Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg csokis kocka

Hideg csokis kocka
Hideg csokis kocka
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hideg csokis kocka, nevével ellentétben inkább vaníliás, nagyon vaníliás. Ez a nyalánkság nagyon igényli a hideget, akkor készítsük el, ha van mód hideg helyen tartani.

Én nagyon szeretem ezt a sütemény, egyszerű elkészíteni, finom krémes, tésztája pihe könnyű, omlós. Télen sokat megsütöm, karácsonyra vagy szilveszterre, férjem születésnapjára, édesapám születés- és névnapjára mindig sütök belőle egy tepsivel. Megunhatatlan. Nagyon hamar elfogy.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a megfőzzük a pudingport a krémhez: a 6 dl tejben simára keverjük a pudingporokat, majd feltesszük főni, alacsony fokozaton. Kemény pudingot készítünk, majd félretesszük hűlni.
  2. A piskótával folytatjuk: a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a kakaót. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákhoz adjuk a cukort, majd fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, tovább keverjük, végül a sütőporos kakaós lisztet is belekeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojások habját is.
  3. Sütőpapíros tepsibe egyenletesen elsimítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Hamar megsül.
  4. Amíg a piskóta hűl, folytatjuk a krém készítését: a langyos margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát/vanília rúd kikapart belsejét (ki hogy szereti), végül beletesszük a teljesen kihűlt pudingot is. Jól elkeverjük. Ízlés kérdése a továbbiak, lehet bele rakni még cukrot és/vagy vaníliát.
  5. Ha a piskóta kihűlt, félbevágjuk, az alsó lapra halmozzuk a krémet, és egyenletesen eloszlatjuk, majd óvatosan rárakjuk a tetejét. Hideg, hűvös helyre rakjuk, legalább 2-3 óra hosszát pihentetjük, de ha van mód rá, egy éjszakát is hagyhatjuk állni.
  6. Lehet a tetejére csokoládét olvasztani, én nem szoktam. Porcukrot szitálok rá. Szerintem így is mutatós, de ízlés kérdése.
  7. Hidegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 58 860
elküldve: 73
receptkönyvben: 890
elkészítve: 19/46
Facebookon megjelent: 1

szakács

FóKa

Mióta szakács: 2012.04.01.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás krémes, vaníliás szelet, vaníliás kocka

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tunderbosszorkany
tunderbosszorkany Sat, 2014-02-01 17:13

Most csinálom éppen, hát nagyon lapos lett a tészta, ezért duplán sütöttem és így töltöttem meg a krémmel! A krém finom, és reméljük ha összeáll akkor is ugyan ez lesz a véleményem az összhatásról is! Köszönöm a receptet.

n_Jucuska
n_Jucuska Sun, 2013-11-17 10:50

Én is elkészítettem a hétvégén és bár nekem sem lett olyan vastag a tésztája, de így is könnyedén félbe lehetett vágni.A krém pedig valami isteni. Nagyon fincsi süti és nagy sikert aratott a vendégek körében. köszi a receptet

Callista
Callista Thu, 2013-10-10 16:06

Megcsináltam, finom lett! A piskóta nekem elég lapos lett, de ez nem vont le az élvezetből... :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-10-09 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Erzsi07
Erzsi07 Fri, 2013-05-31 09:07

Nem sikerült.A tészta túl sűrű lett a habot alig tudtam belekeverni,a kakaó szerintem sok keserű lett ,igaz eredeti Holland kakaó volt .A krém jó,sütöttem egy hagyományos olajos,vizes piskótát 2 kanál kakaóval így már finom.

joss71
joss71 / joss71 Sun, 2013-05-12 11:02

Egy kérdés.A sütemény mitől csokis?Attól a 3 kanál kakaóportól még enyhe kakaósnak sem mondanám...

1000
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 3 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag