Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes keksz 3. - kókuszos

Zabpelyhes keksz 3. - kókuszos
Zabpelyhes keksz 3. - kókuszos
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van az a bizonyos boltban is kapható zabkeksz, nos ez ahhoz igen hasonló eredményt produkál. Anyukám egyik nagy kedvence.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ha nem szeretnénk kókuszosra, helyettesíthetjük  50 g mandulával/mogyoróval/dióval.
Dobozban sokáig tárolható, bár nálunk mindig hamar kiürül. Finom ropogós, jó nassolnivaló teához, kávéhoz. A vendégek is imádni fogják!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot kikeverjük a puha vajjal, a mandulaaromával és a tojással, majd alaposan összegyúrjuk a többi hozzávaló keverékével is.
  2. A tésztát folpackba csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát deszkán vékonyra nyújtuk egy kis liszt segítségével (érdemes mindig visszatenni a hűtőbe), és kisebb pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, melyeket sütőpapírra vagy fóliára helyezünk, lehetőleg elég távol egymástól, mert szépen kiszélesednek.
  4. Addig sütjük őket, amikor már kicsit aranyszínűek a széleik.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 259
elküldve: 6
receptkönyvben: 466
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: -

szakács

kabooca

Mióta szakács: 2010.11.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zabkeksz, zabos keksz, zabfalatok mandulával, kókuszos zabkeksz

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wica83
Wica83 Sat, 2014-01-11 22:06

Olvastam a kommenteket, s péntek óta filózom, hogy miért van, hogy van akinek szupi van akinek szét törik, száraz, terülős.Felmerült bennem a kérdés, hogy ki milyen sütőbe sütötte? Mert a villany alsó,felső és hőlégkeveréses teljesen más állagot produkál mint a gáz sütő. Nővéremnek villany van, nekem gáz s ugyan azt a sütit az övé sültebre omlósabbra csinálja.Neki minden süti finomabb,mint nekem. Érdekelne a véleményetek mert holnap megszeretném sütni ezt a sütit, de kicsit félek tőle

kabooca
kabooca / kabooca Sat, 2014-01-11 22:43

Kedves Wica! Jómagam egy sok évet megélt gázos sütővel sütöm :) igen, úgy tűnik rejtélyes süti ez.. szurkolok hogy neked is sikerüljön, ha emellett a recept mellett döntesz :) (a törékenysége nem hiba, ez egy keksz, de ha kicsit kihűltek, utána szépen lejönnek az alufóliáról/szilikonos sütőpapírról)

nyul21
nyul21 Tue, 2013-10-08 19:16

Úúúúúúúúú isteni finom lett!Engem a Győri édes mézesére emlékeztet az íze!:) Bár valamit elrontottam,mert ahogy alányúltam atomjaira esett szét,de nem érdekes mert az íze kárpótolt:)
Köszönöm!

malackaa
malackaa Thu, 2013-07-11 12:06

Szia! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ezt lehet-e, vagy működik-e vegyes müzlivel, mert nekünk csak az van itthon. Előre is köszönöm a válaszod :)

kabooca
kabooca / kabooca Fri, 2013-07-12 10:45

Szija! Hu, még sose próbáltam, de biztos finom lesz a többi hozzávalótól, viszont az állagára nem tudom hogyan hat, mivel a zabpehelynek van egy "nyálkásodó" tulajdonsága. Lehet hogy egy kevéske plusz lisztet elbír még, és akkor az jobban összefogja, vagy az 50-50 g mag és kókusz helyett is a keverékből tegyél.

malackaa
malackaa Fri, 2013-07-12 10:14

Az igazság az, hogy türelmetlen voltam és elkészítettem, de nem bántam meg, SŐT! Nagyon finom lett vegyes müzlivel és vegyesen sós és sótlan mogyoróval, viszont legközelebb én egy kis mézzel is gazdagítom, mert nekem a méz íze hiányzott belőle, de amúgy nagyon nagyon finom volt. Én még egy kis rétesliszttel is átgyúrtam, mert nekem túl ragacsos lett a tészta.
Én pogácsa szaggató helyett fagylaltadagoló kanállal adagoltam és így nekem pont akkora lett, mint a győri zabfalatok :D Szerintem akiknek nagyon szétfolyt meg kéne próbálniuk azzal kiszedni :))

Köszönöm a receptet :)

niki371
Niki. / niki371 Tue, 2013-06-25 15:46

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :)
Most is eszem :) isteni finom!!
Nekem mondjuk kissé lágy lett úgyhogy rozsliszttel átgyúrtam 1 óra után de lehet nagy volt a tojás (tanyasi) nagyon finom! Legközelebb keresek valami kókusz aromát (ha van) és tényleg dettó ugyanaz az lesz mint a győri :)

niki371
Niki. / niki371 Tue, 2013-06-25 16:04

naaaa akkor tényleg megy bele kókuszaroma.... nem bírom abba hagyni még most se... nagyon jó ez a recept :)

Lunaria
Lunaria / Lunaria Sun, 2013-02-17 15:49

Első zabpelyhes kekszem e recept alapján készült el, a végeredmény magáért beszélt! Olvastam a kommenteket, hogy sokaknak túlságosan szétterült a keksz, ezért óvatosságból 170 g kisszemű zabpehellyel és 30 g liszttel dolgoztam, de szerintem a 200 g zabpehellyel is működött volna... meg kevesebb cukorral, de remek lett. 48 db készült ebből az adagból, 2 tepsivel, mindenkinek ízlett! Máskor is el fogom készíteni!

fishers
fishers Sun, 2013-01-13 18:09

Kedves kabooca!
Csatlakoznom kell az előttem szólókhoz, az enyém is nagyon szétterült. Száraz lett ,szinte törik és nagyon morzsálódós.( Nem biztos,hogy ez baj! ) Az íze viszont mennyei és végül is, ez a lényeg.Köszi a receptet! További szép napot!

kabooca
kabooca / kabooca Sun, 2013-01-13 20:02

A szétterülés egyedül, aminek nem kéne megtörténnie, a törős morzsálódós állag és az íz az rendben van :) Mi direkt igy szeretjük, hogy nem puhul meg, roppanós, de ha egy liszttartalmu változatát választod a kategóriában, azzal szerintem nem lesz gond :)

Inezdos
Inezdos Sun, 2012-02-19 18:18

Kedves kabooca!
Sajnos én is úgy jártam, mint néhány előttem szóló, nekem is szétfolytak:( Még jó, hogy aránylag vastagra szaggattam, így végül is szinte mindet fel lehetett szedni, csak óriásiak, hajszálvékony, lyukacsos, merthogy szétfolyt:) Nem tudom, mi lehet a gond, pedig ízre annyira finom!! A vaj, amit használtam 70%-os zsírtartalmú, szal még csak nem is alacsony...kár! Akinek jól sikerült, megírhatná, mi a trükk;-)
Üdv,
Inezdos

melike0106
melike0106 Thu, 2011-10-27 14:21

Kedves kabooca! nekem szintén szétfolyt sütés közben,szóval a kukában landolt,ami megmenthető volt,ízre nem volt rossz,azt hiszem inkább én is maradok a régi "beváltaknál":(

kabooca
kabooca / kabooca Sat, 2012-02-04 16:04

Kedves Melike! Elnézést a késői válaszért, az értesítés elmaradt, most olvasom.. De jobb későn mint soha: nagyon sajnálom hogy nem sikerült, én most is épp tologatom a tepsit a sütőbe.. szintén csak a margarinra tudok gondolni, mint Ildica esetében.. vizes, alacsony zsirtartalmú lehetett, vagy megmikróztad?
kabooca

ildica
ildica Tue, 2011-10-25 09:40

Akkor lehet hogy a Rama margarin volt a bűnös, mert azzal csináltam. :( De nem adom fel, megcsinálom mégegyszer vajjal. :)

ildica
ildica Mon, 2011-10-24 11:35

Kedves Kabooca!
Háát én nem tudom mint nem csináltam jól, de nekem a tepsiben összefolyt az egész és úgy kellett felkaparni. :( Ízre tényleg nem volt rossz, de azt hiszem mostanában nem próbálkozom vele. Lehet, hogy a zabpehely nem volt elég aprószemű?? Bioboltban vett zabpehely volt. Hát így jártam!

