r
Nosalty Logó

Kókuszos Pavlova-torta áfonyával és málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Kókuszos Pavlova-torta áfonyával és málnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
115 °C
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pavolva

Tetejére

Összesen 335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pavolva

Tetejére

Összesen 1335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pavolva

Tetejére

Összesen 181 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 1335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Pavolva

Tetejére

Elkészítés

Pavolva

  1. A szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy nagy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor nő a térfogata és felhabosodik, akkor apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény fényes habbá verjük.
  2. A végén belekeverjük a kókuszreszeléket, keményítőt és az almaecetet. A sütőfóliával kibélelt tepsi közepére felhalmozzuk a masszát. Kanállal tortaformát alakítunk ki úgy, hogy a közepébe mélyedés legyen.
  3. A sütőt 130 C fokra előmelegítjük. A habcsókos tepsit betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 10 percig így sütjük, majd visszavesszük a hőt 100 C fokra és még 50 percig sütjük, vagy inkább szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni.

Tetejére

  1. A tejszínt felverjük, csillag csöves habzsákba szedjük. Majd kidíszítjük a Pavlova-torta tetejét a tejszínnel. A tejszín tetejét kirakjuk fagyasztott fekete szederrel és málnával. Megszórjuk a tetejét vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 115 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 311
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszos Pavlova-torta áfonyával és málnával
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Pavolva

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek