r
Nosalty Logó

Kókuszos zabfalatok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos zabfalatok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 922 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3685 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 459 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 922 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3664.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 3685 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 459 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot kikeverjük a vajjal (kicsit meg lehet melegíteni, hogy puha legyen, de ne folyjon),ésa tojással. (Én habverővel kevertem, így homogén lesz)
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is (a zabpelyhet lehetőleg daráljuk le, vagy csak nagyon aprószemű zabkorpát használjunk, ha valakinek van ideje, a kókuszreszeléket is le lehet, így szebbek lesznek a kekszek), és tésztát gyúrunk belőle. Közben gyakran liszteszhetjük a kezünket, mert elég ragadós tészta, nem kell tőle megijedni, csak kicsit tovább kell gyúrni, hogy szép szilárd legyen.
  3. A tésztát folpackba csomagoljuk, 1 órát pihentetjük (én egy éjszakáig szoktam a hűtőben).
  4. A tésztát deszkán vékonyra nyújtjuk egy kis liszt segítségével (hogy ne tapadjon a nyújtófára), kb. 5 mm vastag karikákat szaggatunk belőle, melyeket kivajazott tepsibe, vagy sütőpapírra teszünk (a vajazás nekem jobban bevált), 1-1,5 cm távolságokat azért hagyjunk ki közöttük!
  5. Sütőben addig sütjük őket, amíg a szélük aranybarna nem lesz (ne tűpróbával nézzétek az állagát, mert akkor lesz ropogós, ha kihűlt pár perc alatt.Tehát csak a színét nézzétek (én az első adagomat a tűpróba miatt égettem oda). Nekem, ha jól emlékszem 10-15 perc alatt sültek meg, de ez sok mindentől függ, érdemes résen lenni a sütő mellett!(:
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10348
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Ajánló

A tésztába érdemes egy másik, kisebb szaggatóval egy kis mintát nyomni (éppencsak belenyomni), a képen pl. virág van rajta. Sokáig eláll, tejjel a legfinibb!(:

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a Győri Édes Zabfalatokat, és most már itthon is el tudom készíteni, a családom nagy kedvence is lett. Különböző receptek alapján állítottam össze a sajátomat, figyelve az ilyen zabkekszek leggyakoribb hibáinak kikerülésére, mint például, hogy ne folyjon szét, ne töredezzen, ne ragadjon oda. Igyekeztem pontos útmutatót írni, hogy kevésbé tapasztaltak is el tudják készíteni. A zabpehely miatt egészséges, az egyetlen hibája, hogy nem lehet abbahagyni!(:

Hozzászólások (2)

Virág76

Szia! Elkészítettem,és a fiamnak nagyon ízlett.Ezt vitte magával a kollégiumba.Szerintem a cukor és a méz sok együtt,nekem édesnek t?nt. A zabpelyhet darabosan hagytam,viszont a tészta igényelte a lisztet.Én beletettem rögtön.Nem rontotta el.Köszönöm a receptet,biztosan fogok még sütni. Üdv : Virág

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy ízlett, és sikeresen ízlésedre formáltad a receptet. És persze ne haragudj, hogy csak most vettem észre a hozzászólásodat!(:

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.