Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes töltött pogácsa

Gluténmentes töltött pogácsa
Gluténmentes töltött pogácsa
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez viszonylag kis mennyiség, amit most szalámival töltöttem, de lehetne sajttal, virslivel, pizzakrémmel is. Valamint a tetejére szintén kerülhet más, pl. sajt, lenmag, köménymag.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék + tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz alapanyagokat összegyúrjuk a nedves alapanyagokkal. Érdemes a margarint hidegen belegyúrni, mert langyosan/folyékonyan sok lisztet felvesz, és a végén nagyon kemény tésztánk lesz. Egy ruganyos, nyújtható tésztát kell kapjunk, ami elválik az edénytől. Ha nagyon omlik, akkor egy pici tejfölt tehetünk még bele.
  2. Fél órát pihentetjük hűtőben.
  3. A tésztánkat liszttel meghintett lapon fél mm-re kinyújtjuk, kb. 8*8 cm-es kockákra vágjuk, rátesszük a kolbászkockákat, és gombócokat formázunk belőlük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és szezámmaggal díszítjük.
  5. 180 C-on 20 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40*37 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 126
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

odorvera

Mióta szakács: 2017.12.13.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szalámis pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

793
gluténmentes lisztkeverék 20 dkg
margarin 20 dkg
1 kávéskanál
tojás 1 db
tehéntúró 25 dkg
instant élesztő 1 tasak
paprikás szalámi 10 dkg
tojás 1 db
szezámmag 2 teáskanál