r
Nosalty Logó

Kókuszos szelet 3. - csokis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos szelet 3. - csokis
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Összesen 274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    290.4 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6527.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2412 mg
  • Nátrium
    1659 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.2 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 4781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lap elkészítése: felverjük a négy tojásfehérjét a cukorral, aztán felváltva belekavarjuk a többi hozzávalót: egy kanál liszt, egy kanál víz, egy tojássárga, stb., addig, amíg minden hozzávalót bele nem kevertünk. Ne feledjük, hogy a sütőport egy kis citromlével futtassuk fel, mielőtt hozzákevernénk a masszához.
  2. 20 percig sütjük, csak utána nyitjuk ki a sütőt, mert különben összeesik. Ellenőrizzük, hogy megsült-e. Piskótának megfelelő forró legyen a sütő (eleinte kissé foróbb, hogy felkapja, aztán stabil alacsonyabb láng).
  3. A szirup elkészítése: megtévesztő lehet a szirup elnevezés, mivel cukor nincs benne (így kaptam a receptet)... mindenesetre a kakaót és a vizet kissé sűrűbb szirupszerűvé főzzük, a kihűlt piskótát (a lapot) ezzel megkenjük. (Én próbáltam a kakaó helyett kávét, kávépótlót és szentjánoskenyér-port hasznláni, mindhárommal tetszett.)
  4. A krém elkészítése: Összekavarjuk a lisztet, a cukrot és a kókuszreszeléket, UTÁNA töltjük hozzá apránként, a tejet. Az így kapott keveréket tűz fölött sűrű, de még kenhető krémmé főzzük.
  5. Levesszük a tűzről és folytonos kevergetés közben hűtjük addig, amíg már nem erősen forró, de annyira meleg, hogy a vaj elolvad benne - hozzákavarjuk a vajat, majd rákenjük a sziruppal bekent piskóta tetejére.
  6. Amikor szobahőmérsékletű a krém, raöntjük a forró csokimázt. (A liszt helyett vanília pudinggal is próbáltam - jó lett.)
  7. A csokimáz: gőz fölött elolvasztjuk a másfél tábla tejcsokoládét, hozzáadjuk az olajat, és rákenjük a krém tetejére. (Bármilyen tejcsoki megteszi, ízlésünk szerint.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 32231
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A testvéremtől kaptam a receptet, azóta többször is megsütöttem, mert nagyon szeretjük.

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?