Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszkrémes csokoládés torta

Kókuszkrémes csokoládés torta
Kókuszkrémes csokoládés torta
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húgom születésnapi kívánsága teljesült ezzel a tortával. Valami kókuszosra és csokisra vágyott egyben... hát, megkapta... :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A kókuszos krémhez

A csokoládés krémhez

ajánlat

Kellően tápláló, magas ízfokozatú desszert :) Csokoládé- és kókuszkedvelő ínyenceknek jó szívvel ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta elkészítése: A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk.
  2. A fehérjét csipet sóval el kezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a 8 ek cukrot. Ha a hab már nagyon kemény, akkor hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Vajjal kikent, lisztezett tortaformába öntjük a masszát.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Fehér krém elkészítése: A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a kókuszkrémet.
  6. A gőz felől levéve gyakran kevergetjük, és ha kellőképpen kihűlt, hozáadjuk a mascarponét és a kókuszreszeléket. A kemény habbá felvert tejszín felével egyneműre keverjük, felhasználásig hűtőben tároljuk.
  7. Barna krém elkészítése: Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk. A gőz felől levéve gyakran kevergetjük, ha már nem forró, hozzáadjuk a mascarponét és szükség szerint a kakaóport. A kemény habbá felvert tejszín másik felével egyneműre keverjük, felhasználásig hűtőben tároljuk.
  8. Torta összeállítása: A kész piskótát, miután teljesen kihűlt, tortavágó, vagy nagy pengéjű éles kés segítségével 3-4 lapra vágjuk.
  9. Az alsó lapot megkenjük a kókuszos krémmel, ráhelyezzük a második lapot, ezt megkenjük az étcsokis krémmel, erre helyezzük a harmadik lapot, erre ismét kókuszos krém kerül, stb. (A krémekkel úgy gazdálkodjunk, hogy ha nem marcipánnal akarjuk bevonni, akkor maradjon belőlük erre a célra.)
  10. Díszítjük, tálalásig hűtőben, vagy hideg helyen tartjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 483
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mascarponekrémes torta, kókuszos torta, csokoládétorta kókuszos krémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

betti77
betti77 Mon, 2012-04-16 17:04

kedves Edina
nem lehet valamivel helyettesíteni a kókuszkrémet, valami ehhez hasonlóval?

Csibedina
Csibedina / Csibedina Mon, 2012-04-16 20:27

Szia Betti,
Lehet kapni kókusztejport is, azt ha nagyon sűrűre csinálod meg (vízzel kell összekeverni), akkor hasonló az ízhatás.
Ha ez sem kivitelezhető, akkor szerintem lehet mondjuk tejszínes, vagy vaníliás pudinggal, esetleg több mascarponéval, vagy kókuszreszelékkel próbálkozni, bár akkor szerintem már veszít az igazi, hagyományos kókusz ízből.
Jó sütkérezést, üdv:
Edina

Csibedina
Csibedina / Csibedina Mon, 2012-04-16 07:32

Szia volfi,
Igen, létezik ilyen termék, pépesítéssel készül a kókusz húsából és én a 250 ml-es, papírdobozos változatot használom (Cocomas). Nagyobb boltokban, ahol van bio-, vagy reformélelmiszer részleg, lehet kapni.
Remélem, tudtam segíteni, üdv:
Edina

1193
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 csomag
1 csipet
mascarpone 250 g
kókuszkrém 250 g
fehér csokoládé 200 g
kókuszreszelék 100 g
habtejszín 2.5 dl
mascarpone 250 g
étcsokoládé 400 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
habtejszín 2.5 dl