r
Nosalty Logó

Könnyed túrós epres

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Könnyed túrós epres
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére ízlés szerint

Összesen 429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére ízlés szerint

Összesen 2997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére ízlés szerint

Összesen 153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.1 g
  • Cink
    93 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6545.7 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 2997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból "4 tojásos piskótát" készítünk: lemérjük a 4 tojást, és amennyi súlyú a 4 tojás, ugyanannyi lisztet és kristálycukrot mérünk ki. A tojásokat ezután szétválasztjuk, és felverjük a fehérjét 1 csipet sóval. Amikor már majdnem teljesen kemény, szép lassan hozzáadagoljuk a cukrot, utána hozzáadjuk a sárgákat, a 8 evőkanál vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és megsütjük.
  2. A túrót villával kissé összetörjük. A Hulalát vagy a habtejszínt (ízlés dolga, ki melyiket szereti) kemény habbá verjük. (A habtejszínhez használjunk habfixálót, mert nem lehet elég keményre felverni.) Édesítsük ízlés szerint. A túróba belekeverjük a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a levét, majd a felvert habot és végül a tetszőleges méretűre vágott friss epret.
  3. A kihűlt piskótát csíkokra vágjuk. Egy kerámiaedénybe (vagy tepsibe) rakunk egy sort a piskótacsíkokból, ráhalmozzuk a krémet, és befedjük a maradék piskótacsíkokkal. Tetejére rengeteg porcukrot szórunk, lehetőleg vaníliásat, mert így lesz igazán finom.
  4. Bedobjuk a hűtőbe, és mihelyst hideg, azonnal fogyasszuk! A türelmetlenebbek kedvéért: ha 1 órára a fagyasztóba tesszük, sokkal előbb fogyasztható! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8026
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnapi ebéd előtt jutott eszembe, hogy nincs desszert. Volt itthon eper és túró, és ez lett belőle. Természetesen idő hiányában a fagyasztóban várta meg a süti az ebéd végét :).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...