r
Nosalty Logó

Kókuszos szelet ahogy Nikóta készíti

Nikóka
Kókuszos szelet ahogy Nikóta készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A kókuszkrémhez

A tetejére

936
Kalória
13.1g
Fehérje
114.1g
Szénhidrátok
48.9g
Zsír
48.9g
Víz
154.5g
Koleszterin
4.6g
Rost
71.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótalaphoz

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A kókuszkrémhez

A tetejére

Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótalaphoz

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A kókuszkrémhez

A tetejére

Összesen 11197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótalaphoz

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A kókuszkrémhez

A tetejére

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    587.3 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    240 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    1854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9995.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    2561 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    788 mg
  • Foszfor
    3929 mg
  • Nátrium
    2309 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1368.8 g
  • Cukor
    860 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    587.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    1425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3933 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2294 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2358 micro
Összesen 11197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 326 kcal

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. A párizsi krémhez a cukrot a tejszínnel felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kakaóport, majd visszatesszük, és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint, újra felforraljuk. Ha kihűlt, pár órára a hűtőbe tesszük, majd kikeverjük, és hozzáadjuk a többi kihabosított margarint.
  2. A kókuszos krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihabosított margarintés a kókuszreszeléket.
  3. A piskótalapokhoz a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Két lapot sütünk belőle. A kakaós lapot is hasonlóképpen készítjük el, és abból egy lapot sütünk.
  4. Összetöltjük a lapokat úgy, hogy az egyik piskótalapot megkenjük a párizsi krémmel, erre jön a kakaós lap, ezt megkenjük a kókuszkrémmel, és legfelülre megint egy piskótalapot teszünk.
  5. 4-5 órára betesszük a hűtőbe, majd bevonjuk az olajjal felmelegített csokival, és megszórjukkókuszreszelékkel. Felszeleteljük, és szeletenként díszíthetjük krémmel tetszés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Ezt vendégváró sütinek találtam ki, mutatós és több ízű is egyben. Azóta már többször is elkészítettem.

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...