r
Nosalty Logó

Kolbászos lecsó tejföllel

SweetSzenilla
Kolbászos lecsó tejföllel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

218
Kalória
9g
Fehérje
19.8g
Szénhidrát
12.7g
Zsír
362.3g
Víz
-
Koleszterin
6g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1739 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    988 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4933.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    3518 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    2898.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1490 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1354 micro
  • β-karotin
    7906 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    6841 micro
Összesen 1739 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    691 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 47 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, kettévágjuk és szeleteljük. Kevés olajon üvegesre dinszteljük. Míg a hagyma sül, a paprikákat megmossuk, csumázzuk, hosszában kettévágjuk, és szeleteljük, majd a hagymához adjuk. A paprika levet fog engedni. Puhára főzzük, szinte lepirítjuk. Hozzáadjuk a sót, borsot és a fűszerpaprikát. Mikor már a paprika a felére összeesett, a felkockázott paradicsomokat is hozzáadjuk.
  2. Közepes lángon hagyjuk lefedve rotyogni, hogy összeérjenek az ízek. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a kolbászkarikákat is. Összességében kb. 1,5-2 órát kell főzni. Edényfüggő is.
  3. Tálaláskor teáskanálnyi tejföllel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 90 p

Habár balkáni eredetű étel, egy magyar írói megfogalmazás szerint "a lecsó a magyar gasztronómia mezítlábas gyalogosa". Az egyik legkönnyebben elkészíthető étel, de nem szabad összecsapni, hiszen ha nem főzzük elég ideig, íztelen lesz, és nem üvölt belőle a nyár :) Mindenkinek van tökéletes lecsó receptje - ez az enyém. :)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek