r
Nosalty Logó

Könnyed túrós epres

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Könnyed túrós epres
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére ízlés szerint

Összesen 429 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére ízlés szerint

Összesen 2997 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére ízlés szerint

Összesen 153 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.1 g
  • Cink
    93 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 429 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6545.7 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 2997 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból "4 tojásos piskótát" készítünk: lemérjük a 4 tojást, és amennyi súlyú a 4 tojás, ugyanannyi lisztet és kristálycukrot mérünk ki. A tojásokat ezután szétválasztjuk, és felverjük a fehérjét 1 csipet sóval. Amikor már majdnem teljesen kemény, szép lassan hozzáadagoljuk a cukrot, utána hozzáadjuk a sárgákat, a 8 evőkanál vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és megsütjük.
  2. A túrót villával kissé összetörjük. A Hulalát vagy a habtejszínt (ízlés dolga, ki melyiket szereti) kemény habbá verjük. (A habtejszínhez használjunk habfixálót, mert nem lehet elég keményre felverni.) Édesítsük ízlés szerint. A túróba belekeverjük a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a levét, majd a felvert habot és végül a tetszőleges méretűre vágott friss epret.
  3. A kihűlt piskótát csíkokra vágjuk. Egy kerámiaedénybe (vagy tepsibe) rakunk egy sort a piskótacsíkokból, ráhalmozzuk a krémet, és befedjük a maradék piskótacsíkokkal. Tetejére rengeteg porcukrot szórunk, lehetőleg vaníliásat, mert így lesz igazán finom.
  4. Bedobjuk a hűtőbe, és mihelyst hideg, azonnal fogyasszuk! A türelmetlenebbek kedvéért: ha 1 órára a fagyasztóba tesszük, sokkal előbb fogyasztható! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7963
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 17.

Receptkategóriák

Vasárnapi ebéd előtt jutott eszembe, hogy nincs desszert. Volt itthon eper és túró, és ez lett belőle. Természetesen idő hiányában a fagyasztóban várta meg a süti az ebéd végét :).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek