Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos-fokhagymás kenyér vagy buci

Kolbászos-fokhagymás kenyér vagy buci
Kolbászos-fokhagymás kenyér vagy buci
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk mindenbe kell kolbász. Itt találtam egy receptet, amit egy picit újragondoltam, és az alapján született meg ez a recept. Annyira megtetszett a kenyér állaga, gyorsasága és egyszerűsége, hogy innentől ilyen kenyereket fogok készíteni.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Bátran merem ezt a receptet ajánlani azoknak, akik még sosem készítettek kenyeret, de szeretnék kipróbálni az elkészítését. Garantált sikerre számíthatnak. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Abba a tálba, amibe majd később gyúrjuk az egész tésztát, felfuttatjuk az élesztőt.
  2. 1,5 dl langyos vízhez tesszük az 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és egy kanál lisztet teszünk hozzá, majd egyneművé morzsoljuk kézzel. Meleg helyre tesszük, és kb. 5-10 perc alatt kész is.
  3. Az élesztős tálba beletesszük a lisztet, a sót, a szoba hőmérsékletű margarint, és elkezdjük kézzel összedolgozni. Ezután jön az apróra vágott kolbász és fokhagyma. Addig gyúrjuk (és pótoljuk liszttel, ha igényli), míg nem ragad a tészta.
  4. Letakarva pihentetjük meleg helyen kb. fél órát.
  5. A megkelt tésztát egyben is megsüthetjük, de apró cipókat is formázhatunk belőle. (Nekem 6 cipóm lett ebből a mennyiségből.) A tetejét vízzel meg kell kenni, hogy jó ropogós legyen. (Többször is megkenhetjük, nem esik össze a kenyér, csak arra figyeljünk, hogy 15 percig ne nyissuk ki a sütőt!)
  6. 200 °C-on 30 percig sütjük. (Ha egybe sütjük, akkor ennél több idő kell.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 103
elküldve: 3
receptkönyvben: 61
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

DragAndi

Mióta szakács: 2012.10.03.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

fokhagymás kenyérkék, cipócskák, kolbászos kenyérkék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bettike5
Bettike5 Sat, 2013-03-23 00:00

Nagyon tetszik ez a recept. Szerinted kenyérsütőben is el lehet készíteni?

823
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
víz 1.5 dl
cukor 1 teáskanál
3 tk
fokhagyma 3 gerezd
lángolt kolbász 5 dkg
margarin 5 dkg