r
Nosalty Logó

Egyben sült kölesfasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
ze(n)derta
Egyben sült kölesfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 333 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1334 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    114 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4709 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 333 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2354 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18835 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2871 micro
Összesen 1334 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    898 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük és hagyjuk kihűlni.
  2. 2 tojást keményre főzünk, hűlni hagyjuk.
  3. A sárgarépát és a karottát nagylyukú reszelőn lereszeljük, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
  4. A köleshez adjuk a répaféléket és a hagymákat; pirospaprikával és borsikafűvel ízesítjük, ha szükséges sózzuk. A rozsliszttel és a másik 2 tojással közepesen lágy masszává dolgozzuk.
  5. A kihűlt kemény tojásokat felkockázzukés a masszába keverjük.
  6. Kiolajozott, zsemlemorzsával kihintett formába tesszük, amit egy tepsibe teszünk, és forrásban lévő vízet öntünk alá, kb. 2 cm magasan.
  7. Előmelegített, 200 C-os sütőben kb. 40 percig gőzöljük.
  8. A formában hagyjuk kihűlni. Hidegen könnyebben szeletelhető.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 536
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 86036
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 29.

Receptkategóriák

Egyben sült kölesfasírt
ze(n)derta 188 recept

Az egyben sült fasírt mintájára készült vega finomság.

Hozzászólások (14)

Törölt felhasználó

nem maradt valami ki az elkészítés leírásából? gondolom az egyik két tojás f?tten van benne. vagy?

ze(n)derta

szia katt! köszönöm az észrevételt, már javítottam is. további jó f?z?cskézést! üdv. toma

Törölt felhasználó

Szia! Ne haragudj, biztosan nagyon m?veletlen vagyok, de én eddig úgy tudtam, hogy a karotta=sárgarépa....Jelen receptben viszont két külön tételként sorolod fel. A neten annyit találtam, hogy karotta = kis sárgarépa..Így a homály már irtózatos.. :) Felvilágosítnál? Köszi!

ze(n)derta

szia nmlss! ebbe már korábban is belefutottam... ;-) én is utána néztem az interneten, de ugyanazt találtam, amit Te. a kétféle sárgarépa egyrészr?l az általánosságban is ismert (narancssárga szín?), másrészt a kevésbé elterejdt citromsárga (ezt hívom én karottának) változat. szóval nem tudom, hogy karotta-e, vagy sem, de érdemes minél többféle zöldséget beletenni ebbe a fasírba. jó f?z?cskézést! üdv, toma

Marcsi

Karotta! Én meg úgy tudom, hogy a karotta az egy kisebb és édesebb répaféle, egyszer kaptam egy barátomtól. Az is narancssárga volt, csak kisebb. Szerintem répának biztos jó az egyféle narancs is. Nem igaz? És valóban inkább minél többféle zöldséget.

ze(n)derta

kedves Marcsi! köszönöm a kommentedet. egyetértek Veled. hajrá zöldségek! ;-) üdv, toma

Marcsi

Nekem ezer éve van kölesem itthon, talán ezt fogom elkészíteni bel?le. A köles egy fura étel, de ettem már bel?le jót, csak nekem nem sikerült jóra megcsinálni eddig. Hátha most sikerül.

ze(n)derta

szurkolok! ;-) xxx toma

Törölt felhasználó

Vajon mennyire illik ez a fasírt tökf?zelék mellé feltétnek? A recept nagyon tutinak t?nik, kipróbálom, mert -bár nem vagyunk vegák- igyekszem figyelni arra, h. ne húst együnk hússal, legyenek kifejezetten zöldséges napok is.

ze(n)derta

kedves Davila! szerintem nyugodtan lehet adni bármilyen f?zelékhez feltétként. ha már a ne-húst-hússal témánál járunk, ajánlom figyelmedbe a búzapörköltet. hihetetlenül finom, és még a finnyásabb ízlés?ek is csípik, mert az íze ugyan olyan, mint egy jófajta pörkölté. további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

köszi a választ! még lenne egy apróság : mit gondolsz, lapos fasírtokká gyúrva, olajban kisütve is el lehet készíteni???

ze(n)derta

kedves Davila! mindig is irigyeltem azokat, akik gabonából és/vagy zöldségb?l tudnak olajban kisütött fasírtot készíteni! megmondom ?szintén, hogy egyszer megpróbáltam ezzel a recepttel, de a vége az lett, hogy a fasírtok teljesen szétestek, és össze-vissza futott és megégett az olaj. ha van egy jó recepted, annak nagyon örülnék! üdv, toma

Törölt felhasználó

Sziasztok! A sárgarépa latin neve Daucus carota ssp. sativus, népi neve karotta vagy murokrépa. A citromsárga répa neve paszternák. Egyik barátn?m tud nagyon finom zöldséges fasírtot csinálni, ami olajban sül. Majd megszerzem a receptet, ha haza jön Norvégiából. Üdv: Beus

ze(n)derta

kedves Beus! köszi a szakmai hozzászólást ;-) nagyon várom a receptet. én is próbálkoztam már, de eddig nem jött össze... üdv, toma

Törölt felhasználó

Elkészítettem tegnap ebédre, nagyon finom lett. Mi spenótf?zelék mellé ettük. Hálás köszönet a receptért! Zsófi

ze(n)derta

kedves Zsófi! köszi az elismer? szavakat. üdv, toma

tenger

Be kell tiltani, mert függ?séget okoz! Bármilyen zöldséggel s akár kevés reszelt sajttal is. :-)

ze(n)derta

nagyon köszi! ;-))))))

Törölt felhasználó

Hello,szombaton fogom elkészíteni,drukkoljatok!

ze(n)derta

drukk-drukk! ;-))))

Balog Anikó

Ma elkészítettem, és nagyon finom!!!! Én tettem még hozzá párolt borsót és kaliforniai paprikát is . Köszönet a receptért!!! Anikó

ze(n)derta

kedves Anikó! örülök, hogy bevált a recept! üdv, toma

kicsivik

Üdvözöllek, Ze(n)derta! Tegnap megsült ez a finomság Gerzsó paprikás tökf?zelékéhez. A maradékhoz ma csirkehusit fogok ööszedobni jó tocsogós curry mártással.

ze(n)derta

kedves Kicsivik! örülök, hogy ízlett a fasírt! további jó sütés-f?zést. üdv, toma

torpi

Sziasztok! A repara visszaterve.Anyukam annak idejen azt mondta a karotta repa vege tompa es sotetebb szinu mint a hegyes vegu.Azt tapasztaltam eletem folyaman, hogy a karotta repa edesebb is.Huslevesek elengedhetetlen szinezoje, ha karikara vagva megdinszteljuk.A kolesfasirt egyebbkent nagyon finom es ha ugy keszitjuk el mintha husbol csinalnank akkor olajban pogacsa formaban is ki lehet sutni, kicsit kemenyebbre kell osszeallitani mint hust, igy nem esik szet.Ugyanugy jarunk el vele mintha husbol keszitenenk a fasirtot.Meg csirkebe tolteleknek is finom zsemle helyett.Egyebbkent gratula a recepthes, meg a tobbihez is.Udv.Valeria

ze(n)derta

kedves Valéria! köszönöm a hozzászólásodat és az elismer? szavakat. további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Szervusz! Elkészítettem , igen finom lett. Kicsit módosítottam. volt itthon medvehagyma abból tettem bele. Majd tortaformába tettem, így köles tortánk lett. Most nagypénteken , krumpli salátával esszük. Köszönet érte::))

Katalin

Kedves Zederta! Ma megsütöttem, elég jól átváltoztattam :) Nagyon finom lett! Legközelebb is megcsinálom! Köszi szépen!

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.