r
Nosalty Logó

Konfitált lazacfilé zöldfűszeres tagliatellével és kapormártással

NS
Konfitált lazacfilé zöldfűszeres tagliatellével és kapormártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Konfitált lazacfilé

Kapormártás

Zöldfűszeres metélt

1483
Kalória
20.9g
Fehérje
56.4g
Szénhidrát
130.3g
Zsír
120.7g
Víz
76.8g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Konfitált lazacfilé

Kapormártás

Zöldfűszeres metélt

Összesen 1483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Konfitált lazacfilé

Kapormártás

Zöldfűszeres metélt

Összesen 5929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Konfitált lazacfilé

Kapormártás

Zöldfűszeres metélt

Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 1483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    521.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    338 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2928.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    225.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    482.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1639 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    1002 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    845 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    742 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2433 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2553 micro
Összesen 5929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 413 kcal

Elkészítés

Konfitált lazacfilé

  1. Marinálás: lazacfilét sóval, fehérborssal, reszelt citromhéjjal ízesítve tegyük hűtőbe 1 órára.
  2. Ha letelt, mossuk le róla óvatosan a fűszereket és töröljük szárazra.
  3. Egy kisebb edénybe öntsünk annyi olívaolajat, amennyiben elmerül majd teljesen a lazac. Ezt melegítsük elő sütőben 55 fokra.
  4. Konfitálás: A szárazra törölt lazacfilét merítsük óvatosan az olajba és tegyük a sütőbe. Lefedve 80 fokos sütőben 20 percig hőkezeljük. Ha látjuk, hogy megjelennek fehérjekicsapódások a hal felületén, jó úton járunk! :-) (Eleinte a jénaiban csináltam, hogy lássam mi zajlik.)
  5. Tálalás előtt felhevítünk egy teflonserpenyőt, a bő olajból kiemeljük a filéket, és mindkét oldalukat fél-fél percig sütjük.

Kapormártás

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és fehér habzásig hevítjük.
  2. Forrásban levő alaplével és borral felöntjük, majd állandó keverés közben kiforraljuk, kaporral és tejszínnel ízesítjük.

Zöldfűszeres metélt

  1. Forrásban levő sós, olajos vízben 3 perc alatt kifőzzük a tésztát.
  2. A mártás egy részével és friss petrezselyemmel elkeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mióta az egyik üzletláncnak köszönhetően lakhelyemen is elérhető a lazac szinte bármikor, kipróbáltam néhány receptet, és ez a kedvencem! Egy igazán elegáns és finom fogás ünnepekre, különleges alkalmakra szoktam készíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek