Kókuszos habcsókos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
A habcsókhoz
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
63g kókuszliszt162 kcal
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
A krémhez
-
50g tej28 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
11g pudingpor43 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
11 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
25g lekvár/ dzsem70 kcal
Összesen
2286
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
A habcsókhoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
250g kókuszliszt648 kcal
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
A krémhez
-
200g tej112 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
45g pudingpor171 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
46 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
Összesen
9141
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
A habcsókhoz
-
9.6g tojásfehérje5 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
10g kókuszliszt26 kcal
A tésztához
-
16g finomliszt58 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
4.8g porcukor19 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
4g csokoládé22 kcal
A krémhez
-
8g tej4 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1.8g pudingpor7 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
11 kcal
Összesen
365
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 109.3 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 762.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 103.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 808 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 793 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
2286
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 143.3 g
Zsír
-
Összesen 437.3 g
-
Telített zsírsav 253 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3048.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 574 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 1127 mg
-
Nátrium 705 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1183.9 g
-
Cukor 727 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 413.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 448 mg
-
Retinol - A vitamin: 3171 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 755 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 573 micro
Összesen
9141
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
365
kcal
Hozzávalók
A habcsókhoz
-
6 db tojásfehérje
-
300 g porcukor
-
250 g kókuszliszt
A tésztához
-
400 g finomliszt
-
200 g vaj
-
120 g porcukor
-
1 db tojás
A krémhez
-
200 ml tej
-
1 tasak pudingpor
-
1 db tojássárgája
-
250 g vaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
100 g porcukor
Elkészítés
A habcsókhoz
- A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot,tovább verjük gőz fölött. Forrónak kell lenie,ha bele dugjuk az ujjunkat.
- Ekkor levesszük, és kanállal halmokat készítünk, kb. 4,5 cm-eseket. 110 fokon kb. 60 percet szárítjuk.
- A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk a habcsók méretére. Kivajazott tepsin megsütjük.
- A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a kristálycukrot, a tojássárgáját, a kakaót, és megfőzzük.
- A 10 dkg porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd amikor kihűlt a puding, összekeverjük.
- A tésztát megkenjük lekvárral, majd krémmel, és végül ráhelyezzük a kókuszos habcsókot.
- Csokoládébe mártjuk az alsó részével.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 12128
- Feltöltés dátuma: 2011. október 01.
Ajánló
A kókuszos habcsókot kell először elkészíteni. Van egy másik krém, amit én használok. 4 tojást 8 ek kristálycukorral gőz fölött (tejforralóban kemény habbá verjük habverővel. Amikor már jó forró és sűrű, beletesszük a kakaót. Még kb. 5 percig keverjük. Amikor kihűlt, 250 g vajjal habosra keverjük. Ez finomabb krém, legalább is nekünk! A másik krém az eredeti, de én inkább ezt használom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
helena26
458 recept
Nagyon finom ez a sütemény, megéri vele dolgozni.