Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai krémes Mandi konyhájából

Amerikai krémes Mandi konyhájából
Amerikai krémes Mandi konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokszor megsütöttem már ezt a habos süteményt. A család kedvence. Ebből még sohasem maradt. Ajánlom ebéd utánra, uzsonnára, vendégségbe. Nem fogunk mellé, ha elkészítjük. Ajánlom mindenkinek! Fogyókúrázók a cukrot pótolhatják édesítővel is.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
  2. A nagy gáztepsit béleljük ki szilikonos sütőpapírral a sütéshez.
  3. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A 3 csomag vaníliás pudingot 7 dl vízzel felfőzzük, majd 6 evőkanál cukorral és 2 vaníliás cukorral édesítjük. A 7 db tojásfehérjét az 5 kanál cukorral felverjük. Még melegen a kettőt összekeverjük.
  4. A kisült piskótára rákenjük a krémet, és még 10 percig 150 fokon sütjük. Ezalatt a krém keményedni fog.
  5. A hulala habtejszínt felverjük a cukorral. A felvert tejszínt rásimítjuk a krém tetejére.
  6. Végül reszelt csokoládéval megszórjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: nagy gáztepsi cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 124 459
elküldve: 36
receptkönyvben: 890
elkészítve: 84/84
Facebookon megjelent: -

szakács

Mandi

Mióta szakács: 2013.11.04.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes szelet, habos krémes sütemény, vaníliás-tejszínes krémes süti

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregó Bianka
Gregó Bianka Tue, 2016-07-19 20:18

Sziaa !
Én cukrász vagyok de ilyen fajta krémest még nem ettem, megcsináltam és naggyon jóó !! mindenki nagyon dicsérte a családban és mindenkinek nagyon ízlett :)
(olvastam a fenti kommentekben hogy csomos lett a puding, azért hogy ne legyen csomos ugy lehet megfőzni könnyen hogy a 5dl vizet felrakod a cukorral forrni és a maradék 2dl vízbe belekevered a 3 tasak pudingport , ha forr a víz ezt belekevered amig nem lesz sürü és kész is, nem marad csomos .. szakmai tanács ) próóbáljáátok ki ;)

Craftimea
Craftimea Fri, 2016-03-25 19:22

Kedves Mandi, megpróbáltam 3 csomag (dr. Oetker) vaníliás pudingport felfőzni 7 dl vízben, úgy bekövesedett... Szerintem elírás történt a hozzávalóknál, mert impássziböl 70 ml (7 dl) vízből 3 tasak pudingot főzni. Így 70 dl vízzel főztem meg.
Ahogy látom erre senki sem panaszkodott :D Lehet, hogy csak én nem jöttem rá hogyan kell.
Most hűl a lerben, belecsippentettem a krémesbe, nagyon ízlik! Remélem sikerült a recepted, mert nagyon tetszik, hogy egyszerű és ízletes.

monguuuzy
monguuuzy Sun, 2018-01-28 14:01

Szia!
Nem kötekedésből, de a 70 ml az nem 7 dl. a 700 ml a 7 dl, és a 70dl pedig 7 l, amit kétlek, hogy te 7l vízből főzött pudingot pakoltál rá a piskótádra. :)

Keti27
Keti27 / Keti27 Sun, 2016-04-17 21:04

Igen, ezt én sem értettem... Megnéztem más amerikai krémes recepteket, ott 2 csomaggal készül.

Éci40
Éci40 Fri, 2015-04-03 16:06

Nekem az nem egyértelmű, hogy a tésztához csak a tojássárgáját írja, pedig a piskótához kell a fehérje is!
Akkor ezzel most mi a helyzet?

Velleda
Velleda Sat, 2015-02-07 18:46

Én most álltam neki,sül a tészta, és emiatt bizonytalanodtam el, hogy mennyire süljön meg, hogy még utána 10 percet a krémmel is sül???

Allana
Allana Sun, 2015-01-18 18:53

Akinek így "ízetlen" vagy "édestelen", javaslom, hogy a pudingot víz helyett tejjel készítse! Jó ez a recept, de én mindig tejjel keverem el a pudingport és így mintha gazdagabb íze lenne :)

tamarika
tamarika Fri, 2014-10-17 15:58

Segítséget kérek! Csomós maradt a puding a
tojásfehérjés habban, bármeddig kevertem, pedig nagyon finom és mutatós lenne. Mit csináljak, hogy sima legyen a habos krém?

Csiga27
Csiga27 Tue, 2014-07-22 19:56

Elkészítettem, nagyon-nagyon finom lett! :) Köszönöm a receptet!

Virágh Bea
Virágh Bea Sun, 2014-04-13 18:09

Nekem ízlik, bár kissé édestelen, de ez lehet, hogy az én hibám, fél adagot készítettem, nagyjából felezve a hozzávalókat. Legközelebb megcsinálom teljes adaggal is, mert finom.

dorcyka45
dorcyka45 Wed, 2014-03-19 18:18

Én pontosan a recept alapján készítettem el, nem lett jó, sőt ízetlen...

mandi45
Mandi / mandi45 Fri, 2014-03-21 15:02

Kedves dorcyka45! Sajnálom, hogy nem sikerült jól elkészítened! Nálam mindig nagy sikert arat, és ízlik. Ne add fel! Sok sikert kívánok: Mandi

akkaja
akkaja Fri, 2014-01-24 18:16

Hát ez nagyon jó! Most sütök egyet karamellás pudinggal is! :)

mandi45
Mandi / mandi45 Fri, 2014-03-21 15:04

Jó ötletet adtál, legközelebb én is megpróbálom így elkészíteni. Üdvözlettel: Mandi

claudia1988
claudia1988 Thu, 2014-01-16 20:39

Kedves Mandi!
Az amerikai krémes receptje teljesen jó, még én is eltudtam készíteni pedig nekem a sütés sose sikerül. Viszont a receptben egyetlen hiba van méghozzá az, hogy a habtejszínt felverjük cukorral és rásimítjuk a krém tetejére, nem írta, hogy kell bele habfixáló, mert én pontról pontra készítettem el és habtejszín teljesen lecsöpögött a krémről. Tehát a habfixáló is kellene bele, szerintem!

mandi45
Mandi / mandi45 Fri, 2014-03-21 15:07

Kedves claudia1988! A recept nem hibás. Én HULALA dobozos tejszínnel készítettem, ahogy a receptben is írtam, és csak ezzel lesz kemény a hab, ebbe nem kell habfixáló. Sok sikert kívánok a további próbálkozáshoz. Üdvözlettel: Mandi

414
tojássárgája 7 db
porcukor 18 dkg
víz 15 evőkanál
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás pudingpor 3 tasak
víz 7 dl
cukor 6 ek
vaníliás cukor 2 csomag
tojásfehérje 7 db
cukor 5 ek
növényi habtejszín 5 dl
porcukor 3 ek
csokoládéforgács 10 dkg