karamellizáljuk a barackot.
- Az olajat leöntjük, és a fehérborral kissé sziruposra sűrítjük a gyümölcsöt.
- Kivesszük a hűtőből az előzőleg megtisztított, kierezett kacsamájat, éles késsel 2 cm vastagra szeleteljük (ne tartsuk sokáig kézben, és felmelegített , vékony pengéjű késsel dolgozzunk).
- A májat serpenyőben, (olaj nélkül) 20-20 másodpercig sütjük oldalanként, közben megsózzuk.
- Előre felmelegített, 160 fokos sütőben további 2-4 percig sütjük (tovább semmiképp!).
- A hagymalekvárra helyezzük a sült barackokat és a májszeleteket, majd körbeöntjük a konyakos mártással, esetleg metélőhagymával is meghintjük.
- Azonnal tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 p
- Főzés ideje: 60 p
- Sütés ideje: 5 p
Sikerült egy egész, friss hízlalt kacsára szert tennem. Ilyenkor az állat szétbontása után a lehető legkevesebb alkatrészt fagyasztom le, tehát pár napig Tás a kaja… Elsőként a gyönyörű kacsamáj volt soron, amihez remek receptet találtam a Bűvös szakácson.