r
Nosalty Logó

Kókuszos-csokis rizskoch

NS
Kókuszos-csokis rizskoch
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rizshez

Sütéshez

Pudinghoz

871
Kalória
18.2g
Fehérje
107.3g
Szénhidrát
40.5g
Zsír
145.6g
Víz
137.9g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
27.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rizshez

Sütéshez

Pudinghoz

Összesen 871 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rizshez

Sütéshez

Pudinghoz

Összesen 3477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rizshez

Sütéshez

Pudinghoz

Összesen 188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    145.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 871 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3483.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1188 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    429.1 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    582.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    861 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 3477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

Rizshez

  1. Rizs elkészítése:
  2. Feltesszük a rizst főni, dupla annyi vizet teszünk hozzá, mint amennyi a rizs. Ha beszívta a vizet, hozzáadjuk a kókusztejet, a cukrot és a lime levét.
  3. Időközönként megkavarjuk a rizst, majd ha megfőtt, letakarva állni hagyjuk még 10 percig.
  4. Sütés előkészítése:
  5. Szétválasztjuk a tojássárgát és a fehérjét.
  6. A tojássárgát felverjük a cukorral és 1 evőkanál margarinnal,majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és az apróra vágott csokit.
  7. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  8. A rizshez adjuk a tojássárgás masszánkat, óvatosan keverjük össze, a rizs ne törjön szét.
  9. A felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk a rizsbe óvatosan.
  10. Kikenjük a tepsitmargarinnal, zsemlemorzsát szórunk rá, és beletesszük a rizst.
  11. Puding elkészítése:
  12. Bögrében kis tejjel csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a forró tejhez.
  13. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagymamám gyakran csinált nekünk rizskochot, bár az nekem valahogy sosem volt elég érdekes. Ez volt az első alkalom, hogy én csináltam a rizskochot, és mondhatom, kicsit sem lett unalmas. Egyszerre édes és savanykás, csokipudinggal pedig egyszerűen nagyon finom. Mindenkinek ízlett a családban. 

További receptek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek