Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Két emelet boldogság

Két emelet boldogság
Két emelet boldogság
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (73)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kicsit macerás süti, de a végeredmény megéri a fáradozást! Másnapra nagyon jól összepuhul, és jól lehet szeletelni. Garantáltan el fog fogyni!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz.
  2. A tésztát három részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. (kb. 40 cm x 20 cm-esre)
  3. Erős tűzön, tepsi hátán világosra sütjük. (Vigyázzunk nagyon könnyen megég!) Laponként kb 10 perces sütési idővel számolhatunk.
  4. A tejet a pudingporral és a liszttel sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  5. A vajat kikeverjük a cukorral, majd alaposan hozzákeverjük a kihűlt pépet. Két részre osztjuk.
  6. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a darabolt barackot, vagy zselét.
  7. Kevés rumot adunk a krémhez.
  8. Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével, és rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát.
  9. Rákenjük a maradék kakaós krémet.
  10. Rátesszük a második lapot.
  11. Erre kenjük a barackos krémet,és befedjük a harmadik lappal.
  12. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót és a tetejére simítjuk.
  13. Másnap szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 278 031
elküldve: 58
receptkönyvben: 3 147
elkészítve: 35/70
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

Hozzászólások (73)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Luna
Luna Tue, 2012-09-25 18:24

Többször elkészítettem már ezt a sütit és mindig óriási sikert arat. Szóval épp itt az ideje, hogy megköszönjem ezt a csodálatos receptet. A sütemény mennyei, dekoratív, nagyon finom.
Köszönöm szépen!

szaboadel
szaboadel Wed, 2012-08-15 15:53

Kedves Mária!
Köszi a receptet, nagyon jól néz ki és gondolom, hogy ízre is finom, elmentettem a
receptkönyvembe és ki fogom próbálni, annak ellenére, hogy nem vagyok első osztályú
sütő, de bízom benne, hogy nekem is sikerül, valamilyen szinten.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2012-08-18 17:04

Kedves Adél! Valóban gyakorlat teszi a mestert, de jó recepttel nem nagyon lehet mellé fogni. Próbálkozz bátran, mert biztos sikerülni fog! Jó nyarat ! Marika

fr95
fr95 Wed, 2012-06-06 21:10

Ma csináltam meg a sütikét. Kicsit szétszórt voltam és a második lapot leejtettem, úgyhogy ahelyett csináltam gyorsan egy piskótát. A recept egyébként nagyon egyszerűen elkészíthető. Meglepően hamar végeztem a malőrrel együttvéve is. Alig bírom ki, hogy ne kóstoljam meg reggelig!!

orsibence
orsibence Sun, 2011-10-02 14:24

Amennyire ránézésre "macerásnak" tűnik,annyira nem az,viszont a sok dícséretből amit kaptam érte,Neked is "küldök",kedves Marika!
Nagyon köszönöm a receptet!
:-)

varadizsike
vzsike / varadizsike Thu, 2011-08-04 13:21

Nagyon köszönöm ezt a fenséges süti receptet, a családom és kollégáim is imádják, gyorsan kész van és isteni finom, nem beszélve arról, hogy még mutatós is. Én eleve sütőpapíron nyújtom ki megfelelő méretre.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2011-07-24 21:03

Szia Lacata!
Megszoktam kenni olvasztott zsírral vagy olajjal a tepsi hátát, mert akkor sokkal könnyebben jön le róla a megsült tészta.Az én régi sütőmön nincs hőfok kijelző, de 180-200 fokot jelent.
Figyelni kell, hogyha pirul a tészta akkor már jó. Elég gyorsan sül.
A torta bevonó nagy tábla.Üdv Marika

Lacata
Lacata Sun, 2011-07-24 20:24

Szia!
Az erős tűz hány fokot jelent gázsütő esetében ill. a tepsi tetejét ki kell vajazni? Köszi a választ.

Darklight
Darklight Thu, 2011-06-23 13:07

Köszi szépen! :) Remélem sikerülni fog! Majd megírom, ha érdekel... :)
Addig is minden jót és köszi a receptet! ;)

Darklight
Darklight Wed, 2011-06-22 12:04

Sziasztok!

Szeretném megsütni ezt a sütit, de sajnos ezekkel a tepsi hátán sütött lapokkal nem szoktam boldogulni, pedig már több éve mániám a sütés... Mindig túl vékony és törik. Nincs valam tippetek, hogy ezt hogyan tudnám elkerülni? Ha raknék alá sütőpapírt az segítene? Kb milyen vastag kell legyen a tészta? Előre is köszi a választ!
Üdv: Darklight

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2011-06-22 16:36

Szia Darklight!
Ha könnyebb neked nyújtsd a tészta lapot szilikonos sütőpapíron, és azzal együtt tedd a tepsi hátára.
Vannak sütik amit valóban nehéz kinyújtani és levenni a tepsiről.Nekem van egy trükköm. Nem lecsúsztatom a tésztát a tepsi hátáról, hanem egy gyors és ügyes mozdulattal átfordítom a tepsit, és akkor a tészta nem tud eltörni.Előtte azért megbizonyosodom egy késsel alányúlok, hogy nem e ragadt oda.Nem kell a lapokat hajszál vékonyra nyújtani 2-3 mili vastagra szoktam.Remélem tudtam segíteni. Marika

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2011-06-01 19:09

A Tescoban szoktam venni babapiskótát,és azt szoktam használni a sütihez.Ha jól emlékszem akkor kb 20 db van benne. Nem kell túl szorosan rakni mert a hézagot kitölti a krém.
Remélem tudtam segíteni! Puszi Marika

Snowflake73
Snowflake73 Wed, 2011-06-01 16:31

Kérdésem lenne a sütivel kapcsolatban: Mit jelent az, hogy 1 cs. babapiskóta kell hozzá? Kb. hány darabot jelent ez? Milyen sűrűn kell lerakni őket? Szorosan egymás mellé, vagy kis hézaggal?

Köszönöm a segítséget előre is.

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Sat, 2011-05-14 12:49

Jól van, összeállt:) kicsit macerás,de megéri,mert tényleg nagyon finom és szép:) Köszi a receptet!

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Fri, 2011-05-13 19:07

Nekem is eltörött sajnos, sok volt a 10 perc, kb 5 perc alatt megsült,de nem baj, úgyis megpuhul. Nekem nem lett ilyen szép sajnos, lehet hogy túl vékony lett a tészta? Remélem holnapra szebb lesz, bár az íze isteni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-29 11:07

Mária 0725 .Igazad lett úgy ették ,mint a sáskák .

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-23 14:44

Meg sütöttem félig sikerült mert egyik lap el tört így ez lett a középső lap :)

tmalinakne@yahoo.com
tmalinakne@yahoo.com Fri, 2010-09-10 09:26

Nagyon mutatós süti, de legközelebb vigyázz arra, hogy minden alapanyagot tüntess fel, mert egy kezdő háziasszony nem tudja, hogy babapiskóta is kell bele, mert az alapanyagoknál nem tüntetted fel. Nagyon inycsiklandozó látvány, megsütöm hamarosan.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-29 15:26

Aug 22-én a szülinapomra sütöttem meg óriási sikere volt.Köszönöm a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-28 20:32

Nekem nagyon tetszik ez a sütike biztos hogy meg fogom csinálni ,és biztos vagyok abban is hogy finom lesz ,nagyon jól van kitalálva nagyon mutatós.

anyamaci 22
anyamaci 22 Sat, 2010-06-26 20:28

Ma megsütöttem,nagy sikert aratva vele családom körében.Nem is "macerás",és bő két óra múlva már ehető volt,annyira megpuhult.Nagyon finom és nagyon mutatós,köszönöm ezt a remek receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-26 21:20

Sziasztok! Vasárnap megsütöttem, nagy sikerem volt vele. Ez a sütemény nem csak nagyon finom, de nagyon mutatós is. Nagyon köszönöm.

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Wed, 2010-05-05 17:37

Bogi!
Köszi,hogy válaszoltál. Lelkes olvasója vagyok az oldalnak,de bátorságom csak most lett,hogy én is küldjek be recepteket. Akkor türelmesen várok. Még egyszer köszi. Üdv Betti

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Mon, 2010-05-03 17:08

Tudnátok nekem segíteni. nem rég regisztráltam,és raktam fel egy receptet is,de sajnos nem jelenik meg a már feltöltött receptek közt

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-05-03 21:54

Szia Betti!Nagyon sok receptet küldünk be naponta.Ezeket feldolgozzák és szép sorban felkerül az oldalra a beküldéstől számítva 7-10 nap is eltelik de legyél türelmes.A saját oldalak-ra kattintva meglátod fel van -e már dolgozva onnan még1-2 nap.Üdvözöllek az oldalon,jó főzőcskézést.Üdv:Bogi

sutyi83
sutyi83 Wed, 2010-04-14 21:46

Anyukám megcsinálta, NAGYON finom volt, köszönjük a receptet! :)

Ronchica
Ronchica Mon, 2010-04-12 23:48

Kedves Mária!Rettenetesen köszönöm szépen ezt a remek receptet. Már hetek óta szemezgettem vele, de megmondom őszintén egy kicsit féltem tőle...kár volt, mert szerintem nem is olyan bonyolult mint amilyennek elsőre tűnik. Óriási sikert arattam vele!!!!!A párom már most azt kéri, hogy legközelebb is ezt süssek :-).Én mindent úgy csináltam, ahogy írtad és nem volt semmi gondom az arányokkal, nekem minden elegendő mennyiségű volt.

YKata
YKata Sat, 2010-04-03 22:04

Nagyon fincsi a süti (nagy sikere volt), de én legközelebb dupla adag krémet teszek bele. A recept tökéletes, köszönöm!!! :)

Nagy Zsuzsi
Nagy Zsuzsi Thu, 2010-04-01 15:51

Én a zselé cukor helyett saját készítésű birsalmasajtot aprítok bele a család nagyon szereti ezt a sütit ünnepeken készítjük kiadós,szép napot mindenkinek.

Nagy Zsuzsi
Nagy Zsuzsi Thu, 2010-04-01 15:50

Én a zselé cukor helyett saját készítésű birsalmasajtot aprítok bele a család nagyon szereti ezt a sütit ünnepeken készítjük kiadós,szép napot mindenkinek.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-03-25 11:46

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy mennyi rumba és mennyi ideig kell áztatni a babapiskótát? Gondolom, csak bele kell mártani, de mennyi rumba? Sütőrum lehet vagy igazi szeszbe? :))
A másik kérdés, hogy mi az a zselécukor? Milyen néven lehet kapni? Mennyi kell belőle?
Előre is köszönöm a választ! Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. :)

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2010-03-25 18:50

Kedves Kata!
Zselé cukrot kapsz az élelmiszerboltokban. Én a Tescoban szoktam venni, a cukorkák között keresd.
Rumból mind a kettőt használhatod. Ha gyerekek nem fogyasztják készítheted valódi rummal is.Nem kell nagyon beleáztatni a piskótát.
Ha a piskóta nagyon kemény és száraz lenne, tegyél 2-3 dl tejbe 0,5 dl rumot és abba mártsd bele.
Készítheted sütőrummal is, ha nem akarod, hogy alkoholos legyen.Jó sütést ! Marika

2307
finomliszt 50 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 2 db
méz 4 ek
sütőpor 1 csomag
tej 2 ek
gyömbér 0 ízlés szerint
margarin 1 ek
tej 7 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
finomliszt 2 evőkanál
vaj 25 dkg
porcukor 20 dkg
őszibarack konzerv 10 dkg
rum 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
babapiskóta 20 dkg
tortabevonó 15 dkg