Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos-szezámmagos sült répagolyó

Kókuszos-szezámmagos sült répagolyó
Kókuszos-szezámmagos sült répagolyó
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek és a húsevők is szokták szeretni a kókuszos, szezámmagos sült répagolyócskát! Igaz, ha az ember nagy mennyiséget készít ebből az ételből, akkor arra viszonylag sok időt kell szánni, mert növelt adagban aztán lehet a répát reszelgetni... Először kis adagban próbáld ki!

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Megjegyzés: az étel készülhet fehér vagy sárgaborsólisztből, és persze másfajtával is lehet kísérletezni. A megadott mennyiségből nem lesz sok répagolyó, hanem nagyjából annyi, amennyit a képen látsz. Szerintem a sütőpor nyugodtan elhagyható. Tökéletesen összeáll a massza. A kókusztól kicsit édes ízű, de nem kötelező belekeverni sem kókuszreszeléket, sem szezámmagot - csak ha szeretitek. Nagyon jól fel lehet dobni az ízét garam masalával és mazsolával!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük az aktuális sütés-főzés során felhasználandó összes eszközt és alapanyagot.
  2. Meghámozzuk, és lereszeljük a sárgarépát.
  3. A kimért lisztet, sütőport, sót átszitáljuk, és alaposan összekeverjük, majd ehhez adjuk a reszelt sárgarépát, kókuszreszeléket, szezámmagot, és így is keverjük. Általában nem szükséges, de ha nem áll össze a massza, akkor pici vizet teszünk ahhoz.
  4. Golyókat formálunk a masszából.
  5. A golyókat aranybarnára sütjük, lassú tűzön.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 16 812
elküldve: 1
receptkönyvben: 391
elkészítve: 18/20
Facebookon megjelent: -

szakács

flowpow

Mióta szakács: 2013.07.21.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc

egyéb elnevezések

sült répagolyó, szezámmagos répagolyó, kókuszos répagolyó

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bunny
Bunny Sat, 2016-06-18 15:15

Grillszezon.... 3x mennyiségből csináltam 4db "húspogácsát", vegyes borsot őröltem bele, kis worchester szósz és olíva olaj, hogy sisteregjen :D Áááá isteni! Kár, hogy nincs itthon épp barbecue szósz..

flowpow
flowpow / flowpow Tue, 2016-06-21 20:22

Nagyon aranyos vagy, örülök, hogy ennyire szereted - változtatásokkal is jó ötlet!!!

Bunny
Bunny Wed, 2016-02-10 13:17

Na én is nekiálltam, hát 4 répából is csak 15 golyócskám lett, kókusz nélkül készítettem, párolt répával, és beleforgattam a szezámos csirke szószába, hát ez valami isteni! 1kg répából simán neki lehet állni.. Jah és olajos verziót választottam a gyorsaság érdekében :)

flowpow
flowpow / flowpow Tue, 2016-02-16 06:22

Szia Bunny! Köszi, hogy írtál! Nagyon örülök, hogy ízlett neked a golyó!!! :-)

bettinea
bettinea Thu, 2015-12-10 13:23

Hát úgy tűnik, hogy én vagyok ilyen nehéz felfogású, de nekem egyáltalán nem egyértelmű, hogy hogy kell megsütni... Sütőben vagy olajban? A lassú tűzből inkább olajra asszociálnék, de sehol nincsen megemlítve, ráadásul akkor biztos nem ennyi kalóriát tartalmaz... Ha viszont sütőben, akkor hány fokon és légkeverés vagy gázsütővel?

flowpow
flowpow / flowpow Tue, 2015-12-15 11:01

Szia bettinea!
A golyókat a szakácsnők/szakácsok egyéni ízlésük/kedvük/lehetőségük/igényük szerint süthetik sütőben (tepsiben), illetve olajban, serpenyőben.
Mindkét verziót kipróbáltam már, nekünk az olajban kisütött változat kicsit talán jobban ízlett, de a tepsis verzió is finom. (Maga a nyers massza is ízletes, nyersen is lehet tehát fogyasztani, például szendvicskrémnek.)
Mindenféle sütőben megsül szerintem, nekünk légkeveréses van.

bettinea
bettinea Sat, 2016-01-30 14:19

Végre rászántam magam és megcsináltam. Leírom a tapasztalataimat, hátha segítek vele másoknak.
Mivel én nem sütök olajban, mindenképpen tepsiben szerettem volna elkészíteni, de attól tartottam, hogy úgy nagyon kiszárad, ezért egy kis reszelt almát is tettem a tésztához, valamint az intenzívebb ízekért fahéjat és mézet is. Kiolajozott tepsiben sütöttem 160 fokon légkeveréses sütőben 20 percig.
Isteni lett! Köszönöm a jó receptötletet!

flowpow
flowpow / flowpow Tue, 2015-12-15 10:55

Kedves NoSalty!
Köszönöm, nagyon örülök! :-)
Remélem, hogy mindenkinek ízleni fog! Jó étvágyat hozzá!
Váljon egészségetekre! :-)
Üdvözlettel:
flowpow

goldea
goldea Thu, 2015-08-20 18:41

zseniálisan egyszerű és nagyszerű recept, imádom!! első olvasásra nehezen tudtam elképzelni, hogy mindenféle kötőanyag nélkül is összeáll, és nem bomlik elemeire sütés közben, de így lett - se tojás, se forrázott zabpehely vagy lenmag, mégis összeáll, és egyben is marad, hihetetlen! :)

már rengetegszer elkészítettem, rengeteg variációban, és nem túloztál a sztoriban, valóban mindenkinél nagy sikere van, köszönet érte! :)

*ja igen, el ne felejtsem, egy tipp:: ha nagy mennyiségben készíti az ember (és csakis így érdemes!), egy aprítógép megoldja a reszelés problematikáját, de egyszer - aprítógép híján - készítettem úgy is, hogy a répákat megpároltam, és azután csak villával összenyomkodtam, ezzel a sütési idő is lerövidült, az ízén, állagán pedig egyáltalán nem érződött különbség a nyers alapanyagos verzióhoz képest...

flowpow
flowpow / flowpow Thu, 2015-09-10 07:50

Nem is gondoltam, hogy valakinek ennyire tetszeni fog ez az étel! Persze, mi is nagyon szeretjük! Szerintem is csak nagy mennyiségben érdemes készíteni, ha már belefog az ember, legyen bőven! ;-) Igazi bók, hogy már rengetegszer elkészítetted! Köszi a másik változatot! :-)

Pirkolany
Cordelia / Pirkolany Fri, 2015-01-02 20:20

Ez a recept isteni!!!!!!!!! Lehet majd megcsinálom Somikatus édes csípős verzióját is!!!!!!!!

flowpow
flowpow / flowpow Thu, 2015-09-10 07:47

Ú, bocsánat, csak az előbb léptem be... Annyira örülök, hogy ízlett!!! :-)

flowpow
flowpow / flowpow Sun, 2015-01-04 18:14

Szia Pirkolany! Nagyon aranyos vagy, igazán örülök, hogy ennyire ízlett Neked!!! :-)

flowpow
flowpow / flowpow Sat, 2013-07-27 19:43

Szia Somikatus! Nagyon örülök, hogy kipróbáltad a receptet és ízlett az eredmény! A második adagod, a csípős édes fűszeres ízesítésű répagolyó is biztos nagyon finom volt! (Én is szeretem a csípős fűszeres édes összhatást! :-))

Somikatus
Somikatus / Somikatus Sat, 2013-07-27 14:32

Köszi szépen a receptet, elkészítettem és nagyon finom lett. Másodjára kicsit tovább gondoltam a receptet, mert édes ízre vágytam, így só és szezámmag nélkül készítettem, adtam hozzá fahéjat, 2 tk cukrot és kicsi őrölt chilit. Csípős édes fűszeres rzt kaptam, nagyon finom! :)

207
sárgarépa 100 g
finomliszt 33 g
0.5 kk
sütőpor 1 csipet
kókuszreszelék 1 ek
szezámmag 1 teáskanál