r
Nosalty Logó

Hideg csokis kocka

FóKa
Hideg csokis kocka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

1008
Kalória
15.6g
Fehérje
111.7g
Szénhidrát
56.3g
Zsír
58.8g
Víz
225.1g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
71.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1426.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5705.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1763 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1613 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    446.7 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 4025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a megfőzzük a pudingport a krémhez: a 6 dl tejben simára keverjük a pudingporokat, majd feltesszük főni, alacsony fokozaton. Kemény pudingot készítünk, majd félretesszük hűlni.
  2. A piskótával folytatjuk: a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Alisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a kakaót. Atojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákhozadjuk a cukort, majd fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, tovább keverjük, végül a sütőporos kakaós lisztet is belekeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojások habját is.
  3. Sütőpapíros tepsibe egyenletesen elsimítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Hamar megsül.
  4. Amíg a piskóta hűl, folytatjuk a krém készítését: a langyos margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát/vanília rúd kikapart belsejét (ki hogy szereti), végül beletesszük a teljesen kihűlt pudingot is. Jól elkeverjük. Ízlés kérdése a továbbiak, lehet bele rakni még cukrot és/vagy vaníliát.
  5. Ha a piskóta kihűlt, félbevágjuk, az alsó lapra halmozzuk a krémet, és egyenletesen eloszlatjuk, majd óvatosan rárakjuk a tetejét.Hideg, hűvös helyre rakjuk, legalább 2-3 óra hosszát pihentetjük, de ha van mód rá,egy éjszakát is hagyhatjuk állni.
  6. Lehet a tetejére csokoládét olvasztani, én nem szoktam. Porcukrot szitálok rá. Szerintem így is mutatós, de ízlés kérdése.
  7. Hidegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x32

Hideg csokis kocka, nevével ellentétben inkább vaníliás, nagyon vaníliás. Ez a nyalánkság nagyon igényli a hideget, akkor készítsük el, ha van mód hideg helyen tartani. Én nagyon szeretem ezt a sütemény, egyszerű elkészíteni, finom krémes, tésztája pihe könnyű, omlós. Télen sokat megsütöm, karácsonyra vagy szilveszterre, férjem születésnapjára, édesapám születés- és névnapjára mindig sütök belőle egy tepsivel. Megunhatatlan. Nagyon hamar elfogy.

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek