Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós csörögefánk egyszerűen

Túrós csörögefánk egyszerűen
Túrós csörögefánk egyszerűen
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mutatós, ropogós, belül puha és egy kis porcukorral és baracklekvárral a farsangi szezon alapdarabja! 
Házi túrós csörögefánk, egyszerűen! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sót, cukrot, szódabikarbónát, majd jól elkeverjük.
  2. Egy másik tálba öntjük a túrót, amit villával jól szétnyomkodunk. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a két tojást, majd tésztát gyúrunk belőle.
  3. Fóliába csomagolva, 1 órát pihentetjük a hűtőben.
  4. Lisztezett felületen 1-2mm vastagra nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval rombuszokat vágunk belőle. A rombuszok közepén bemetszést végzünk, majd átfordítjuk rajta a rombusz egyik végét.
  5. Forró olajban, aranybarnára sütjük mindkét oldalukat (kb.1 perc), majd porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 076
elküldve: 2
receptkönyvben: 137
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
953 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

886
finomliszt 25 dkg
0 ízlés szerint
cukor 1 ek
szódabikarbóna 1 teáskanál
tehéntúró 30 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 5 dl
porcukor 1 ek