Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos kinder pingvin szelet

Kókuszos kinder pingvin szelet
Kókuszos kinder pingvin szelet
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (88)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel az online receptversenyen már tartottam "előhúsvétot", így bajban voltam, mi legyen az "igazi" húsvétkor a menü! Végül krémes süteménynek ezt a kókuszos finomságot választottam az egyik sütis könyvemből. Az abban lévő leírás sajnos hibás volt, de itt már az általam korrigált leírás olvasható.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
  2. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 2 ek vizet. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral, és a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá felvert fehérjét.
  3. Az így kapott masszát a tepsibe töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Kihűtjük, hosszában kettévágjuk.
  4. A krémhez a sűrített tejet lassú tűzön felforraljuk, langyosra hűtjük. A zselatint 6 ek vízben felmelegítjük (de nem forraljuk!). A langyosra hűlt sűrített tejhez keverjük az oldott zselatint. Felverjük a tejszínt, majd óvatosan belecsorgatjuk a sűrített tejet, végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
  5. A két kakaós piskótalap közé kenjük a kókuszos krémet, a tetejét vízgőz felett olvasztott tortabevonóval – melyhez adunk kb. 2 ek olajat -vonjuk be, és kevés kókuszreszelékkel megszórva díszítjük.
  6. Hűtőbe tesszük dermedni. Fogyasztás előtt forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szeleteljük fel.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 21×31 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 243 580
elküldve: 536
receptkönyvben: 3 666
elkészítve: 119/212
Facebookon megjelent: 3

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kinder szelet, kinder szelet kókuszkrémmel, kókuszos-tejkrémes szelet

Hozzászólások (88)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rebellita
rebellita Sun, 2016-02-14 13:10

A tészta nekem is dupla ennyi vízzel és vajjal is túl kemény :( És sajnos nem néztem meg időben, hogy milyen kicsi ez az adag :(((

Tigelmanne
Tigelmanne Mon, 2015-04-06 00:03

Kedves Anita!
Megcsináltam a sütit, és bár nagyon finom, a tészta kissé sűrű lett. Szerinted megcsinálhatom az piskótát a hagyományos módon is, hogy tojás fehérjével kezdem, bele a cukrot, ebben a sárgája, és igy a liszt? A zsiradékot esetleg a sárgája után csorgatom bele. Nekem igy mindig nagyon könnyű tészta lesz. Kiváncsi vagyok a véleményedre?!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2015-04-06 10:47

Kedves Tigelmanné!
Örülök neki, hogy ízlett :)!. Szerintem nyugodtan próbáld ki úgyis, ahogyan eddig bevált. Kíváncsi vagyok azért, hogy így elégedett leszel-e a végeredménnyel.
Kellemes ünnepeket!
Anita

Flora005
Flora005 Thu, 2014-05-01 21:12

Kedves Ani!
Nagyon finom ez a süti. Párom miután megkóstolta azt mondta, hogy most már mindig csak ezt süssem. Nagyon köszönöm a receptet. :)

Ivlisz
Ivlisz Fri, 2014-04-18 21:46

Sziasztok!Most lettem kész vele,dupla adagot készítettem belöle egy 25*38cm tepsibe.Zselatin helyett kipróbáltam a habfixálos változatot,a dubla adaghoz a recept alapján 4dl habtejszínhez,kettő fixálóval,de mivel így lágyabb a krém,hogy sűrübb legyen kb.30dkg kokuszreszelék kellett,a zselatinnal szerintem masszívabb lesz a krém,amúgy az arányok megfelelnek.Köszönöm a receptet,könnyen elkészíthető,és kép alapján döntöttem,nekem ez volt a legszebb.

huzsi
huzsi / huzsi Fri, 2013-12-06 20:31

Szia! Nagyon guszta a sütemény, egy kérdés: a sűrített tejet nem lehetne valami mással helyettesíteni? Válaszod előre is köszi!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2013-12-08 00:33

Szia! Ha szeretnéd kihagyni, akkor esetleg csak tejszínnel lehetne készíteni. De ahhoz, hogy pontos választ tudjak adni, ki kellene kísérleteznem, hogy úgy mennyit, és milyen lesz az eredmény. Így próba nélkül nem merem ajánlani. Meg persze más lenne az íze is, mert így is van benne tejszín, de a plusz sűrített tejjel más azért.
Üdv:
Anita

shummi
shummi / shummi Wed, 2013-04-03 10:31

Szia! Nagyon kíváncsi voltam a végeredményre, mert a sűrített tej és a zselatin melegítve elég furcsa szagú, de amikor összekevertem a többi hozzávalóval valami isteni lett!! Olyan a krémje, mint a raffaello krém kókusszal. Megdöbbentem, hogy ilyen finom lett! Összeállítva pedig még a szénhidrátmentes diétán lévő férjem is evett belőle és nagyon dicsérte. Köszönjük! Máskor is elkészítem, az tuti!! :)

Maurice
Maurice Sun, 2013-03-31 18:32

Sziasztok! Tegnap elkészítettem ezt a sütit. A kakaós tészta először kemény lett, tejet kellett hozzá adnom, de utána a tojás felvert habját, könnyedén bele tudtam forgatni. Mindenkinek ajánlom ezt a megoldást.

tbogi
tbogi Wed, 2013-03-27 18:54

Szia!

Nagyon szép a süti és gondolom finom is. Pici fiacskámnak szeretném megsütni Húsvétra, mert nyuszi-tortát kért :) Kérdésem az lenne, hogy kapcsos tortaformába is elgendő ez a mennyiség?

Köszönöm válaszod és szép estét!

Bogi

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2013-03-27 20:43

Kedves Bogi!
Köszönöm szépen!
Próbáltam utánaszámolni, mivel még kerek formában nem próbáltam. Kérdés, hogy milyen átmérőjű a tortaformád? Ha ez az infóm megvan, akkor további választ adok, mert lehet azért tortának laposka lesz. Én a krémet is dupláznám, és a piskótát is. Várom válaszod a méretet illetően!
Üdv:
Anita

tbogi
tbogi Sat, 2013-03-30 20:34

Kedves Anita!

Köszönöm válaszod és h. ennyire segítőkész vagy. Most olvastam válaszod, de amúgy is lemondtam a kerek formáról.
Igazából a 4 évesem és a 4 hónapos babám mellett minden legalább 4* annyi időbe telik :)
Íg arra jutottam, hogy a téglalap is lehet torta :)
Hétvégén a nővértől kaptam ajándékba egy tepsit és pont akkora, mint az általad írt méret :)
Igaz a tésztától eléggé tartok, a piskóta-féléket messziről elkerülöm, de hátha most sikerül. Nekem a sütőből kivéve, hűlés közben esik mindig össze :(

Még egyszer köszönöm a receptet és a segítséget!Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Bogi

szekelydavid92
szekelydavid92 Tue, 2013-03-26 22:49

Kedves Anita!

Csak azért írom ezt a hozzászólást, mert meg szeretném köszönni a receptet! :)
Ez életem második süteménye és ez alapján még ÉN (20 éves fiú) is el tudtam készíteni, ráadásul még finom is lett :P
Mondjuk a kettévágást nem vállaltam be, mert ilyesmihez elég suta vagyok, de készítettem még egy lapot helyette és így is jó lett (talán picit laktatóbb) :)
Ezzel lepem meg szüleimet, az ünnepre hazatérve. Szóval még egyszer köszönöm! :)

Roni
Roni Wed, 2013-03-27 21:56

Kedves Dávid!
Öröm a lelkemnek, hogy még vannak ilyen fiúgyerekek!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2013-03-26 23:13

Kedves Dávid!
Jaj, de örülök ennek a visszajelzésnek! Köszönöm szépen! Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy a szüleidnek kedveskedsz, remek emberek lehetnek, hogy ilyen fiút neveltek!
Kellemes ünnepeket kívánok az egész családnak!
Üdv:
Anita

szekelydavid92
szekelydavid92 Wed, 2013-03-27 19:09

Kedves Anita!

A "legremekebbek". :)
Én is kívánok örömteli ünnepet az egész családnak!

Dávid

Badu
Badu / Badu Mon, 2013-03-11 20:41

Kedves Anita!

Elkészítettem a sütidet és nagyon-nagyon szuper lett. Kicsit aggódtam, amikor a tészta kisült és lapos volt, hogy hogyan fogom félbevágni, de amikor összeállítottam láttam, hogyha vastagabb lenne, akkor nem lehetne szépen eszegetni! A nagyobbik fiam nagy kekec, de most annyit fűzött a sütihez, hogy reméli könnyű volt elkészíteni, mert ezt még sokszor fogom elkészíteni. Te nem is tudod, mekkora dicséret ez! Nagyon szépen köszönöm!!!!!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2013-03-12 23:24

Kedves Badu!
Naná, hogy nincs ennél nagyobb dicséret :-)! Nálam is fukarkodnak a dicsérő szavakkal, csak azt kérdezik, hogy nem látom, hogy elfogyott :-)?! Örülök, hogy ízlett mindenkinek!
Kellemes húsvéti készülődést kívánok!
Anta

mtotpalne
mtotpalne Thu, 2013-03-14 18:29

Kedves Anta!
Minden lehetségeset a sütivel kapcsolatban kérdeztem tőletek és pontosan így csináltam. Sok sütit sütöttem már életemben általában sikeresen, de ez a recept nem jó. Elnézésedet kérem a véleményemért. Nem tudom a többieknek, hogy lett jó ez kérdéses. Ilyen méretű tepsi ritka leginkább ettől nagyobbak, lehet dupla adagból kellett volna, a jó ég se tudja, tovább nem kisérletezek ezzel a recepttel. A finom liszttől irtó sűrű a tésztája és annyira vékony,hogy azt képtelenség kettévágni. Megvettem minden hozzávalót majd hasznosítom más sütibe a tészta leginkább kidobandó, tovább nem folytatom a készítést. Unokám szülinapjára készült volna, sajnos nem jött össze.
Mégegyszer bocsika nem akartalak megsérteni de ezek tények!
Üdv.Marika

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2013-03-14 21:15

Kedves Marika!
Semmi gond, nem haragszom egyáltalán. De mindenképp szeretnék segíteni, vagy tanácsot adni, ha tudok. Nekem is az az érdekem, hogy olyan receptek kerüljenek ki a NoSalty oldalamra, ami elkészíthető, megsüthető. Nekem tényleg van ilyen kicsi tepsim is, még nagyon rég, piacon szereztem be. Valóban nem lesz egy vastag tészta, ezt más is írta, de elvágható, készültek fázis fotóim is, amin ez (is) látható. Ha jól értettem, akkor a tepsi méretével volt gondod, illetőleg azzal, hogy Te nem finomliszttel szoktál piskótát sütni. Étkezési keményítővel szoktad keverni a finomlisztet vagy esetleg rétesliszttel szoktál dolgozni?
Én nem dobnám ki a tésztát a helyedben, főleg ha már megvettél mindent a krémhez is. Ha gondolod, süthetnél még egy adag piskótát, ha Neked nagyobb tepsid van. Így biztosan elég lesz. Ha ezt mégsem akarod, akkor én a krémet elkészítve, a piskótát összevágva, egymásra rétegezve pohárkrémként tálalnám.
Boldog szülinapot kívánok az unokádnak! Remélem, hogy valahogy helyre tudjuk hozni a dolgot!
Szép hosszú hétvégét kívánok!
Anita

mtotpalne
mtotpalne Fri, 2013-03-15 07:17

Kedves Anita!
A tepsi méretét ami fontos utóbb fedeztem fel a commentekbe. Finomlisztet használtam, sőt meg is szitáltam közben ahogy a recept írta. Én réteslisztet szoktam mindenhez, tudom keményebb a liszt de sosem volt ennyire sűrű állagú. A kikevert tojássárgájába bele sem tutam az összes lisztet kavarni csak egy részét mert annyira sűrű volt az állaga és a habot bele sem tudtam volna keverni. Egy részét kevertem bele többit a hagyományos piskóta reci szerint a hab után óvatosan kevertem hozzá. Nem dobtam ki végülis mert jó csokis íze van úgy ahogy van majd megeszem apránként. Ma inkább egy pudingos almásat sütök azt is itt néztem de van egy maszek recim amivel azt is kicsit átvariáltam. Lehet azt fel fogom rakni az ugyanis olajos piskóta és sokkal puhább mint az ott említett sima piskóta.
Elnézést de nem akartalak megbántani lehet Neked a tepsi miatt volt jobb a helyzet.
Legyen szép hétvégéd! Marika

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2013-03-15 11:15

Kedves Marika!
A tepsi mérete közvetlenül a recept alatt, az információ részen is szerepel, ezt mindig fel szoktam tüntetni. Én sem szeretem az olyan recepteket, amelyeknél nme tudom, mekkora tepsivel kell dolgozni.
Lehet, hogy a tojások kisebbek voltak, mint nálam, már erre is gondoltam. Én általában mindenhez a "M" méretűt használom.
Igen, az valóban úgy van, ha vizet vagy olajat (vagy mindkettőt) adunk a piskóta alapanyagához, könnyebb, lazább szerkezetű lesz. Ebben a receptben is van írva.
Szép napot kívánok!
Anita

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-02-27 10:17

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.02.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2013-02-26 10:19

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.02.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Józsa Imréné
Józsa Imréné Mon, 2013-02-25 19:55

Üdvözletem!

Én is megsütöttem ezt a finom süteményt, zselatin helyett habfixálót használtam. Nagy jó lett!
Családom újrázást kért. :)

mtotpalne
mtotpalne Wed, 2013-02-27 21:00

Bocsika!
Még lemaradt amit szeretnék kérdezni,hogy a piskótát úgy lapjában kell kettévágni ugye nem a közepén és egymásra tenni?? Köszönet érte!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2013-02-27 23:20

Lapjában kell kettévágni, tehát két darab tepsi méretű (kb. 20 *30 cm-es) piskótalap lesz belőle.

mtotpalne
mtotpalne Wed, 2013-02-27 20:58

Szia!
Szeretném Tőled kérdezni,hogy ha habfixálót tettél bele akkor is jól lehetett szeletelni. Azért kérdezem én a zselatint nem igen díjazom még mindig kikerültem sütésem folyamán.
Város kedves válaszodat mert hétvégén szeretném megsütni.
Köszönettel: Marika

mtotpalne
mtotpalne Thu, 2013-02-28 07:33

Kedves Anita!
Köszönöm a segítségedet, ki fogom próbálni igen tetszetős sütike.
Üdv.Marika

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2013-02-27 23:23

Kedves Marika!
Ugyan én nem próbáltam a fixálóval, de biztosan azzal is szépen lehet szeletelni. A 2 dl tejszínhez elegendőnek kell lennie egy zacskó habfixálónak.
Jó sütögetést kívánok!
Anita

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2013-02-25 23:48

Örülök neki, hogy ilyen jó volt a fogadtatása! Köszönöm szépen a visszajelzést!
Szép hetet kívánok!
Anita

bana.erika
bana.erika Mon, 2013-02-25 18:56

Kedves Anita!

Nagyon gusztusos a sütid.
Szeretném meg sütni, de mindig félve kezdek hozzá a piskótatésztához, ugyanis sűrű és tömény lesz, nem az a hab könnyű.
Azt tudom, hogy a sütő ajtaját nem szabad legalább 20 percig kinyitni.
De biztosan vannak még pár apró trükkjei a sikeres sütésnek.
Örülnék egy-két hasznos tanácsnak, amiből kiderül mi a „titok nyitja”?
Előre is köszi, mindenkinek.

B.Erika

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2013-02-25 23:46

Kedves Erika!
Először is köszönöm szépen!
Hogy mi is a tökéletes piskóta titka? Az első, hogy kell hozzá egy jó sütő :-). Sajnos, az enyém sem olyan jól működő, alulról megkapja a sütiket, ha nem vetnék be egy-két trükköt. Ez a piskóta kicsit eltér a sima piskótától, mert van benne zsiradék és víz is, tehát ez kicsit "könnyebb" lesz. Nagyon fontos a tészta keverésénél, hogy a fehérjehabot óvatosan, kb. "o" betűt formázó mozdulatokkal keverjük hozzá a tojássárgás részhez, hogy minél kevésbé törjön össze a hab. A lisztet érdemes szitálva, apránként hozzáadni a tojássárgás részhez. Az alap piskótatésztában nincs sütőpor, csak liszt, tojás és cukor, de ennek hozzáadásával "lazíthatjuk" kicsit. A piskóta sütését először érdemesebb magasabb hőfokon kezdeni (170-180), majd ha felemelkedett, akkor csökkenteni 150-160 fokra (ez vastagabb tésztákra érvényes). Valóban kb. 20 percig nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni, mert összeesik a tészta, de nem is szükséges, mert megy ott benn magától minden.
Ha tortalapot sütök, akkor még kikapcsolt, nyitott ajtajú sütőben hagyom vagy 5 percet, majd kiveszem, és rácsra teszem hűlni, még a formában hagyva szintén 5 percet. Így nem lesz olyan hirtelen hőmérséklet különbség, nem esik annyira össze.
Ha valami kérdésed lenne még ezzel kapcsolatban, szívesen válaszolok!
Szép hetet kívánok!
Anita

bana.erika
bana.erika Fri, 2013-03-01 10:54

Kedves Anita!

Köszönöm a maximálisan kielégítő válaszodat.
Igyekszem minél előbb kipróbálni, és megírom a végeredményt hogyan sikerült.

Szép hétvégét Neked és a családodnak, B.Erika.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-02-13 11:20

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.02.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

niky 82
niky 82 Sat, 2012-10-13 13:31

Sziasztok!!!. Nagyon sok helyen olvasom hogy zselatint használnak a tejszinhez (hulalla én eddig csak ezt használtam! ) Az én tapasztalatom hogy a habfixálóval az állaga is tökéletes és nem is olyan macerás mint a zselatinnal. JA! azért azt had jegyezzem meg hogy 1 cs. habfixáló 2 dl. tejszinhez elegendö !!

999
tojás 4 db
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaj 2 ek
cukor 12 dkg
1 csipet
víz 2 ek
sűrített tej 150 g
habtejszín 2 dl
kókuszreszelék 10 dkg
zselatin 1 ek
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
kókuszreszelék 1 ek