r
Nosalty Logó

Kókuszos szelet 3. - csokis

NS
Kókuszos szelet 3. - csokis
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

1195
Kalória
20.3g
Fehérje
118.1g
Szénhidrát
72.6g
Zsír
97.5g
Víz
269.3g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
71.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Összesen 274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    97.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    290.4 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6527.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2412 mg
  • Nátrium
    1659 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    472.2 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    390.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 4781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lap elkészítése: felverjük a négy tojásfehérjét a cukorral, aztán felváltva belekavarjuk a többi hozzávalót: egy kanál liszt, egy kanál víz, egy tojássárga, stb., addig, amíg minden hozzávalót bele nem kevertünk. Ne feledjük, hogy a sütőport egy kis citromlével futtassuk fel, mielőtt hozzákevernénk a masszához.
  2. 20 percig sütjük, csak utána nyitjuk ki a sütőt, mert különben összeesik. Ellenőrizzük, hogy megsült-e. Piskótának megfelelő forró legyen a sütő (eleinte kissé foróbb, hogy felkapja, aztán stabil alacsonyabb láng).
  3. A szirup elkészítése: megtévesztő lehet a szirup elnevezés, mivel cukor nincs benne (így kaptam a receptet)... mindenesetre a kakaót és a vizet kissé sűrűbb szirupszerűvé főzzük, a kihűlt piskótát (a lapot) ezzel megkenjük. (Én próbáltam a kakaó helyett kávét, kávépótlót és szentjánoskenyér-port hasznláni, mindhárommal tetszett.)
  4. A krém elkészítése: Összekavarjuk a lisztet, a cukrot és a kókuszreszeléket, UTÁNA töltjük hozzá apránként, a tejet. Az így kapott keveréket tűz fölött sűrű, de még kenhető krémmé főzzük.
  5. Levesszük a tűzről és folytonos kevergetés közben hűtjük addig, amíg már nem erősen forró, de annyira meleg, hogy a vaj elolvad benne - hozzákavarjuk a vajat, majd rákenjük a sziruppal bekent piskóta tetejére.
  6. Amikor szobahőmérsékletű a krém, raöntjük a forró csokimázt. (A liszt helyett vanília pudinggal is próbáltam - jó lett.)
  7. A csokimáz: gőz fölött elolvasztjuk a másfél tábla tejcsokoládét, hozzáadjuk az olajat, és rákenjük a krém tetejére. (Bármilyen tejcsoki megteszi, ízlésünk szerint.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x25x6

A testvéremtől kaptam a receptet, azóta többször is megsütöttem, mert nagyon szeretjük.

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...