Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás szelet

Mandulás szelet
Mandulás szelet
55 perc / előkészület: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra sütöttem meg először, pedig már nyáron kaptam a receptet. A mandulaaromától különleges az íze, szerintem nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 6 tojássárgáját, 25 dkg rámát, 30 dkg kristálycukrot és 1/2 dl tejben feloldott szódabikarbónát habosra keverünk. Majd hozzáadjuk a 6 tojás felvert habját és a lisztet.
  2. Háromfelé vesszük a tésztát: lesz egy sárga tészta, egy barna, amibe a kakaót keverjük, és a harmadikhoz pedig a 1/2 mandulaaromát adjuk. Közepes tepsibe sütőpapírt rakunk, és külön megsütjük a lapokat. 180 fokon 10-15 perc alatt. 
  3. A krémhez a tejet simára keverjük a liszttel, felfőzzük.
  4. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarin és a porcukor keverékhez, amit előtte jó habosra keverünk.
  5. Elfelezzük a krémet, az egyik felébe keverjük a 1/2 mandulaaromát, a másik fele marad fehéren.
  6. Lapok összerakása: sárga lap, zöld krém, majd barna lap, fehér krém, és végül a tetejére zöld lap. Tetejére csokimázat rakunk.
  7. Egy éjszakát állni hagyjuk, utána szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 60 157
elküldve: 10
receptkönyvben: 767
elkészítve: 18/26
Facebookon megjelent: -

szakács

bibuka

Mióta szakács: 2009.11.24.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulakrémes szelet, háromszínű mandulaízű szelet

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hinta6
hinta6 Sun, 2019-02-03 14:13

A tészta nagyon finom és puha lett, de a krém nekem is híg lett, pedig a leírás alapján készítettem. Legközelebb kipróbálom, hogy a zöld krém helyett savanykás lekvárt kenek a sárga lapra. Szerintem úgy is finom lesz.

hinta6
hinta6 Sun, 2019-02-03 14:10

A tészta nagyon finom és puha lett a recept alapján, de a krém nagyon híg, pedig mindent úgy csináltam, ahogy le van írva. Legközelebb sűrűbb krémet készítek, és kipróbálom, hogy a zöld krém helyett valamilyen savanykás lekvárt kenek a sárga lapra. Egyébként finom süti!

mira1
Helga1 / mira1 Fri, 2015-08-28 10:55

Szia Bibuka! Fiam esküvőjére készítettem el, nagyon mutatós sütemény. Köszönöm a receptet! Üdv: Helga

Enike11
Lili / Enike11 Mon, 2011-08-15 19:31

Megsütöttem de még nem kóstoltam, mert most lett kész és hűl a hűtőben.
Holnap jönnek a vendégek, akkorra remélem jó lesz.
Ha legközelebb csinálom változtatok rajta én is.
A tésztába margarin helyett tejfölt és olajat fogok tenni nekem az nagyon bevált.
A krémhez pedig kevesebb margarint. Most úgy csináltam, ahogy itt le van írva de nem raktam bele a sütibe az összes krémet, mert nagyon soknak találtam.
Egyébként nagyon mutatós és ötletes. Én imádom a mandulát.

bibuka
bibuka / bibuka Sat, 2011-07-16 15:43

Szia Edit! A margarint nagyon jól ki kell keverni, a porcukorral, habosra!!! A krémet még forrón a robotgéppel keverni rajt többször,míg ki nem hül,és utána a két krémet is jól össze keverni!!! A margarin jó puha legyen,mert amit a hűtőböl veszel ki az nem olyan jó!!! Én mindig így csinálom,és eddig mindig jól sikerült!!! Üdv: bibuka :)

bibuka
bibuka / bibuka Sat, 2011-07-16 07:30

Szia! Lehet hogy kevés volt a liszt?én mindig kicsit púpos evőkanállal , rakom a lisztet! Mást nem nagyon tudsz elrontani rajta! Legközelebb már sikerül :)! bibuka

muszi20
Muszi / muszi20 Sat, 2011-07-16 12:20

Hmm biztosan igazad van, köszi a választ. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan kell összekeverni a krémet úgy, hogy ne ikrásodjon ki? Apránként hozzáadva a margarinos keverékhez, vagy ennek mi a trükkje? Mert nekem sajnos a lisztes krémek mindig olyan kis "darabosak " lesznek?
Köszi a segítséget előre is.
Jah és biztos fogok majd ilyen sütit csinálni még, mert nagyon fincsi, és mutatós.
Üdv: Edit

muszi20
Muszi / muszi20 Thu, 2011-07-14 21:24

Megcsináltam ma a sütit, de a krémem nagyon híg lett, így szinte nem is látszik felvágáskor, így sajnos nem lett ilyen szép mint a Tied :( mit ronthattam el?
Egyébként finom lett.

Bejjababy
SzekerBea / Bejjababy Wed, 2011-04-20 15:39

Nagyon guszta a süti, és mivel imádom a mandula ízt, ez a süti felkerül a húsvéti sütis tálcára.
Azonban lenne egy kérdésem. Mekkora tepsiben sütötted a lapokat? Nem szeretném ha véletlenül nagyobb tepsiben sütném és lapos lenne ez a gyönyörűség.
Pénteken vagyis április 22-én szeretném megsütni, ha lennél szíves addig válaszolni nagyon megköszönném.
Addig is köszi a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-14 08:32

Szia!Megsütöttem a sütit,és tényleg nagyon finom lett!!!Egy picit változtattam a krémen,mert nekem nem akart besűrűsödni,de tettem még hozzá lisztet,felfőztem újra,és úgy már sikerült,és amikor kihűlt én 15 dkg margarint tettem bele,ahelyett,amennyit írtál.Köszi a receptet!Üdv:Böbe

bibuka
bibuka / bibuka Fri, 2010-07-02 08:17

üdv! A krémet mindenki a saját ízlésére készíti, én sem szeretem a túl margarinos sütiket! Én pld. ennél a receptnél is kevesebb margarint raktam bele, de a tésztájába bele raktam az előirt adagot és az úgy volt finom és omlós! Szép napot. bibuka!

ghgma6
ghgma6 Thu, 2010-07-01 21:45

Sziasztok!

Nekem a tésztába is és a krémbe is túl soknak tűnik a margarin, bár még megkóstolni nem kóstoltuk, mert most hűl, de az biztos, hogy legközelebb kevesebből csinálom...
sőt, lehet, hogy a krémbe liszt helyett keményítőt teszek, vagy az egész krémet kicserélem valami tejszínhabos krémre, mert mi nem szeretjük igazán a sok margarinos krémeket... de ízlések és pofonok :)

egyébként egy nagyon ötletes recept, sok fantáziát látok benne! köszi annak, aki feltette!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-29 17:12

nekem valamiért nem sikerült.:( (szerintem sok bele a 25 dkg margarin) kisült a tésztából. Szerintem olajjal jobb lenne. A fehér tésztáról lesem tudtam szedni a sütőpapírt

rekaanya
rekaanya Sat, 2010-04-10 10:25

Nagyszerű recept! Húsvétra sütöttem, ugyan így nézett ki, isteni finom lett, és még a makrancos anyósom is dicsérte! Még lehet, hogy helyreáll a családi béke:)))))) Köszi, aki feltette!

ildiko74
ildiko74 Tue, 2010-01-12 08:17

Nem vagyok nagy szakácsnő,de szeretek sütni,főzni. 3 gyerek mellett muszáj is. Elkészítettem a mandula szeletet és tényleg egyszerű elkészíteni az íze pedig nagyon finom!

2150
tojás 6 db
margarin 25 dkg
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
szódabikarbóna 1 kk
finomliszt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
mandulaaroma 15 ml
tej 5 dl
finomliszt 4 evőkanál
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
mandulaaroma 15 ml
tortabevonó 10 dkg