kabooca
kabooca / kabooca Sat, 2012-02-04 15:57

Kedves Ildica!
Nagyon sajnálom hogy nem sikerült, nem értem.. Valóban terebélyesednek, de nálam annyira összefolyni még sosem folytak.. Én a kekszeket mindig alufólián sütöm, mert miután kihűlnek gyönyörűen leválnak.
A zabpehellyel biztosan nem lehetett gond, csináltam már naggyal is, picivel is, nekem csak a szaggatásnál okozott problémát a nagy, minőségre pedig szerintem mind ugyanaz.. Esetleg ha margarinnal csináltad, az még tud mostoha lenni.. A margarinoknak meg a vajnak fajta és minőség szerint más az olvadási hőmérséklete, zsírtartalma. A margarin elég vizes, a zsírszegény margarint meg száműzni kell a pirítósra, sütisütésre és krémkészítésre egyaránt alkalmatlan...
Tényleg sajnálom a rossz élményt :(

ariel76
ariel76 / ariel76 Mon, 2011-10-10 10:05

Kedves kabooca

Köszönjük ezt a fincsi kekszet neked. Én rögtön két adaggal csináltam, de így is kevésnek bizonyult.
Diót én sem tettem bele helyette kókuszt tettem bele. Én a kókuszt is megdaráltam.
Legközelebb egész kicsi csepp formára csinálom és a gyerekek akkor megtudják enni a jó reggelt mini helyett reggelire tejjel.

Még egyszer köszi a receptet. (Ja és tényleg olyan mint az igazi)

További jó sütést főzést kívánok.
Szia ariel76

Ancsii
Ancsii / Ancsii Thu, 2011-07-07 15:36

Köszönöm a receptet. Délután megsütöttem és isteni finom lett :) Én csak kókuszreszelékkel csináltam, mivel a dió nem a kedvencem, de így is szuper. Bár nekem nem szélesedtek ki -pogácsaszaggató híján egy kb. 2,5cm átmérőjű pohárral szaggattam-, az ízükön ez mit sem változtatott :)

kabooca
kabooca / kabooca Mon, 2011-10-24 15:46

Kedves Ancsi! Örülök hogy ízlett, "mag" nélkül még én sem próbáltam, de köszi a tapasztalatot, majd én is kipróbálom extra kókusszal! :-)

anyamaci 22
anyamaci 22 Fri, 2010-11-12 17:22

Kedves kabooca!
Úgy örülök,hogy ezt a csodálatos receptet megosztottad velünk!Én és a családom nagyon szeretjük a zabpehely kekszet,amit -hála neked - most már egyedül is el tudunk majd készíteni!És persze finomabb is,mint minden házisüti,köszönöm!!!

Anzsalej
Anzsalej Fri, 2010-11-12 17:06

Ooooo kedves Kabooca, hát én ezt a receptet már rég keresem! Hamar fogy nálunk is a zabkeksz ( házi készítésű is) és gondoltam, hogy a boltit szívesen imitálnám- mert ugye azért csak adalékanyagmentesebb! Szóval köszönet és jelzem hogyan sikerült.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Fri, 2010-11-12 15:22

Kedves Kabooca!

A kérdésem az lenne,azt írod hogy kókusz helyett 50 g mandulával/mogyoróval/dióval helyettesíthető a kókusz.
De alapból ez a hozzávalóknál is szerepel.
Akkor el van írva, vagy 50+50 g amit bele kell tenni HA nem használok kókuszt???

kabooca
kabooca / kabooca Sun, 2010-11-14 19:28

Kedves kicsicsibe!
Ha nem kókuszosra szeretnéd, akkor összesen 100 g mandula/dió/mogyoró kell bele. Az az 50 g olajos mag mindenképp legyen benne :-)

293
zabpehely 200 g
vaj 150 g
cukor 250 g
mandula 50 g
kókuszreszelék 50 g
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 2 kk
mandulaaroma 5 ml