Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bounty szelet Fahéjtól

Bounty szelet Fahéjtól
Bounty szelet Fahéjtól
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (74)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Névnapomra készítettem ezt a sütit a munkatársaimnak. Életemben először sütöttem, nagy lutri volt tehát. De minden jól sült el szerencsére, mert ízre is, állagra is, kinézetre is jó lett. Kollégáim legalábbis dicsérték, és a családomnak hagyott néhány szelet is rekord idő alatt elfogyott. Már csak azért is szeretni fogom ezután, mert nem hagyott cserben. Két könyvben találtam két hasonló receptet, azokat variáltam össze saját tapasztalataim és ízlésem szerint. Persze nem írtam le, hogyan is változtattam az arányokon. Gyorsan fel is teszem a Nosaltyra, nehogy elfelejtsem, miből mennyi volt az annyi.:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kókuszos réteghez

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és egy kikent, kilisztezett tepsibe tesszük.
  2. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd finoman belekeverjük a kókuszreszeléket. Ezt a masszát egyenletesen a tepsiben lévő tésztára kenjük. A barna tészta másik felét is kinyújtjuk, és a kókuszos masszára helyezzük.
  3. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  4. A tojássárgákat homogénre keverjük a liszttel és a cukor felével, a tejet fokozatosan adva hozzá. Állandóan kevergetve felfőzzük, és jól besűrítjük. Néha megkevergetve kihűtjük.
  5. A porcukor másik felét habosra keverjük a vajjal és a vaníliás cukorral, és a kihűlt főzött krémmel összekeverjük, hogy szép, csomómentes és könnyű legyen. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztára.
  6. Rövid időre hidegre tesszük.
  7. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük az étolajjal, és gyorsan, könnyed mozdulatokkal egy lapos késsel a sárga krém tetejére simítjuk. Gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel.
  8. Másnap, sőt harmadnap a legfinomabb. Éles, vékony pengéjű késsel szeleteljük, közben a kés pengéjét minden vágás után forró vizes szivaccsal áttöröljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x34 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 194 014
elküldve: 213
receptkönyvben: 2 259
elkészítve: 150/187
Facebookon megjelent: 5

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszos krémes, bountys krémes, kókuszos krémes sütemény

Hozzászólások (74)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ImeldaTamara
ImeldaTamara Fri, 2018-03-30 14:20

Most lett kész,nagyon nagyon fincsi volt!!Biztos sokszor fogom még elkészíteni! :D

simantimi
simantimi Wed, 2016-11-23 22:11

Elkészítettem tegnap, s ma ettük. Nagyon finom lett, köszönöm a világos, pontos receptet.
Egy 26 cm-es tortaformában csináltam meg végül, de a mennyiségeket nem változtattam meg. Így egy picit vastagabb a piskótarész, de egy nap várakozás után ez is kellemesen puha volt, s így viszont a kerek forma szuper jól tartotta magát azután is, hogy a tortagyűrűt leszedtem (kellő várakozási idő után). Mivel elég ügyetlen cukrász vagyok, nagy sikerélmény volt egy megfelelően kerek formájú, nem szétcsúszó, nem itt-ott lelapuló szülinapi torta megalkotása, s a szuper íz plusz bónusz volt a csodás látvány után. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2016-11-26 06:47

Szia!
Örülök, hogy szépre sikerült a tortád és az ízében sem csalódtál. Én is szoktam ilyesmit csinálni, hogy torta alakúra készítek egy-egy krémesebb sütireceptet. Ezek sose okoznak csalódást. :)
Szép hétvégét! Fahéj

perecicc
perecicc Mon, 2016-05-02 13:54

Kedves Fahéj!
Tortának szeretném elkészíteni ezt a sütit! De rétegezve szeretném! Mit gondolsz, ha az alját (miután kisült és kihűlt) ketté vágom, mármint a kókuszos rész felénél és úgy középre a krém, megoldható? Burkolni szeretném a tortám és nem tudom hogyan reagálna erre!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2016-05-02 18:06

Kedves Perecicc!
Az a baj az ötlettel, hogy ez a kókuszos réteg nagyon morzsalékos, laza. Attól tartok, nem bírná a kettévágást, szétesne. Viszont, mivel ebből a nagy tepsi sütiből két kisebb is kijönne, én lehet, hogy azt csinálnám, hogy kétszer egymás után megsütnék tortaformában fél-fél adagot (két barna réteg közt a kókuszos), aztán ezek közé menne a krém. Akkor szép csíkos is lenne :barna-fehér-barna- sárga krém -barna-fehér-barna. Én így próbálnám meg, de persze neked kell döntened. :)
Sok sikert! Üdv: Fahéj

perecicc
perecicc Mon, 2016-05-02 18:08

Értem, köszönöm! Erre az eshetőségre is gondoltam, csak félek, hogy így kevés lenne bele a krém! De azt hiszem emellett fogok dönteni! Köszi :)

Zsofica01
Zsofica01 Wed, 2015-04-29 15:54

Nagyon jó kis recept, mindenki dicsérte. :)
És tényleg harmadnap a legfinomabb ! :)
Köszönöm a receptet. :)

Krisztike127
Kriszike / Krisztike127 Thu, 2014-09-04 13:26

Szia Fahéj!

Nagy szerencsém lenne, ha már most látnád, és válaszolni is tudnál :D
Éppen csinálom a sütit, és a tésztával vannak gondjaim. Szanaszét reped amikor nyújtom, szinte lehetetlen 34x34osra nyújtani, mert elszakad. Valami alapanyagot rosszul mérhettem ki? Hogyan "javíthatnám" meg a tésztát? Próbáltam hozzá lisztet tenni, de nem segít. Lehet hogy a tejföl volt túl sok(2 evőkanál)
A tepsiben próbáljam meg nyújtani? Mert ha még sikerülne is kiszenvedni egy ekkora méretet, tutira nem tudnám felemelni.

Előre is köszi a választ, Kriszti

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2014-09-04 19:50

Kedves Kriszti!
Sajnos csak most jutottam gépközelbe. :(
Ha a tészta reped, akkor inkább túl száraz, tehát a liszt nem segít, hanem valami folyadék (pici tejföl, tej). Ha túlságosan képlékeny, nyúlik-málik, akkor kell bele még liszt. Sajnálom, ha nem sikerült, az ember tényleg akkor tudna igazán segíteni, ha látná a tésztát. Remélem, azért megoldottad valahogy, és nem ment el a kedved végleg ettől a recepttől.
Üdvözlettel: Fahéj

Krisztike127
Kriszike / Krisztike127 Fri, 2014-09-05 11:35

Köszönöm a választ! A végeredmény jó lett, finom is és sok is :P de megszenvedtem vele.
Ez ilyen linzertésztaféleség, ha jól tudom, nem nagyon vagyok ebben a tésztában otthon. Olyan érdekes volt, nyújtásnál repedt a széle, viszont középen meg mált :D Arra is gondoltam, hogy talán a tojás volt kevés bele, mert bár a dobozon M-es volt, elég kicsinek találtam, de ez már csak később jutott eszembe.

Végül is a tepsibe emelés után leszakadt néhány darabka, és azt a tepsiben ragasztottam össze :D de ez az elkészült sütin nem vehető észre, szépen összeállt.

Köszönöm a receptet, egy kis időre elment a kedv, de még valamikor biztosan megsütöm :)

Üdv, Kriszti

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-09-06 09:01

Ezt a tepsiben ragasztást ismerem. :))) Én is erre kényszerülök néhanapján, de működik a dolog, és ez a lényeg. :)
Szép hétvégét! Üdv: Fahéj

manitu21
manitu21 Sun, 2014-04-13 22:54

Tegnap elkészítettem, tökéletesre sikerült, ami azért igazán nagy szó, mert egyáltalán nem tudok sütni. Ez az első ilyen réteges-krémes sütim. Hinni sem akarom, hogy én csináltam :-) Annyira finom!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2014-04-15 17:43

Ennek nagyon örülök! Megtiszteltetés, hogy pont az én receptemet választottad első sütinek. :)
További sikeres sütés-főzést kívánok!
Üdv: Fahéj

toni0606
toni0606 Mon, 2013-12-30 21:23

Isteni finom! :) Nekem a tésztával gyűlt meg a bajom, de kitartottam és befejeztem.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-12-31 10:37

Ügyes vagy, hogy kitartottál. :) Nem kell azonnal a kukába dobni, ha valami nem úgy sikerül, mint a mesében.
Örülök, hogy ízlik a süti. Üdv: Fahéj

halfilé
Halfilé / halfilé Sun, 2013-11-03 10:14

Kedves Fahéj!

Nagyon tetszik a recepted, arra gondoltam,hogy torta formában szeretném elkészíteni a kisfiam szülinapjára. Szerinted úgy is elkészíthető?
Köszi a választ.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-11-03 10:31

Hát persze, csak akkor tortaformában süsd! Boldog szülinapot a kisfiadnak! :)
Üdv: Fahéj

trapiklari
trapiklari Thu, 2013-10-31 15:09

Ma már másodszor kell elkészítenem a héten. Az első adag pillanatok alatt elfogyott. Köszi a receptet, a családom kedvence lett.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-10-31 18:00

Igazán nincs mit! Ha már kétszer is elkészítetted, akkor biztos, hogy ízlik. :)
Üdv: Fahéj

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-10-29 20:52

Nem soká lesz a névnapom, szeretnék én is egy ilyen tányérnyi mennyiségű sütit. A masnival ne bíbelődj:) Beugranék érte, vagy mentsem el????:DDDD Puszim: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-10-29 21:52

Oké!:))) Ugorjál csak! De lehet, hogy az túl nagy ugrás lenne, szóval előrelátóbb dolog elmenteni... :)
Tényleg, milyen jó lenne, szívesen meglepnélek egy tál sütivel névnapodra. Gondolatban küldöm is! Még masni is van rajta, gondolatban nem is kellett vele annyit bíbelődni. :))) És boldog névnapot!!!!!
Puszi: Fahéj

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-10-29 22:01

Huhhhhhhhh, most néztem csak meg. Tényleg nagyot kéne ugrani, így elmentettem:)) De majd decemberben csapunk egy nagy virtuális sütinapot:)))) A naptárban legalább nem vagyunk messze egymástól:D Puszi:)

bezsu17
bezsu17 Sat, 2013-09-14 10:43

Elkészítettem és valami isteni finom lett. :))
Köszönöm

Ildike02
Ildike20 / Ildike02 Sat, 2013-08-10 19:29

Elkészítettem és nagyon ízlett. Annyi baja volt,hogy a sárga krém folyós maradt, máskor szerintem pudingot is teszek bele :)

halfilé
Halfilé / halfilé Tue, 2013-12-03 09:55

Én is így jártam , pedig legalább fél órát kevergettem. Majd beletettem a pudingport,de még akkor sem volt az igazi.
Legközelebb nem vacakolok, csak simán pudingporból főzök rá egy krémet. Egyébként jó a recept. Annyit még,hogy a töltelékbe kevesebb kókuszt kell tenni,mert elég száraz így.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-12-03 23:31

Kedves Halfilé!
Nem értem ezt a krém problémát. Én ha 3 dl tejbe 3 ek (természetesen púpozott ek) lisztet keverek, az már eleve nem híg. A 6 tojássárga meg még sűrít rajta. Az az érdekes, hogy nekem 6 tojássárga magában még a másfél l tejet is elég sűrű madártejjé varázsolja. Mikor főzött krémet készítek, 4 ek liszt 5 dl tejet annyira besűrít, hogy megáll benne a kanál. Egyszerűen nem tudom elképzelni, miért nem sűrűsödik be nektek. A kókuszról meg csak annyit, hogy egyikünk száraznak ítéli, másikunknak meg pont jó. Utóbbi vagyok én. Ezért is tettem így fel a receptet. Kevesebb kókusszal, pudingporral az már egy másik recept. De ez igazán nem gond. Szerintem töltsétek fel a Nosaltyra azt a változatot is. :) Biztos sokaknak az lesz a megfelelő.
Üdv: Fahéj

halfilé
Halfilé / halfilé Thu, 2013-12-05 12:15

Kedves Fahéj!
Hozzászólásomat ne kritikának vedd , kérlek, nem annak szántam. Simán egy vélemény volt , és én sem értem miért nem állt össze, pedig már 15 éve főzök és a recept összetevői alapján én is úgy gondoltam, ennek működnie kell. Azért még el fogom készíteni az én variációmban is , de az alapötlet a tied. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-08-11 12:27

Érdekes, mert nekem inkább még kissé túl kemény is a krém. Sebaj, ha pudinggal neked jobb az eredmény, mért ne tennéd bele. :) Ha ízlett, akkor érdemes teljesen "magadra szabnod" a receptet.
Üdv: Fahéj

Jeanette21
Jeanette21 Wed, 2013-03-27 07:55

egyszerüen imádoom! :) tökéletes úgy ahogy van,reggel készitettem nem birtam várni egy napot Sem...este felvágtam és igy is finom puha Volt, :) köszönet és hála ezért a tuti receptért :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-03-27 14:17

Igazán nincs mit! Mi is imádjuk, nagyon fincsi és eteti magát.
Üdv: Fahéj

tiramisu95
tiramisu95 Sun, 2013-03-17 17:02

Ez a süti valami isteni!!!:) alig birtam abbahagyni...
biztos elfogom még készíteni párszor :)
Köszönöm a receptet!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-03-17 20:40

Igazán nincs mit! Jó azt olvasni, hogy sokaknak bevált. :)
Üdv: Fahéj

gasztronagyi
gasztronagyi Mon, 2013-02-25 15:30

Istenien néz ki, elmentettem a receptkönyvembe. Hamarosan el is fogom készíteni. Biztosan nagyon fincsi. Nem tudom mi lesz így a fogyókúrámmal, mert mellettem nem lesz biztonságban:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-02-25 17:01

:) Aki a kókuszt, a vaníliát és a csokit szereti, az ezt is fogja. Ja, és nem tudom, vígasztal-e, de ez a süti mellettem sincs biztonságban... :)
Üdv: Fahéj

1088
finomliszt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
margarin 12.5 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojásfehérje 6 db
porcukor 15 dkg
kókuszreszelék 25 dkg
tojássárgája 6 db
finomliszt 3 evőkanál
tej 3 dl
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
kókuszreszelék 5 dkg