r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes tarka szelet

VnéEdit
Kókuszkrémes tarka szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kevert tésztához

A krémhez

Mázhoz

1116
Kalória
15g
Fehérje
117.7g
Szénhidrát
66.1g
Zsír
38.9g
Víz
191.6g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
68.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kevert tésztához

A krémhez

Mázhoz

Összesen 1116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kevert tésztához

A krémhez

Mázhoz

Összesen 8934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kevert tésztához

A krémhez

Mázhoz

Összesen 342 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    528.9 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    1533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7811.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    2182 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2942 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    941.3 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    310.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1811 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 8934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

A kevert tésztához

  1. A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzá adjuk az étolajat, majd a tejjel váltakozva a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tészta ¾ részét bele öntjük. A tepsit egy kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen legyen benne a sárga massza.
  3. A maradék anyaghoz hozzá keverjük a kakaóport és a tepsiben várakozó tésztára egyenletesen ráöntjük. Fogunk egy villát a kezünkbe és nyolcasokat írunk le a tésztába. Tehát a kakaós masszát bele „fésüljük” a sárga masszába.
  4. 200 fokra melegítet sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor szilárd a teteje, egy fóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen a sütemény teteje. Mindenkinek más a sütője, javaslom, hogy TŰPRÓBÁIG süsse!
  5. A krémhez a tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és vajjal habosra keverjük. A megsült, kihűlt tésztára simítjuk a krémet és a csokoládékkal bevonjuk.
  6. Az étcsokoládét 1 ek olajjal mikróban felolvasztjuk. Úgyszintén a fehér csokoládét is az 1 tk olajjal. A krémre csurgatjuk először az étcsokoládét, majd hosszában és keresztben is a fehér csokoládét vékony csíkokban. A kés hegyével a fehér csokoládét a barnába húzogatjuk. Hűtőbe tesszük. 1 óra múlva, ha jól lehűlt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38

Vasárnapi süteményünk volt. Krém nélkül is el tudom képzelni, egyszerű kevert tésztának. Nagyon finom volt.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek