Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder szelet Dézi konyhájából

Kinder szelet Dézi konyhájából
Kinder szelet Dézi konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet úgy találtam. Tényleg olyan, mint az eredeti kinder pingvi.

Nagyon finom:) Nálam minimum 2 tepsi.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először megfőzzük a pudingot, míg hűl, a tésztát állítjuk össze.
  2. Lisztet, cukrot, szódabikarbónát, kakaót összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal,
  3. Hozzáadjuk a mézet, a tojást. Annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  4. Kettévesszük a tésztát. A tészta egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk, s sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. A kihűlt vaníliás pudingot elkeverjük a tejföllel, s rásimítjuk a tepsiben lévő nyers lapra.
  6. A másik kinyújtott nyers lappal befedjük.
  7. Tűvel megszurkáljuk, s közepes lángon készre sütjük. 
  8. Teljes kihűlés után tetszőlegesen vágjuk. Leönthetjük csokimázzal is, azzal is nagyon finom. Vagy tortabevonóval.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 742
elküldve: 15
receptkönyvben: 505
elkészítve: 13/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Dézi

Mióta szakács: 2011.10.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kinder pingui, kinder tejszelet, kinder süti

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csuricsibe78
csuricsibe78 Sun, 2014-09-14 13:44

Épp most sül,nagyon várom,hogy kész legyen! :) Köszönöm a receptet! :)))

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Wed, 2013-11-06 22:22

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy tejföl helyett joghurtot is lehet használni a krémhez? Sürgős lenne!!
Előre is köszönöm a választ!

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Sat, 2013-11-23 12:37

Szia !Hogy őszinte legyek nem próbáltam, de szerintem nem, mert a joghurt állaga teljesen más mint a tejfölé. De lehet ki próbálom, és akkor megírom itt milyen lett.

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Sat, 2013-11-23 16:29

Már megcsináltam, joghurttal. A krém eléggé folyós maradt, lehet, hogy a joghurt miatt. Vagy arra is tudok gondolni, hogy még egy kicsit tovább kellett volna sütni. Na mindegy, azért elfogyott, elég gyorsan! :D Legközelebb tejfölt rakok bele, hátha akkor jó lesz a krém. De ettől eltekintve nagyon finom, köszönöm a receptet! :)

alcsika75
alcsika75 Tue, 2012-06-05 16:28

Kedves Dézi! A Lányom óvis gyereknapi programjára megsütöttem...annyi dicséretet kaptam, hogy gondoltam, megosztom Veled, akitől a receptet "kaptam" :-) Köszönöm szépen! Most lesz a ballagás...újra megsütöm :-)

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Fri, 2012-06-08 12:07

Kedves alcsika ! Nagyon örülök hogy elnyerte a tetszéseteket. További jó egészséget kívánok, és jó főzőcskézést sütögetést. Én az epres tortámmal arattam nagy sikert, Ádikám szülinapjára vitte az oviba.

Csutka89
Csutka89 Sat, 2012-04-21 11:48

Szia !

Nagyon tetszik a recepted :) Ma szeretném megsütni, viszont csak 2 személyre készítem, szerinted megfelezzem a hozzávalók mennyiségét ?

Köszönöm!

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Sat, 2012-04-21 13:24

Szia! Úgy az igazi ahogy le van írva. Ha 2személyre készíted felezd nyugodtan. De szerintem akkor kevés lesz mert nagyon finom :).Üdv: és jósütést

Csutka89
Csutka89 Sat, 2012-04-21 18:17

Elkészült :) Egy kicsit folyós a krém, nem tudom miért, de így is finom :) köszönöm!

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Sun, 2012-04-22 09:42

Szia csutka89! Nem tudom mit rontottál el, de ha követted a receptet nem lehet folyós a Krém.
Megvártad míg ki hűl a puding? Vagy valamelyik alapanyagból több lett a kelleténél. Próbáld újra meglátod másodszorra sikerülni fog.

Csutka89
Csutka89 Sat, 2012-04-21 13:40

Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál :)
Majd írok, hogy hogy sikerült :)
Szép napot!

Csutka89
Csutka89 Sat, 2012-04-21 12:19

Még egy kérdés :) Ha a két lapot előbb megsütném és csak utána tölteném meg a krémmel, akkor is jó lenne ? Vagy úgy az igazi, ahogy le van írva ?

Köszönöm!

uné51
uné51 Thu, 2012-03-15 14:33

Szia! Bocsi,h ilyenkor zavarok,de kb.hány perc lehet a sütésidő???Köszönöm!

atina
atina Sat, 2012-03-10 19:36

Nemrég sült meg, a langyos szélét már megkóstoltuk, isteni. Csokimáz került a tetejére. Ajánlom mindenkinek, gyorsan kész van, a tésztájával könnyű bánni. Kicsit türelmetlen voltam, a puding nem hűlt ki teljesen, de nem volt gond így sem a tejföllel. Én a cukor adagokat lecsökkentettem, viszont a krémbe kevertem egy evőkanál mézet is. Köszönöm a receptet.

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Sun, 2012-03-11 18:05

Nagyon szívesen Anita:) Örülök hogy ízlett. Én is kipróbálom hogy teszek mézet a krémbe.
Üdv: Dézi

Szimke28
Szimke28 Mon, 2012-03-05 12:10

Szió, érdeklődni szeretnék, hogy ennek a tésztája is igazán csak másnapra érik be? Köszi a választ! :)

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Mon, 2012-03-05 20:37

Szia Szimke 28 :) igen .Akkor az igazi.De pár óra múlva is szelhető már. Gyorsan elkészíthető és finom.Üdv:) Dézi

1708
finomliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 kk
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 10 dkg
méz 1 ek
tej 1 ek
tej 1 l
vaníliás pudingpor 3 csomag
cukor 12 ek
vaníliás cukor 2 teáskanál
tejföl 450 g
porcukor 1 ek
tortabevonó 10 dkg