Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos zabfalatok

Kókuszos zabfalatok
Kókuszos zabfalatok
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a Győri Édes Zabfalatokat, és most már itthon is el tudom készíteni, a családom nagy kedvence is lett. Különböző receptek alapján állítottam össze a sajátomat, figyelve az ilyen zabkekszek leggyakoribb hibáinak kikerülésére, mint például, hogy ne folyjon szét, ne töredezzen, ne ragadjon oda. Igyekeztem pontos útmutatót írni, hogy kevésbé tapasztaltak is el tudják készíteni. A zabpehely miatt egészséges, az egyetlen hibája, hogy nem lehet abbahagyni!(:

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tésztába érdemes egy másik, kisebb szaggatóval egy kis mintát nyomni (éppencsak belenyomni), a képen pl. virág van rajta. Sokáig eláll, tejjel a legfinibb!(:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot kikeverjük a vajjal (kicsit meg lehet melegíteni, hogy puha legyen, de ne folyjon), és a tojással. (Én habverővel kevertem, így homogén lesz)
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is (a zabpelyhet lehetőleg daráljuk le, vagy csak nagyon aprószemű zabkorpát használjunk, ha valakinek van ideje, a kókuszreszeléket is le lehet, így szebbek lesznek a kekszek), és tésztát gyúrunk belőle. Közben gyakran liszteszhetjük a kezünket, mert elég ragadós tészta, nem kell tőle megijedni, csak kicsit tovább kell gyúrni, hogy szép szilárd legyen.
  3. A tésztát folpackba csomagoljuk, 1 órát pihentetjük (én egy éjszakáig szoktam a hűtőben).
  4. A tésztát deszkán vékonyra nyújtjuk egy kis liszt segítségével (hogy ne tapadjon a nyújtófára), kb. 5 mm vastag karikákat szaggatunk belőle, melyeket kivajazott tepsibe, vagy sütőpapírra teszünk (a vajazás nekem jobban bevált), 1-1,5 cm távolságokat azért hagyjunk ki közöttük!
  5. Sütőben addig sütjük őket, amíg a szélük aranybarna nem lesz (ne tűpróbával nézzétek az állagát, mert akkor lesz ropogós, ha kihűlt pár perc alatt.Tehát csak a színét nézzétek (én az első adagomat a tűpróba miatt égettem oda). Nekem, ha jól emlékszem 10-15 perc alatt sültek meg, de ez sok mindentől függ, érdemes résen lenni a sütő mellett!(:
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 922
elküldve: 2
receptkönyvben: 196
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tina (:

Mióta szakács: 2012.05.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos zabkeksz, vajas keksz zabpehellyel, zabos keksz kókuszosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bettiti
Tina (: / Bettiti Tue, 2013-01-29 20:47

Nagyon örülök, hogy ízlett, és sikeresen ízlésedre formáltad a receptet. És persze ne haragudj, hogy csak most vettem észre a hozzászólásodat!(:

Virág76
Virág76 / Virág76 Mon, 2012-09-24 18:20

Szia!
Elkészítettem,és a fiamnak nagyon ízlett.Ezt vitte magával a kollégiumba.Szerintem a cukor és a méz sok együtt,nekem édesnek tűnt. A zabpelyhet darabosan hagytam,viszont a tészta igényelte a lisztet.Én beletettem rögtön.Nem rontotta el.Köszönöm a receptet,biztosan fogok még sütni. Üdv : Virág

922
zabpehely 200 g
cukor 150 g
méz 100 g
vaj 150 g
kókuszreszelék 100 g
dió 20 g
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 0.5 csomag
vaj 1 ek