r
Nosalty Logó

Amerikai krémes Mandi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Amerikai krémes Mandi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 416 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4973 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 196 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 416 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6042.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1226 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2365 mg
  • Nátrium
    1860 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.5 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1174.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1606 micro
Összesen 4973 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
  2. A nagy gáztepsit béleljük ki szilikonos sütőpapírral a sütéshez.
  3. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A 3 csomag vaníliás pudingot 7 dl vízzel felfőzzük, majd 6 evőkanál cukorral és 2 vaníliás cukorral édesítjük. A 7 db tojásfehérjét az 5 kanál cukorral felverjük. Még melegen a kettőt összekeverjük.
  4. A kisült piskótára rákenjük a krémet, és még 10 percig 150 fokon sütjük. Ezalatt a krém keményedni fog.
  5. A hulala habtejszínt felverjük a cukorral. A felvert tejszínt rásimítjuk a krém tetejére.
  6. Végül reszelt csokoládéval megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: nagy gáztepsi
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 138890
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon sokszor megsütöttem már ezt a habos süteményt. A család kedvence. Ebből még sohasem maradt. Ajánlom ebéd utánra, uzsonnára, vendégségbe. Nem fogunk mellé, ha elkészítjük. Ajánlom mindenkinek! Fogyókúrázók a cukrot pótolhatják édesítővel is.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

ghfhfghfgh

witch

hahaha, en is pont erre gondoltam.....:o)

Törölt felhasználó

Kedves Mandi! Az amerikai krémes receptje teljesen jó, még én is eltudtam készíteni pedig nekem a sütés sose sikerül. Viszont a receptben egyetlen hiba van méghozzá az, hogy a habtejszínt felverjük cukorral és rásimítjuk a krém tetejére, nem írta, hogy kell bele habfixáló, mert én pontról pontra készítettem el és habtejszín teljesen lecsöpögött a krémr?l. Tehát a habfixáló is kellene bele, szerintem!

Törölt felhasználó

Kedves claudia1988! A recept nem hibás. Én HULALA dobozos tejszínnel készítettem, ahogy a receptben is írtam, és csak ezzel lesz kemény a hab, ebbe nem kell habfixáló. Sok sikert kívánok a további próbálkozáshoz. Üdvözlettel: Mandi

akkaja

Nekem nem csöpög... így jó, ahogy van! :) Köszi

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen akkaja. Üdvözlettel: Mandi

akkaja

Hát ez nagyon jó! Most sütök egyet karamellás pudinggal is! :)

Törölt felhasználó

Jó ötletet adtál, legközelebb én is megpróbálom így elkészíteni. Üdvözlettel: Mandi

beltekyrozy

Sikerült elkészítenem :)

Törölt felhasználó

Gratulálok és örülök neki. Ügyes vagy! Üdvözlettel: Mandi

Törölt felhasználó

Én pontosan a recept alapján készítettem el, nem lett jó, s?t ízetlen...

Törölt felhasználó

Kedves dorcyka45! Sajnálom, hogy nem sikerült jól elkészítened! Nálam mindig nagy sikert arat, és ízlik. Ne add fel! Sok sikert kívánok: Mandi

Virágh Bea

Nekem ízlik, bár kissé édestelen, de ez lehet, hogy az én hibám, fél adagot készítettem, nagyjából felezve a hozzávalókat. Legközelebb megcsinálom teljes adaggal is, mert finom.

Csiga27

Elkészítettem, nagyon-nagyon finom lett! :) Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Segítséget kérek! Csomós maradt a puding a tojásfehérjés habban, bármeddig kevertem, pedig nagyon finom és mutatós lenne. Mit csináljak, hogy sima legyen a habos krém?

Allana

Akinek így "ízetlen" vagy "édestelen", javaslom, hogy a pudingot víz helyett tejjel készítse! Jó ez a recept, de én mindig tejjel keverem el a pudingport és így mintha gazdagabb íze lenne :)

Törölt felhasználó

Én most álltam neki,sül a tészta, és emiatt bizonytalanodtam el, hogy mennyire süljön meg, hogy még utána 10 percet a krémmel is sül???

Törölt felhasználó

Nekem az nem egyértelm?, hogy a tésztához csak a tojássárgáját írja, pedig a piskótához kell a fehérje is! Akkor ezzel most mi a helyzet?

Törölt felhasználó

Kedves Mandi, megpróbáltam 3 csomag (dr. Oetker) vaníliás pudingport felf?zni 7 dl vízben, úgy bekövesedett... Szerintem elírás történt a hozzávalóknál, mert impássziböl 70 ml (7 dl) vízb?l 3 tasak pudingot f?zni. Így 70 dl vízzel f?ztem meg. Ahogy látom erre senki sem panaszkodott :D Lehet, hogy csak én nem jöttem rá hogyan kell. Most h?l a lerben, belecsippentettem a krémesbe, nagyon ízlik! Remélem sikerült a recepted, mert nagyon tetszik, hogy egyszer? és ízletes.

Keti27

Igen, ezt én sem értettem... Megnéztem más amerikai krémes recepteket, ott 2 csomaggal készül.

monguuuzy

Szia! Nem kötekedésb?l, de a 70 ml az nem 7 dl. a 700 ml a 7 dl, és a 70dl pedig 7 l, amit kétlek, hogy te 7l vízb?l f?zött pudingot pakoltál rá a piskótádra. :)

Törölt felhasználó

Sziaa ! Én cukrász vagyok de ilyen fajta krémest még nem ettem, megcsináltam és naggyon jóó !! mindenki nagyon dicsérte a családban és mindenkinek nagyon ízlett :) (olvastam a fenti kommentekben hogy csomos lett a puding, azért hogy ne legyen csomos ugy lehet megf?zni könnyen hogy a 5dl vizet felrakod a cukorral forrni és a maradék 2dl vízbe belekevered a 3 tasak pudingport , ha forr a víz ezt belekevered amig nem lesz sürü és kész is, nem marad csomos .. szakmai tanács ) próóbáljáátok ki ;)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek